Ingredientai

Marinatas:
Sojos padažas 3 šaukšteliai
Medus 2 šaukštai
Padažas:
Česnakai 5 skiltelės
Imbieras gabaliukas
Cukrus 3 šaukštai
Sojos padažas 4 šaukštai
Vanduo 6 šaukštai
Krakmolas 1 šaukštas
Tešla:
Vanduo 5 šaukštai
Krakmolas 4 šaukštai
Porcijos: 2

Gaminimo eiga

1. Sumaišykite marinato produktus ir užpilkite juo vieno kąsnio gabaliukais supjaustytą vištieną. Dėkite į šaldytuvą ir palikite porai valandų pasimarinuoti.

2. Kiaušinį suplakite su šaltu vandeniu ir krakmolu. Į tešlą sudėkite marinuotos vištienos gabaliukus.

3. Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudėkite vištieną ir apkepkite iš visų pusių, kad gražiai apskrustų (geriausia vištieną kepti per du kartus – taip gabaliukai nesukibs).

4. Iškeptą vištieną išimkite iš keptuvės.

5. Į karštą aliejų suberkite smulkiai pjaustytą česnaką ir imbierą.

6. Sumaišykite vandenį, actą, sojų padažą ir cukrų. Padažą supilkite į keptuvę. Kaitinkite kol užvirs.

7. Vieną šaukštą krakmolo ištirpinkite trijuose šaukštuose vandens ir supilkite į padažą. Gerai išmaišykite.

8. Padažui sutirštėjus, suberkite keptą vištieną ir išmaišykite. Maišant kepkite dar kelias minutes ant mažos ugnies.

9. Patiekite su virtais ryžiais.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Kepta antis su figomis
Reikia pasistengti
4 val.

Kepta antis su figomis