Ingredientai

Miltai 150 g
Vanduo 220 ml
Druska žiupsnelis
Cukrus 3 šaukštai
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

1. Sviestą ir vandenį sumaišykite puode, užvirinkite.

2. Suberkite miltus, druską, maišydami kaitinkite, kol tešla sutirštės ir ims atšokti nuo puodo kraštų.

3. Nukelkite puodą nuo viryklės, palikite tešlą pravėsti.

4. Paskui įmuškite po kiaušinį, kas kartą gerai išmaišydami tešlą.

5. Su konditeriniu maišeliu ant kepimo skardos išspauskite po nedidelį tešlos gabalėlį (maždaug 2 cm atstumu).

6. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40–45 min. Kol keps, neatidarinėkite orkaitės, kad pyragėliai nesukristų.

7. Įdarui išsukite maskarponę su cukrumi vaniliniu cukrumi ir iki stangrių putų išplakta grietinėle.

8. Iškepusius pyragėlius palikite atvėsti.

9. Paskui su konditeriniu maišeliu įpurkškite į vidų įdaro arba pripildikyte jo perpjovę pyragaitį.

10. Viršų apšlakstykite ištirpintu juodu šokoladu.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai