Ingredientai

Marinatas:
Sojos padažas 3 šaukšteliai
Medus 2 šaukštai
Padažas:
Česnakai 5 skiltelės
Imbieras gabaliukas
Cukrus 3 šaukštai
Sojos padažas 4 šaukštai
Vanduo 6 šaukštai
Krakmolas 1 šaukštas
Tešla:
Vanduo 5 šaukštai
Krakmolas 4 šaukštai
Porcijos: 2

Gaminimo eiga

1. Sumaišykite marinato produktus ir užpilkite juo vieno kąsnio gabaliukais supjaustytą vištieną. Dėkite į šaldytuvą ir palikite porai valandų pasimarinuoti.

2. Kiaušinį suplakite su šaltu vandeniu ir krakmolu. Į tešlą sudėkite marinuotos vištienos gabaliukus.

3. Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudėkite vištieną ir apkepkite iš visų pusių, kad gražiai apskrustų (geriausia vištieną kepti per du kartus – taip gabaliukai nesukibs).

4. Iškeptą vištieną išimkite iš keptuvės.

5. Į karštą aliejų suberkite smulkiai pjaustytą česnaką ir imbierą.

6. Sumaišykite vandenį, actą, sojų padažą ir cukrų. Padažą supilkite į keptuvę. Kaitinkite kol užvirs.

7. Vieną šaukštą krakmolo ištirpinkite trijuose šaukštuose vandens ir supilkite į padažą. Gerai išmaišykite.

8. Padažui sutirštėjus, suberkite keptą vištieną ir išmaišykite. Maišant kepkite dar kelias minutes ant mažos ugnies.

9. Patiekite su virtais ryžiais.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai