Ingredientai

Miltai 500 g
Druska žiupsnelis
Grybai 400 g
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 8
Kibinų būna įvairių skonių – su skirtingais priedais. Gal dėl to jie tokie mėgiami. Šįkart rekomenduojame paskanauti kibinų su grybais – neabejojame, kad tikrai patiks.

Gaminimo eiga

1. Mil­tus suberkite į dubenį, sumaišykite su druska.

2. Sutarkuokite šaltą sviestą ir sutrinkite tarp delnų su miltais (turi gautis sviesto miltai).

3. Sudėkite grietinę, kiaušinius ir suminkykite tešlą. Padėkite valandai į šaldytuvą.

4. Įda­rui grybus nuvalykite, nuplaukite, supjaustykite, pagardinkite drus­ka, pi­pi­rais, mal­tais lau­rų la­pe­liais. Suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus, gerai išmaišykite ir kelias minutes patroškinkite svieste.

5. Tešlą sužnaibykite maždaug vienodais gabaliukais ir iškočiokite juos į blynus.

6. Ant kiekvieno blyno dėkite po šaukštą įdaro ir formuokite kibinus, kraštus gražiai suvyniodami virvele.

7. Pa­ruoš­tus ki­bi­nus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepkite su šaukštu pieno išplaktu kiaušiniu.

8. Ke­pkite maždaug 30 min. iki 175 laips­nių įkaitintoje orkaitėje.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai