Mėgstate gerti kavą su pienu? Dietistė įspėjo, kam toks malonumas gali prastai baigtis

Kava – bene labiausiai pasaulyje paplitęs gėrimas, be kurio daugelis neįsivaizduoja savo ryto. Kadangi kava yra karti, kai kurie žmonės ją geria kartu su pienu. Pasidomėjome, ar kavos ir pieno derinys tikrai...

Maisto technologė pataria, kaip išsikepti sveikesnių cinamoninių bandelių – svarbios yra kelios taisyklės (1)

Kaip dažnai susiviliojame šviežiai keptų bandelių aromatu, kilometro spinduliu jaučiamo cinamono ar šokolado kvapo? Tačiau dar dažniau išgirstame toli gražu ne laimei nuteikiančius žodžius – bandelės...

Šis itališkos virtuvės produktas vis labiau užkariauja lietuvių gomurius, o teigiamas poveikis sveikatai – nenuginčijamas

Daugeliui apsilankiusių Italijoje ir išbandžiusių vietinės virtuvės patiekalus , giliai į atmintį įstringa sunkiai nusakomas, ypatingas itališkos virtuvės patiekalų skonis. Virtuvės šefas Gian Luca...

Tai puikus augalinės kilmės baltymų šaltinis – pataria, kaip avinžirnių užtepėlę pasigaminti namuose ir per kiek laiko reikia suvalgyti

Humusas – skanus virtų avinžirnių kremas, paruoštas su citrinos sultimis, tahini (grietinėle arba pasta iš sezamo sėklų) ir alyvuogių aliejumi. Dažniausiai yra patiekiamas su pitos duona arba kaip...

Užkalnis: taip daromas labai paprastas restoranas

Šiandien aš jums papasakosiu apie paprastą restoraną, tokį paprastą, kad iš pradžių net nenorėjau apie jį rašyti.

Desertų fiestai – 9 receptai: kuriuos pagaminsite greitai, o malunumas pranoks visus lūkesčius

Kaip gera paskelbti desertų dieną ir nors kartą kiek širdis geidžia ragauti įvairiausius skanumynus. Ir nereikia manyti, kad visi desertai kaloringi – jums parinkome ir sveikatai palankių bei gomuriui...

Delfi PliusParengė Roma Macijauskaitė

Naujojo amžiaus rykštė: kaip maitintis susirgus gastritu – žolininkė šią vaistažolę vadina nepamainoma

Šiandien reikšminga žmonijos dalis yra pajutusi nemalonius jausmus pilvo viršutiniame kairiajame šone. Neabejojama, kad gastritas – šio laikmečio bėda ir nieko nelieka, kaip tik su tuo susitaikyti. Vis...

Nuolat baiminatės, kad maisto produktai suges ir teks išmesti? Dėl šių 9 galite būti ramūs ilgus metus

Neramumai pasaulyje daugelį paskatino pagalvoti apie strategines maisto produktų atsargas. Ko vertėtų nusipirkti ir drąsiai laikyti sandėliuke, nesibaiminant, kad greitai pasibaigs galiojimo laikas ?

Tai vienas seniausių būdų prailginti mėsos galiojimo laiką ir nešvaistyti maisto – patiekalas itin naudingas ir sveikatai

Daugeliui šaltiena yra nostalgiškas patiekalas , dar nuo vaikystės užimdavęs garbingą vietą ant vaišių stalo, kai per didžiąsias metų šventes prie jo rinkdavosi šeima. Beje, šio patiekalo pardavimų...

Picą gali valgyti visi – pagrindo receptai visavalgiams, veganams ir netoleruojantiems glitimo (2)

Italams turime būti dėkingi dėl daugelio kultūros ir meno žvaigždžių, tačiau už vis labiau turime itališkajai virtuvei padėkoti už picas. Nors šias kulinarines legendas kasdien valgo milijonai žmonių...

Delfi PliusRoma Macijauskaitė

Lieknėjantiems pateikė sąrašą vaisių ir daržovių, kurių būtina vengti – antraip gražios figūros nematysite (1)

Dauguma mano, kad norint sulieknėti ar išlaikyti gerą figūrą, pakanka vengti miltinių patiekalų bei saldumynų ir valgyti daug vaisių bei daržovių . Deja, iš pastarųjų yra tokių, kurie sulieknėti...

Gydytoja dietologė įvardijo dažniausias klaidas ruošiant makaronus ir pasakė, kaip dažnai juos rekomenduojama valgyti

Makaronai – vienas greičiausiai ir paprasčiausiai paruošiamų patiekalų, tad dažnai atsiduria ne tik ant italų, bet ir ant lietuvių pietų ar vakarienės stalo. Nors dera su skirtingais padažais ir...

Kelios gudrybės, kad namuose gaminti ledai būtų sveikesni, švelnesnės tekstūros ir lengviau kabintųsi + receptas

Atšilus orams vis dažniau ieškome būdų, kaip atsigaivinti, o bene skaniausias iš jų – burnoje tirpstantys ledai , kuriuos mėgsta tiek vaikai, tiek suaugusieji. Dažniausiai esame įpratę juos pirkti, bet...

Mėsos technologas išsklaidė dažniausius mitus apie mėsą: įvardijo esminę klaidą, kurią darome ją marinuodami

Mėsa – dažnas produktas mūsų mitybos racione. Jos patiekalus galime valgyti kone kasdien, nes mėsa pasižymi ne tik rūšių gausa, bet ir gamybos būdų įvairove. Vis dėlto, apie mėsą, jos savybes bei...

Užkalnis siūlo: arbatpinigiai turi būti privalomi (11)

Gal jums ir kitaip atrodys, bet man šiek tiek liūdna. Čia bus turbūt paskutinis šių metų pasakojimas apie valgymą Portugalijoje. Mano devynių mėnesių komandiruotė po Austriją, Italiją, Prancūziją,...

Delfi PliusParengė Rusnė Valatkaitė

Tarakonai mūsų namuose: iš kur jie atsiranda ir kaip juos išnaikinti?

Užtenka vien išgirsti žodį tarakonai ir jau pašiurpsta oda. Deja, tai dažni kenkėjai, kurių gali būti sunku atsikratyti. Jei savo namuose, tokiose vietose kaip virtuvės spintelės, palėpė ar vonios...

10 receptų ieškantiems sveikesnio ir vitaminais gausesnio maisto

Pavasarį, kai organizmas jau būna išeikvojęs sukauptus rezervus, ne viskam jėgų užtenka. O pagundų tiek daug – vis labiau šylantys orai viliote vilioja laukan ir skatina judėti. Tad kaip niekada svarbu,...

Dietologai rekomenduoja: 10 užkandžių norintiems sulieknėti

Užkandžiai tarp pagrindinių valgymų malšina alkį ir suteikia organizmui visų reikiamų medžiagų. Žinoma, svarbu sumaniai pasirinkti patiekalus užkandžiams ir būti pasiruošusiems, kai užklumpa alkis ....

Kontroversiškasis actas: gydytoja dietologė atsakė, ar sveika jį vartoti

Actas – vienas iš dažniausiai virtuvėje naudojamų prieskonių, suteikiantis maistui ypatingą skonį ir aromatą, nuo senų laikų naudojamas virtuvėje bei maisto pramonėje kaip puiki konservuojanti...

Tokio gardaus varškės pyrago dar neragavote: vienas ingredientas suteiks ypatingo skonio

Internete „Maisto mėgėja“ pasivadinusią Kristiną Naturjevienę seka daugiau nei 80 tūkst. žmonių. Karmėlavoje gyvenanti moteris pasakoja, kad maisto gaminimas jau seniai tapo jos pomėgiu,...

9 kepimo grilyje paslaptys: gailėsitės nežinoję anksčiau

Prasidėjęs grilio sezonas vilioja atvirame ore pasigaminti įvairių skirtingų patiekalų bei garnyrų: sultingą vištieną, šviežias daržoves, jūros gėrybes. Vis dėlto, kad paruoštumėte kuo gardesnius...

Mitybos specialistė apie varškės sūrelius, jogurtą ir kitus pieno produktus: ar sveika juos vartoti?

Pieno produktai – vieni geriausių baltymų šaltinių, reikalingų nuo pat ankstyvos vaikystės. Kai jų trūksta – silpnėja mūsų imunitetas, lėtėja medžiagų apykaita, mažėja raumenų masė. Tačiau ar...

Argentina teigia iškepusi didžiausią pasaulyje milanesą

Buenos Airių pakraštyje esančiame Luchano mieste argentiniečiai tvirtina iškepę didžiausią pasaulyje neapolietišką Milano kepsnį – milanesą, skirtą Milanesos dienai. Džiūvėsėliuose apvoliotas...

Delfi PliusRusnė Valatkaitė

Stebuklingas maistas, kuriame baltymų daugiau nei mėsoje: pats laikas išbandyti šį produktą (2)

Ar jums taip pat šiurpsta oda, kai keliautojai savo laidose arba aktoriai filmuose valgo įvairius vabzdžius ? Pratinkitės: jau greitai mūsų visų maisto racioną papildys vabzdžiai. Mokslininkai neabejoja, kad...

Įvardijo 9 priežastis, kodėl kasdien verta išgerti puodelį kavos: joje gausu ne tik kofeino (1)

Sunku įsivaizduoti dieną be kavos – kofeinas žvalina, teikia malonumo, netgi džiaugsmo. Tik ar naudinga gerti kavą?

Augalinio maisto „Vegfest LT“ vasaros festivalis – jau šį šeštadienį: kviečia atvykti ne tik veganus

Jau šį šeštadienį – gegužės 7 d. Vilniaus prekybos centre „Akropolis“ ir savaitę vėliau – gegužės 14 d. Kauno „Akropolyje“ visus besidominčius veganizmu, vegetarizmu, žaliavalgyste ir sveiku...

Naujiena Marijampolėje: jau galite paragauti pirmųjų svirplių skonio ledų

Juodos duonos trupinių, našlaičių žiedlapių, sūdytų saulėgrąžų, agurkų ir mėtų, su karamelizuota šonine... Ne, tai ne alkano žmogaus skrandžio proza, o poetiški pavadinimai iš Ledų žemėlapio ,...

Specialistė patarė, kaip išvengti ašarų pjaustant svogūnus: padės kelios gudrybės

Vartant kulinarijos knygas ir ieškant sriubų, daržovių apkepų ar įvairių troškinių receptų, ingredientų sąraše beveik visuomet galima rasti svogūnus . Ši aromatinga ir skoniu pasižyminti daržovė ne...

Užkalnis pietauja gražiausiame Europos mieste (4)

Taip atsitiko, kad Lisabonoje anksčiau nesu buvęs. Miestas, gyventojų skaičiumi kiek mažesnis už Vilnių, pribloškia daug kuo: reljefu, tramvajais, architektūra, greta alsuojančiu Atlanto vandenynu – bet ir...

Mamos bus sužavėtos – palepinkite 7 ypatingais patiekalais

Žinoma, Mamas galime ir lepiname taip dažnai, kaip pavyksta, tačiau Motinos diena – išskirtinė šventė, tad ir stalą dera nukrauti gardžiais ir akį džiuginančiais patiekalais. Ir juk nebūtina jų...