Užkalnis: baiminausi, kad neaptarnaus ir dar viską atims (83)

Visgi jūs dar stebinate toje savo Lietuvoje . Grįžti žmogus į trasą po dviejų mėnesių, puoli žiūrėti, kas naujo valgymo ir gero gyvenimo pasaulyje, ir, pasirodo, čia vėl pas jus ne viskas taip, kaip...

Kaip gaminamas tikras turkiškas kebabas: kelios valandos pasiruošimo ir 15 minučių gaminimo (14)

Tikras turkiškas kebabas gerokai skiriasi nuo tų, kokius esame įpratę valgyti Lietuvoje. Turkų virtuvės šefai pasakoja, kad Turkijoje kebabai nevalgomi nei su pomidorų padažu, nei su kopūstais.

Paprasti receptai iškyloms: pusryčių keksiukai be glitimo ir paelija jūrų gėrybių mėgėjams (4)

Vis dažniau šilti vėlyvo pavasario savaitgaliai leidžia visiems pasimėgauti buvimu gryname ore, todėl profesionalus virtuvės šefas Gediminas demonstruoja, kaip pasigaminti puikių patiekalų išvykoms,...

Portugališkas skanėstas – kaip Kijevo kotletas atrodo tik iki pirmo kąsnio (26)

Prisėdę bet kurioje Lisabonos kavinėje ir atsivertę valgiaraštį rasite bent kelis patiekalus iš menkės : kepta, troškinta, kepta ant grotelių, užkepta... Net ir tradicinis portugališkas užkandis...

Piknikas po atviru dangumi – užkandžių receptai, kurie patiks visiems šeimos nariams (1)

Valgyti lauke – vienas lengviausiai įgyvendinamų žemiškų malonumų. Pikniką suorganizuoti nėra sudėtinga, o ir rinktis galima pačias įvairiausias vietas – terasą, balkoną, sodo pavėsinę ar tiesiog...

Šašlykai atsibodo? 3 nauji patiekalai, kuriuos verta išbandyti dar iki vasaros (7)

Kol žmones džiugina saulėtos dienos, tol kiemuose čirška ant grotelių ruošiami patiekalai. Daugeliui įprasta kepsninėse gaminti mėsą, tačiau net ir didžiausiems jos gerbėjams norisi išbandyti kitokius...

Kaip tinkamai elgtis su maistu atėjus šiltiems orams

Bakterijos pradeda plisti jau penkių laipsnių temperatūroje, todėl, siekiant išvengti apsinuodijimo maisto produktais, reikia juos tinkamai apdoroti ir laikyti, LRT RADIJUI sako Nacionalinio maisto ir...

Jaunimo pamėgtoje madingoje vietoje sostinėje pinigines praverti drįsta ne visi: teįperka tik bulvytes fri (144)

Penktadienį per pietus nuvykę į Tymo turgų nustebsite, nes čia turgus tapo gastronomijos festivaliu. Penktus metus iš eilės po atviru dangumi vyksta „ Open Kitchen “, kur vienoje vietoje įsikūrę geriausi...

Ką valgysime šią vasarą: šviežiausias naujienas pristatė Gian Luca Demarco itališkų salotų receptas (1)

Šią vasarą maisto naujovių ieškotojai, kulinarai ir šefai pabrėžia, kad itališka virtuvė išgyvena renesansą – namie gamintas, natūralus maistas populiarėja, o kartu su juo – ir šiuos atributus...

Patiekti šviežių lietuviškų produktų – restoranams tikras iššūkis (5)

Didėjantis žmonių dėmesys sveikai mitybai verčia restoranus pasitempti ir ieškoti būdų maistą gaminti iš sveikesnių produktų, dairytis į vietinius ekologiškus ūkius ir prisitaikyti prie...

Neįtikėtinai gardus kepsnių padažas, kurį paruošite, kol suskaičiuosite iki trijų (14)

Jei noriu palepinti savo vyrą, žinau, kad tai labai paprasta – tiesiog iškepu jam sultingą kepsnį ! Tačiau jei noriu palepinti ir save, kaskart prie jo paruošiu vis kitą įdomų garnyrą ar padažą . Šį...

Keturias dienas vyksiantis gastronominis festivalis kvies susipažinti ir paskanauti smidrų

Nuo ketvirtadienio iki sekmadienio vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami į gastronominį festivalį „Smidrų festas“. Naujamiesčio rajone veikiančiame turguje „Uptown Bazaar“ keturias dienas galės...

Apgaulės prekybos centruose: 10 triukų, kuriuos būtina žinoti norintiems sutaupyti (40)

Turbūt daugeliui yra nutikę taip, kad atėjus į parduotuvę vos vienos prekės , galiausiai išeinama prisipirkus visai kitų produktų ar daiktų. Ir čia suveikia ne kas kita, kaip rinkodaros specialistų...

Pasitikrinkite, ar žinote: kai kurie iš šių gaminių nėra veganiški, nors apie tai nežino net patys veganai (22)

Žmonių kultūra yra keista tuo, kad mes nusprendžiame, ką valgyti, o ko – ne. Maisto prieinamumas tėra vienas iš veiksnių, nusprendžiančių, ką valgysime pietums. Štai arkliena Lietuvoje nėra populiarus...

Elegantiškiausias pasaulio piknikas „Vakarienė baltai“ švęs jubiliejų: paaiškėjo, kada įvyks ir Lietuvoje (5)

Artėjant penktajai, jubiliejinei, „Vakarienei baltai” (pranc. „ Le Dîner en Blanc “), jos organizatoriai ir ištikimiausi draugai susirinko restorane „Radisson Blue Royal Astoria“ paskelbti renginio...

Daug, pigiai ir skaniai: čia lietuvio piniginė džiaugiasi (18)

Aštuonkojai, kalmarai, midijos ar sraigės – ne naujiena ir ant lietuviško stalo, tačiau šių gardėsių mėgėjų piniginės kur kas labiau džiūgauja Portugalijoje , o ne Lietuvoje.

Andrius Pauliukevičius: kodėl vištienos krūtinėlė ne visada geriausias pasirinkimas (49)

Atšilus orams, vis daugiau žmonių susirūpina savo išvaizda ir sveikata, tad pradeda sportuoti ir atidžiau rūpintis mityba. Neabejotinai svarbiausia kiekvieno sportininko kasdienės mitybos dalis – baltymai....

Maistingas veganiškas užkandis – tuno salotų suvožtinis... be tuno (5)

Nors patiekalo pavadinime nurodytas tunas, jo šiame recepte nerasite. Tai veganiškas receptas – tokios tuno salotos įprastai gaminamos iš trintų avinžirnių. Tad jei pastarųjų kaip tik turite savo...

Pasaulinė naujovė šokolado rinkoje – ketvirtoji šokolado rūšis atkeliauja į Lietuvą (11)

Pirmasis pasaulyje „Ruby“ šokoladas atkeliauja į Lietuvą. Tai ketvirtoji šokolado rūšis, šalies parduotuvių lentynose atsirasianti šalia tamsaus, pieniško ir balto šokolado. Iš „Ruby“ kakavos...

25-erių Tomas išpildė savo vaikystės svajonę: apie jo keptus bulvių vaflius jau kalba visa Pilaitė (105)

Jei prisimintumėte vaikystę, ko gero, tai metas, kai galvoje sukosi vien tik svajonės – vieni norėjo būti kosmonautais, mokytojomis ar kirpėjomis, kiti – policininkais, gydytojais ar virėjais. Deja, bet ne...

Kasdieniniai produktai, kuriuos dažnas vartojame ne taip, kaip reikėtų (11)

Nors šiuos produktus vartojame kone kasdien, dažnas iki šiol nežinome, kaip juos tinkamai paruošti, kad gautume kiek įmanoma daugiau maistinių medžiagų. Taigi sudarėme trumpą patarimų sąrašą ir...

Klysta manantys, kad naminį humusą pagaminti sudėtinga: žaibiškas receptas (8)

Geriausios draugų vakarienės būna tada, kai stalas tampa per mažas nuo mažų lėkštelių kiekio ir kai savo lėkštę gali susikomponuoti pats sau. Tada vakarienė tampa gyva, visi dalijasi maistu , šnekasi, o...

Smidrai – tikras sezoninis delikatesas: kuo naudingas sveikatai ir kaip skaniai paruošti (47)

Rinkdamiesi smidrus turguje nesidrovėkite paprašyti jų paragauti. Perlaužkite pusiau ir paragaukite – drąsina dietistė, tinklaraščio „Nom Nom“ įkūrėja Toma Dvelytė. Anot jos, įgudę smidrų...

Ką turėtume žinoti apie kasdien vartojamą cukrų? (4)

Nors dalis žmonių apsipirkinėdami nuolat skaito maisto produktų etiketes ir kaip įmanydami stengiasi pasirinkti kuo sveikesnius gaminius , didžioji dauguma prekybos centruose skubėdami čiumpa sau įprastus...

Didžiausiame grilio mėgėjų suvažiavime po atviru dangumi čirškinta šimtai kilogramų mėsos (11)

Sekmadienį rekordinio dydžio renginyje buvo dar kartą įrodyta, kad lietuviai negali atsispirti po atviru dangumi čirškinamos mėsos aromatui. Neregėto masto renginys pritraukė beveik 2 tūkstančius grilio...

Valgome ir lieknėjame: orkaitėje kepti kalafiorai su Katalonijos žvejų sukurtu padažu (2)

Šiame patiekale draugiškai susijungia kalafioro salstelėjimas ir lengvas raudonųjų paprikų aštrumas. Išmokus gaminti Romanesco padažą, jį galima naudoti prie žuvies patiekalų, nes būtent tam šis...

Skystuoju auksu vadinamas sviestas ghi – sveikesnė alternatyva įprastiems riebalams (33)

Pasaulyje sparčiai populiarėjantis indiškas lydytas sviestas ghi – produktas, kurį šiandien atranda ir dažnas lietuvis. Ghi Indijoje nuo seno vadinamas skystuoju auksu ir simbolizuoja gerovę, o anksčiau...

Užkalnis rado Lietuvos kulinarijos veidą: viskas ant sovietmečio griuvėsių (101)

Tegu ši išmani antraštė jūsų neapgauna: kalbu apie vietą ir interjerą, ne apie maistą. Šie žmonės yra per jauni, kad žinotų apie sovietmetį ne iš knygų ir dokumentinių filmų, ir tikrai nepažįsta...

Limonana – gaivus gėrimas, kuris visai vasarai apsigyvens jūsų šaldytuve (3)

Limonana – tai labai gaivus mėtų ir citrinų gėrimas , kurio gimtinė Izraelis . Mano virtuvėje šis gėrimas bus gaminamas dar ne kartą, ne tik dėl gražios spalvos, bet ir dėl nuostabaus skonio. Šis...

Tikriems „Eurovizijos“ gerbėjams – 4 originalių užkandžių idėjos (16)

Kad „Eurovizijos“ dainų konkursas neprailgtų, siūlau jį bežiūrint paskanauti skanių ir, žinoma, sveikų, užkandžių . Štai mano rekomenduojamas gardusis ketvertukas.