Gardžios idėjos Velykoms: 4 nesudėtingi užtepėlių receptai (6)

Pasitinkant Velykų šventę dažnas ima laužyti galvą, ką gi šįmet patiekti ant šventinio stalo. Margučiai – žinoma, bet su kuo juos valgyti, kad būtų skanu ir sveika? Maisto gaminimo ekspertas Aidas...

Interjero dizainerė patarė, kaip geriausiai ir stilingiausiai papuošti šių metų Velykų stalą (12)

Jei kiekviena šeima turi iš kartos į kartą perduodamas Kalėdų stalo dekoravimo tradicijas, Velykų laikotarpiu tam skiriame kur kas mažiau dėmesio. „Ikea Lietuva“ interjero dizainerė Eimantė Nemanė...

Žymus šefas pasidalijo 3 skirtingų šalių išskirtiniais Velykų receptais (6)

Keptas ėriukas , kiaušiniais įdaryti tartai ar džiovintų vaisių pyragai – tai lietuviams vis dar neatrasti Velykų patiekalai , kuriais didžiuojasi įvairios Europos šalys. „Per Velykas dažnas...

Tikra lietuviška pynė traškia pluta ir puriu vidumi: lengvai pagaminimas receptas (7)

Jei vis dar ieškote idėjų, kuo papildyti Velykų meniu, šis kepinys neabejotinai papuoš stalą ir sukurs šventinę atmosferą. Ne veltui nostalgiškai skani Velykų pynė nuo neatmenamų laikų puikuodavosi ne...

Italas į Lietuvą atvežė netikėtų maisto gaminimo paslapčių: aliejų šlaksto net ant ledų (31)

Jei kartais užsuksite į svečius pas draugus ir jie pasiūlys jums pasimėgauti ledais su keptomis pinijomis ir tyru alyvuogių aliejumi, galite būti tikri – jūsų bičiulis buvo vienas iš nedaugelio,...

Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas, kurio skonis tobulas (4)

Tortas skubantiems. Kaip dažnai atsidarę savo šaldytuvą norėtumėte rasti gardų deserto gabalėlį pagamintą jūsų pačių? Tai vienas tų super greitų tortų, paruošiamų per maždaug 20 minučių ar net...

Kiaušinių marginimas natūraliomis priemonėmis: būdai, kurių dar nežinojote (6)

Kasmet artėjantis Velykų laikas užmena mįslę – kaip ir kuo šiemet marginti kiaušinius? Nors parduotuvių lentynose apstu įvairiaspalvių dažų ar lipdukų, ieškantiems kuo natūralesnių sprendimų,...

Į Lietuvą atvykę latvių virtuvės meistrai privertė nustebti: tokio broliukų poelgio restorane nesitikėjo niekas (58)

Vilniuje įvykę apdovanojimai atidarė Latvijos dienas ir pakvietė visus pažinti kaimyninę šalį dar labiau. Praėjusią savaitę sostinėje buvo išdalinti „Nameja Balva“ žiedai, patvirtinantys glaudžius...

Makaronų lizdai su daržovėmis be gliuteno (5)

Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.

Kaune išvirtas rekordinis plovas, kurio ragauti atvyksta iš visos Lietuvos (58)

Savaitgalį vykusią Kauno mugę „Pavasaris 2019“ vainikavo įspūdingas rekordas – milžiniškame kazane išvirtas rekordinis uzbekų avienos plovas , kurio masė svėrė 213,55 kg – viso net 610...

Saldus sekmadienis: velykinio tiramisu kiaušinyje receptas (241)

Turbūt nieko negali būti geriau smaližiams už progą paragauti išskirtinai skanaus itališko deserto – „ Tiramisu “. Šį kartą jį paruošėme priderinant prie Velykų nuotaikos, patalpindami kremą į...

Istorinis radinys apsiausto kišenėje: lemtingą naktį „Titanike“ turtuoliams buvo patiekta ypatinga vakarienė (88)

Šis laivas , tiek savo dydžiu ir galimybėmis, tiek ir savo restoranų virtuve, neabejotinai buvo pasaulio karalius. Prieš 107 metus balandžio mėnesį nuskendęs laivas buvo 270 metrų ilgio, o jo aukštis...

Vištienos piršteliai – puiki idėja ir vakarėliui, ir vakarienei (25)

Klasikiniai, visų mėgiami per vakarėlius ir taip pat puikiai tinkantys vakarienei, kai prie stalo susėda daugiau nei keturi asmenys.

Vaida Kurpienė pasakė, kiek kiaušinių daugiausiai galima suvalgyti per savaitę (145)

Kiaušiniai – mitais ir legendomis apipintas maisto produktas: antai vieni mano, kad norint maitintis sveikai jų reiktų privengti, kiti tuo tarpu tikina, kad žmogaus organizmui kiaušiniai naudingi taip, kad juos...

Jautienos troškinys meksikietiškai: valgys visi ir norės dar (6)

Taip troškintą jautieną galima pateikti pačiais įvairiausiais būdais. Troškinys labai skanus su ryžiais, skrudintu batonu, salotomis, kaip takų, buritų įdaras ar pagardas ant traškių tortilijų – kaip...

Susižersite visus komplimentus: žinoma maisto tinklaraštininkė pasidalijo puikiai subalansuotu Velykų meniu (44)

Nors iki gražiausios pavasario šventės – šv. Velykų – dar yra šiek tiek laiko, pasisemti idėjų šventiniam stalui galima jau dabar. Šįkart įkvepiančias receptais dalinasi populiaraus maisto...

Izraelyje sukurta alternatyva saldikliams – 16 tūkst. kartų saldesnė ir be šalutinių poveikių (21)

Panašu, artinasi metas, kai saldumas baltymais bus pasiekiamas 16000 kartų efektyviau, nei beriant cukrų.

Gardi ir labai soti pomidorinė baltųjų pupelių sriuba (7)

Pomidorinė pupelių sriuba ne tik skani, bet ir labai soti. Jei sriubą patieksite su duona ar česnakiniu batonu, gali neprireikti ir antrojo patiekalo. Pupeles galite naudoti virtas namuose arba konservuotas,...

Startavo projektas „30 geriausių restoranų“: su sostine varžosi net ir maži Lietuvos miestai (28)

Šiandien startavo jau ketvirtąjį kartą vykstantys „ 30 geriausių restoranų “ rinkimai. Specialaus renginio metu Gero maisto akademija paskelbė trumpąjį restoranų sąrašą, iš kurio virš 100 Gero...

Burnoje tirpstanti kreminė cukinijų ir kokoso pieno sriuba (14)

Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.

Renkamės majonezą: kaip atskirti sveikiausią? + naminio avokadų majonezo receptas (38)

Kai kalba pasisuka apie šventinį stalą, valgiaraštyje kaipmat atsiduria majonezas . Vargu, ar kas įsivaizduoja kietai virtus kiaušinius ir mišraines be šio pagardo, kuris nukloja daugumą velykinių...

Juodojo šokolado triufeliai – tik 5 ingredientai ir 20 minučių darbo Ali Gadžijevo receptas (3)

Profesionalus konditeris Ali Gadžijevas šį kartą parengė skanėstą visiems juodojo šokolado ir saldainių mėgėjams. Tik penki ingredientai, 20 minučių darbo – ir jūs jau mėgausitės puikiais juodojo...

Gardūs ir lengvai pagaminami bulvių žagarėliai (14)

Ar žinote, kad žagarėliai gali būti ne tik saldūs, o net iš bulvių ! Patikėkite, jie ne mažiau gardūs nei įprasti.

Dviguba jėga: tinginys ir skruzdėlynas viename (8)

Jei jums patinka „ tinginys “, lažinuosi, kad patinka ir karamelinė jo versija. Šie „ skruzdėlynai “ dar geresni, nes padaryti ne su pirktiniais sausainiais, o su namie gamintais trupiniais. Tad jei...

3 pusryčių idėjos, kurios padės nugalėti rytinį galvos skausmą (4)

Jei jūs nuolat pabundate nekokios savijautos, jaučiate nemalonų skonį burnoje ir skauda galvą, tikėtina, jūs kenčiate nuo dehidratacijos. Norint įveikti šią būseną, reikėtų sureguliuoti miego trukmę,...

Vietoj šokoladukų – naminiai „Raffaello“: ir sveika, ir skanu (4)

Skonis primena rafaelo , tačiau šie migdoliniai - kokosiniai rutuliukai, populiariau vadinami angliškai – energy balls – daug sveikesni ir pilni skaidulų. Tai puiki alternatyva saldainiams, šokoladukams,...

Šaltibarščių ledai – išssilgusiems gardžių naujovių (5)

Vasaros simboliu tapę šaltibarščiai užburia ne tik ryškiomis spalvomis, bet ir skoniu. Šis patiekalas net šaltuoju metų laiku kviečia prisiminti vasarą, o dėl įvairių variacijų – niekaip neatsibosta.

Vietoj kavos puodelio – desertas su kava: išmėginkite 3 nesudėtingus receptus (2)

Daugeliui įprasta pietus ar vakarienę užbaigti desertu. O skanumynas ir kava – klasika tapęs derinys po pagrindinio patiekalo. Jei be jo neįsivaizduojate savo savaitės, kodėl neišmėginus tokios...

Paskutinės vakarienės už 3 eurus akordas – keptos bulvės-akordeonai (13)

Štai ir paskutinis DELFI Maistas fotoreportažas „ Vakarienė dviem už 3 eurus “. Iš viso buvo įgyvendinta ir pagaminta 10 vakarienių, kurioms buvo išleista tik 30 eurų – net sunku tuo patikėti.

Pomidorus valgyti siūlo kasdien: skanių pomidorų salotų receptas (39)

Jau tapo įprasta, kad sulaukus balandžio parduotuves užplūsta šviežias lietuviškų pomidorų derlius. Tiesa, kasmet tikslus jo pasirodymo laikas priklauso nuo gamtinių sąlygų, tačiau šis pavasaris jau...