|Populiariausi straipsniai ir video

Kauno centre – restoranas, kokio dar nebuvo: išmanūs pietūs per vieną minutę (97)

Vasaros pradžioje kauniečius pasiekė puiki žinia, jog atsinaujinusioje Vienybės aikštėje duris atvėrė pirmasis mieste inovatyvių pietų restoranas „iLunch“. Sostinėje jau keturis metus veikiantis ir...

Makaronai lietuviškai? 3 vasariški ir greiti receptai iš šviežių daržo gėrybių (15)

Ar makaronai – tai būtinai tik itališkas patiekalas? O galbūt krapų pestas, karamelizuoti burokėliai ar rūkytas varškės sūris ne ką prasčiau dera nei trinti pomidorai ar parmidžianas? Nors daugelis...

Keksiukai su šilauogėmis – tikras atradimas skonio receptoriams (3)

Vasariški, gardūs keksiukai su šilauogėmis . Tikras atradimas skonio receptoriams.

Ledų žemėlapis: atraskite, kur skaniausi ledai Lietuvoje (7)

Nacionalinė turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ ir Lietuvos turizmo informacijos centrai vėl didina kelionių po Lietuvą apetitą ir kviečia paragauti netikėčiausių skonių ledų po visą...

Žvalgantis po istorinę Lietuvos virtuvę: lietuvišku būdu kepto triušio receptas (8)

Senosios Lietuvos gastronomijos tradicijos pamažu grįžta ne tik į restoranų, bet ir namų virtuves. Prekybininkų teigimu, ant lietuvių stalo išties vis dažniau atsiduria žvėrienos ir laukinių paukščių...

Kaip išsikepti garsiausią ir skaniausią pasaulyje „Napoleono“ tortą (62)

Štai dėl šito konditerinio šedevro šiandien vyksta įvairios spekuliacijos ir ne mažesnės batalijos, nei imperatoriaus Napoleono Bonaparto laikais karų ir kovų laukuose. Šiandien vien Europoje yra keli...

Puiki vasaros atgaiva: šalta sriuba „Sangrita“ (4)

Šviežių pomidorų ir apelsinų sulčių derinys iš karto verčia pagalvoti apie „Sangritą“, ir tai ne keista, kadangi būtent „ Sangrita “ – žvalumo kaipmat suteikiantis meksikietiškas gėrimas,...

Alfas live. Estetikos žinovė: civilizuotas ir išsilavinęs žmogus privalo mokėti elgtis prie stalo – ypač su peiliu ir šakute (26)

Šio šeštadienio „Alfas live“ laidoje jos vedėjas virtuvės šefas Alfas Ivanauskas kalbins etikos ir estetikos žinovę Alvydą Jasilionytę . „Kodėl užsiimu tuo, kuo užsiimu? Tai atėjo jau nuo...

Vasariškas receptas: vištienos užkepėlė su daržovėmis ir ryžiais (1)

Dviejų rūšių apkepėlės, kurias labiausiai mėgstu yra vištienos su ryžiais ir žuvies su bulvėmis. Pastarąją reikės gaminti kitam kartui, o šiandieną noriu pasidalinti sočios ir labai gardžios...

Šefas išdavė lengvą, tačiau nerealiai skanų rabarbarų pyrago receptą (17)

Vasaros popietę su virtuvės šefu Tomu Rimydžiu , vadovaujančiu istorinės virtuvės restoranui „Ertlio namas“ sostinėje, susitikome pas ūkininkę Genovaitę Sakalauskienę, Ukmergės rajone esančiame...

5 maisto produktai, kurie padės įveikti stresą ir nerimą (20)

Lėtinis stresas ar ilgalaikis nerimas gali turėti tiesioginės įtakos ne tik kasdieniam mūsų gyvenimui, bet ir sveikatos būklei. Vienas iš būdų, padedančių valdyti stresą – tinkamos mitybos pasirinkimas....

Kaip ant grilio išsikepti vištienos krūtinėlę, kad ji išliktų sultinga (3)

Alfas Ivanauskas vasarą ant grilio siūlo išbandyti keptą vištieną ir išdavė sultingiausios vištienos krūtinėlės su netikėtu įdaru receptą.

Atgaiva vasarą: skanus rabarbarų ir braškių kompotas (7)

Labai dažnai būna, jog atsiradus vienam vaisiui ar daržovei, jo niekaip negaliu atsikratyti ir kas dieną vis kažką ruošiu, nes noriu viską išbandyti. Šį kartą taip nutiko su ponu rabarbaru . Vaikystėje...

To Lietuvoje dar nebuvo – prasidėjo Kombuchos festivalis

Kas ta kombučia? Sveikas, gaivus, natūraliai gazuotas, pasižymintis gydančiu poveikiu žmogaus organizmui, turintis probiotikų, natūralių rūgščių bei fermentų – tai jau daug tūkstančių metų gerai...

Virtuvės šefai susibūrė: bendrame renginyje pristatė šio sezono aktualijas (5)

Po keletos mėnesių trukusios pertraukos Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija , sutelkdama bendraminčius, sukvietė virtuvės šefus , skonių kūrėjus į vasarišką susitikimą „Būkime...

Nepamainomas duetas – agurkas ir citrina: keli paprasti receptai (1)

Sunku įsivaizduoti Lietuvą be agurkų, kurie aprūpina organizmą vandeniu, gydo saulės nudegimus, šalina toksinus, gerina virškinimą ir netgi lieknina. Ši daržovė itin dera su citrinomis, kurios taip pat...

Burnoje tirpstantis gaivus jogurtinis tortas su braškėmis (8)

Kada valgyti braškes , jei ne dabar. Tad siūlome pasigaminti labai gaivų jogurtinį tortą su braškėmis, kuris nudžiugins ne tik jūsų skrandžius, bet ir papuoš stalą.

Deivydo Praspaliausko lengvi ir sotūs sumuštiniai: vienas su kiaušiniais ir smidrais, kitas – su kepta vištiena ir avokadu (22)

Įsibėgėjus vasariškiems orams, norisi ištrūkti į gamtą ir kuo mažiau laiko leisti virtuvėje. Restorano „Amandus“ savininkas ir virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas sako, kad vasarą net ir...

Kaip paruošti skanią žuvį: maisto ekspertės patarimai (11)

Kasmet birželio 27 d. švenčiama tarptautinė žvejų diena. Tad šia proga „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė dalijasi keturiais patarimais, padėsiančiais pirmą kartą ruošiantiems žuvį, ir...

Greitos ir skanios vasariškos salotos su tunais (14)

Šiandien prie greitų patiekalų sąrašo prisijungia ir šis patiekalas iš Rumunijos. Jį galite valgyti kaip mišrainę, bet puikiai tinka ir kaip užtepėlė ant duonos.

Receptai su mineraliniu vandeniu: rezultatas nustebins (6)

Gazuotas mineralinis vanduo daugeliui yra neatsiejama kasdienybės dalis. Vieni juo malšina troškulį, kiti – neįsivaizduoja pietų stalo be stiklinės gazuoto vandens šalia patiekto maisto. Tačiau mažai kas...

Alfas live. Medicinos mokslų daktarė rėžė iš peties: smaguriaudami šašlykais mes tiesiog prisivalgome toksinų (62)

Šio šeštadienio „Alfas live“ laidoje jos vedėjas Alfas Ivanauskas kalbins medicinos mokslų daktarę Sandriją Čapkauskienę .

Vaida Kurpienė patarė, ką valgyti tiems, kuriems trūksta jodo (19)

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) jodo trūkumą organizme yra įvardijusi kaip vieną svarbiausių mitybos veiksnių, turinčių įtakos žmogaus sveikatai. Su šio mikroelemento stygiumi siejama nemažai ligų...

Ypatingieji šių metų Alfo Ivanausko šaltibarščiai, mušantys visus rekordus (69)

Alfas Ivanauskas siūlo išmėginti ypatingus gaivinančius šaltibarščius su dviem netikėtais ingredientais.

Specialios salotos Joninėms: sočios, su mėsa ir vasariškomis uogomis

Joninės – didelė vasaros šventė, per kurią susiburia šeimos, giminės ir bičiuliai. To neatsiejama dalis – laužas ir, žinoma, grilis! Tad šiandien virtuvės šefas Alfas Ivanauskas jums siūlo specialiai...

Nacionalinis lietuvių patiekalas – šaltibarščiai – sulaukė pasaulinio dėmesio (97)

Lietuviai nuo senų laikų mėgsta šaltą sriubą su burokėliais – šaltibarščius. Siekdami atgaivinti turizmą, Lietuvos šefai sugalvojo paįvairinti šaltibarščių receptą. Šiuo metu galima paragauti...

Restoranų šefai paskleidė liūdną žinią: skubėkite aplankyti pamėgtus restoranus, kol dar galite (71)

Paelija yra niekas be ryžių, mėsos kukuliai – be jautienos, žuvienė – be žuvies, Benedikto kiaušinis be kiaušinių, o mėsainis – be bandelės. Tai garsių Lietuvos šefų teiginiai iš vaizdo klipo,...

Mama iškepė neminkytą rabarbarų pyragą pagal tetos iš Žemaitijos receptą (36)

Dabar soduose ir kiemuose auga rabarbarų puokštės. Toks keistas augalas, kai pagalvoji, jų pilna, bet ne visada ir žinome, ką iš jų pasigaminti.

Joninių nakčiai: originalūs ir lengvai pagaminami užkandžiai

Artėjant Joninėms daugelis suka galvą, kaip sutikti šią vasaros šventę ir kokiais ypatingais patiekalais nustebinti susirinkusius svečius. Populiaraus maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė...

Jurga Jurkevičienė: vos kelias minutes paskrudinti cukinijų žiedai – ar kada ragavote tokį gardumyną? (50)

Prasidėjo vasara, mes išvykome į Romos Tirėnų jūros priemiestį Ladispoli. Nuvykę į turgų apstulbome – visas turgus žydi geltona spalva. Šiuo metu prekiaujama spalvingiausiais cukinijų žiedais. Juos...