Užkalnio nuosprendis: restoranas daro daugiau blogo negu gero (92)

Azijos restoranų Lietuvoje (na gerai, Vilniuje) yra tiek, kad jie jau nieko nebestebina ir greitai jų jau niekas nebelaikys užsienietiškais. Kaip Anglijoje, pavyzdžiui, nelaikomi užsienietiškais ir egzotiškais...

Močiutės kiaulienos kepsnys nepaliks abejingo net ir didžiausio maisto kritiko (85)

Močiutė iškepė kiaulienos kepsnį , kuris nepaliks abejingo net ir didžiausio maisto kritiko. Išmėginkite ir įsitikinsite!

Bulviniai blynai kitaip: kelios detalės pradžiugins uošvius (66)

Bulviniai blynai yra toks paprastas, bet dažniausiai nenuviliantis lietuviškas patiekalas. Ir saugus maistas savaitgalį pavaišinti tėvus arba senelius. Be to, visai neblogai po truputį šluoti bulvių atsargas,...

Slapti vertintojai aplankė daugiau nei 100 barų Lietuvoje ir pateikė išvadas (18)

Kol jūs jaukiai snaudėte ar leidote žiemiškus vakarus namuose įsitaisę su knyga ar prieš televizoriaus ekraną, Lietuvoje siautė slaptų vertintojų komanda, kurie aplankė daugiau nei 100 Lietuvos barų tam,...

Elegantiškas šveicariško morengo desertas: nudžiugins tiek akis, tiek gomurį (3)

Konditerijos virtuozas Ali Gadžijevas laidoje „Gardu Gardu“ nustebino pagaminęs desertą iš nedidelio kiekio ingredientų, tačiau sužavėjo galutiniu rezultatu. Šį kartą jis supažindino su šveicarišku...

Ryt – kukurūzų spragėsių diena: kino kompanionai gali būti ne tik skanūs, bet ir sveiki (6)

Ar įsivaizduojate gerą kino vakarą be spragėsių? Dauguma vienareikšmiškai sutiks, kad šis užkandis – neatsiejama atributika, tinkanti absoliučiai bet kokiam kino žanrui. Ne veltui ilgaamžes tradicijas...

Sotus vištienos ir pievagrybių pyrago receptas (7)

Kai lauke šalta, vis daugiau laiko praleidžiame namuose, virtuvėje ir šildomės karštais patiekalais. Todėl ir šis virtuvės profesionalų patiekalas pareikalaus daugiau laiko ir pastangų, bet gaminimo proceso...

Mitybos specialistė paaiškino, kodėl nereikėtų atsisakyti duonos (52)

Nusprendus keisti mitybos įpročius ir nuo šiol valgyti tik sveikai, dažnas puola į kraštutinumus: sau įprastą maisto racioną ima keisti drastiškai ir iš pagrindų, nors tai ir ne visada būtina. Nebevalgyti...

Restoranas nustatė „baudą“ už nesuvalgytą patiekalą (26)

Jungtiniuose Arabų Emyratuose vis labiau suvokiant maisto mėtymo problemą, viename Dubajaus restorane įvestas mokestis lankytojams už savo galimybių pervertinimą užsisakant patiekalus.

Beatos Nicholson čanachai priminė vaikystę: siūlo išbandyti kelis receptus (35)

Galbūt tai nėra kasdienis patiekalas, o labiau savaitgalio projektas, bet jei turite šiuos indelius – panaudokite, apie čanachus sako LRT televizijos laidos „Beatos virtuvė“ vedėja ir kulinarinių knygų...

Pietų pertrauka bufetuke: už nelabai ypatingų durų atrado labai jaukią vietą pavalgyti (40)

Kaip tau pavyksta atrasti visas šias maitinimo vietas? Tai yra antras man dažniausiai užduodamas klausimas po pirmojo „Kaip tau pavyksta kasdien pietauti skirtingoje vietoje“. Atsakymas į šį antrąjį...

Puraus ir minkšto varškės apkepo receptas (29)

Varškės apkepas skanus bet kuriuo dienos metu – pusryčiams, pietums ar vakarienei. Ryte varškės apkepas gali būti gardus pusrytis, per pietus – desertas, na, o vakare apkepą galima valgyti ir vakarienei....

Kaip pasigaminti sveikus burgerius, nuo kurių „nestoja skrandis“ (19)

Taip taip – veganiškas ! Iš pupelių su tortilijų traškučiais, laimu ir kalendra. Kalendros daug, tad jos gerbėjams tikrai patiks.

Gardžios vištienos su traškia odele receptas: paprasčiau būti negali (4)

Vištiena troškinta su alumi ir žolelėmis yra ypatingai gero skonio ir nuostabaus aromato. Šis vištienos keptos aluje receptas yra be galo paprastas, reikalaujantis vos 15 minučių marinavimo, o iškepusi...

Ar mokate elgtis su druska? Klaidos, kurias darome gamindami maistą (7)

Gamindami padarome ne vieną klaidą, tad patiekalai būna prastesnės kokybės ir skonio, o kai kuriuos maisto produktus sugadinti galime dar nė nespėję jų apdoroti. Pavyzdžiui, neretai žuvį ir mėsą...

Valgė rūkytas dešras ir sriubas iš miltelių. Tokių kūno pokyčių nesitikėjo (68)

„Šeimoje turime vakarą, kai valgome nesąmones. Nubalsuojame, kurią nesąmonę renkamės, ir be jokios sąžinės graužaties su didžiuliu malonumu tai suvalgome“, – LRT radijo laidoje „Įkvėpk....

Kokosiniai kukuliukai, kurių nereikia kepti (6)

Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.

„Beatos virtuvėje“ studentė pademonstravo, kaip pasigaminti prancūzišką šedevrą: Lietuvoje tokio nenusipirksite (32)

Jei nors truputį nusimanote ir žinote daugiau apie konditeriją, tai šis tortas yra kažkas ypatingo, LRT televizijos laidoje „Beatos virtuvė“ sako jos vedėja ir kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson....

Žiemos klasika – traškūs ir sultingi šonkauliai, kuriuos paruošite per valandą (11)

Spaudžiant šalčiui, trumpam pamirškite apie kūno centimetrus ir šiek tiek atsipalaiduokite. Bent savaitgaliais. Tiesiog graudu žiūrėti į žmones, kremtančius žalias salotas viduržiemy. Nesvarbu, su...

Užkalnis: kaip turi veikti restoranai, kad Lietuva būtų kaip Amerika (341)

Jei jūs abejojate, ar Lietuvos restoranai turi būti panašūs į Amerikos, tai jūs dar pakankamai nėjote į Amerikos restoranus. Amerika yra maisto rojus, ir natūralu, kad savo mylimai šaliai aš noriu...

Kulinarinis 2019-ųjų horoskopas: ką valgyti, kad metai būtų sėkmingi (23)

Vandeniui – egzotiškos jūrų gėrybės, Jaučiui – šviežios daržovės, Šauliui – itališkos virtuvės gardėsiai, Mergelei – lengvas sveikuoliškas užkandis, o Liūtui – gerai keptas bei sotus...

Močiutė parodė, kaip pasigaminti labai gardžius varškėčius: paprastai kaip 2 x 2 (113)

Varškėčiai tokie paprasti, kad net nereikės išeiti iš namų produktų – viską neabejotinai rasite namie. Paprastų paprasčiausi varškėčiai !

BP agentai apžvelgė, kas vyksta nuo įtartinų užeigų iki slapčiausių sostinės kokteilių barų (6)

Geriausio baro rinkimai „Best Pub“ juda link finišo tiesiosios – jau visai netrukus bus pradėtas skelbti geriausiųjų top’as . Praėjusią savaitę dalinomės geriausiomis agentų istorijomis, kurių per...

Maisto ruošimo mitai: triukai, kuriais neverta tikėti (17)

Gaminant kai kuriuos patiekalus praverčia įvairių triukų ir taisyklių išmanymas. Tai padeda, pavyzdžiui, lengviau išplakti baltymus, paruošti trapią tešlą, išsaugoti ryškią žirnelių ar brokolių...

Lengva brokolių ir špinatų sriuba, kurios neatsisakys net vaikai (7)

Laidoje „Gardu Gardu“ temperamentingasis virtuvės šefas Gian Luca Demarco parodė, kaip išvirti lengvą detoksikuojančią brokolių ir špinatų sriubą . Jis patikino, kad ir vaikai turėtų jos...

Prof. Rimvydas Laužikas atsakė į klausimą, kaip prieš 200 metų valgė paprasti „mirtingieji“ ir diduomenė (12)

Dubingių piliavietės tyrimų projektuose atrasta medžiaga, susijusi su Radvilų mitybos įpročiais Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto dekanui, profesoriui ir humanitarinių mokslų daktarui Rimvydui...

Avokadas – miško sviestas: ką iš jo galima padaryti ir kodėl jį verta valgyti (20)

Avokadas dar kitaip vadinamas aligatorine kriauše. Savo gimtinėje Vidurio Amerikoje avokadas žinomas 8000 metų. Dabar dėl savo unikalios sudėties – vienas vertingiausių vaisių pasaulyje. Dar vadinamas...

Maisto specialistė pasakė, kiek kartų per savaitę turėtume valgyti mėsą (55)

Vargina pilvo pūtimas , vidurių užkietėjimas, refliuksas , skausmas pavalgius ar atvirkščiai – nieko nevalgius? Jaučiate pilnumo jausmą, pykina, trūksta energijos, skauda galvą, kamuoja alergijos? Metas...

Parmezano plutele pagardintas vištienos kepsnys – malonumas gomuriui (3)

Greitai ir be galo skaniai vakarienei vištienos kepsneliai su parmezano plutele buvo idealus pasirinkimas. O prie taip paruoštos vištienos tinka koks tik norite garnyras – salotos, troškintos daržovės,...

Pietų pertrauka makaronų restorane: patirtį apkartino nemalonus personalo elgesys (78)

Būčiau nemandagi, jeigu savo pietų pertraukos apžvalgos nepradėčiau su naujametiniais sveikinimais, tad sveikinu mus visus su labai greitai atėjusiais Naujais 2019-ais metais! Delfi skilties Maistas...