Jeigu manote, kad sumuštinis pusryčiams – tai neįdomus ir atsibodęs patiekalas, galvokite iš naujo! Maistui tampant naująja socialinių tinklų turinio žvaigžde, vadinamieji vieno sluoksnio sumuštiniai...
Tikriausiai ne vienas esame susidūręs su sunkumo jausmu po gardžios vakarienės. Ar ne kartą girdėję, kad valgyti reikia ramiai prie stalo, o ne žiūrint televizorių ar užsiimant kitais darbais. Tačiau, kaip...
Bananas – vienas populiariausių ir seniausių vaisių, be kurių neapsieina daugelio lietuvių mitybos racionas. Kaip bebūtų keista, botaniškai bananas priklauso uogų karalystei, ko niekada nepasakytumėme...
Traškūs iš išorės ir sultingi iš vidaus – kas? Atsakymas – Kijevo kotletai . Vien girdint tokį apibūdinimą seilės ima kauptis burnoje. Na, o netrukus sužinosite, kaip, nepamirštant tam tikrų...
Ar valgote namuose, kavinėje ar svečiuose pas draugus, geros vaikų manieros prie stalo yra svarbi kiekvieno valgymo dalis. Mokydami vaikus mandagaus elgesio prie stalo, įdiegsite jiems svarbius socialinio...
Vasario 25 d. švenčiamas Purimas – pati linksmiausia iš žydų švenčių, skirta prisiminti stebuklingą žydų tautos išsigelbėjimą nuo išnykimo. Šią dieną tradiciškai valgomi trikampiai...
Remiantis 2018 m. Lietuvos statistikos departamento duomenimis, vidutinis per metus vienam gyventojui tenkantis pieno produktų kiekis siekė 328 kg. Ir nors pieno produktai išlieka vieni populiariausių vartotojų...
Prancūzijoje per metus vienam gyventojui tenka beveik 26 kilogramai sūrio. Turbūt nesuklysime pasakę, kad Prancūzija yra tikra sūrių šalis – čia pagaminama daugiau nei 300 jo rūšių, o kartais sūrį su...
Parduotuvių lentynose galime pamatyti daug skirtingų aliejaus rūšių. Tačiau, kaip žinoti, kurį geriausia rinktis būtent Jums? Kaip išsirinkti tą, kuris bus ne tik nekenksmingas, bet ir naudingas. Kas tas...
Lašiša – viena iš labiausiai pamėgtų žuvų, naudojama daugelio pasaulio virtuvių. Ji – ne tik skani, lengvai pagaminama, bet ir pasižyminti įvairiausių vitaminų bei gerųjų medžiagų gausa. Dėl...
Po pirmojo karantino Vilniaus universiteto mokslininkų atliktas tyrimas atskleidė augančią vaikų nutukimo problemą. Nutukimu sergantys vaikai daugiau laiko praleidžia prie ekranų bei pasižymi mažesniu...
Tradiciniai balandėliai gaminami iš mėsos faršo su ryžiais, kurie įvyniojami į kopūsto lapus . Kad šis patiekalas gautųsi tikrai ypatingas, pasinaudokite šiais patarimais .
Per karantiną daugiausia laiko leidžiant namuose įprantame nuolat užkandžiauti, nors alkio ir nejaučiame. Vis dėlto artėjant pavasariui dažniau susirūpiname savo sveikata, tad daugiau dėmesio pradedame...
Prieš pavasarį daugelis susimąstome apie organizmo valymą ir viso kūno detoksikaciją. Dietistė Vaida Kurpienė patarė, kaip po žiemos išvalyti organizmą ir koks mūsų kūnui detoksikacijos metodas yra...
Pradžioje patikinimas: ne, mano apdovanojimai ir įvertinimai nėra perkami už maistą ar pinigus, tačiau, kadangi šioje puotoje figūravo antis, turėjau juk tai susieti su labiausiai prestižiniais ir...
Tarptautinės gimtosios kalbos dienos, švenčiamos vasario 21-ąją, proga jau tryliktus metus rengiamas Gražiausių lietuviškų įmonių pavadinimų konkursas. Naujienų portalas DELFI ir Valstybinė kalbos...
Kvietinių miltų, vandens, mielių, druskos ir šiek tiek žinių bei patirties – toks idealaus Prancūzijos simboliu (kartu su Eiffelio bokštu) laikomo prancūziško batono receptas. Gali būti, kad jau labai...
Nors kiaulienos šonkauliai atrodo neatsiejami nuo dūmo kvapo ir kepimo grilyje, tačiau šaltuoju metų laiku jį kurti prisiverčia ne visi. Prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertė Brigita...
Virtuvinių peilių būna įvairaus stiliaus, įvairių dydžio – nieko stebėtino, kad daugelis ilgai suka galvą, kol jį išsirenka.
Kmynas ir kuminas – skambesys labai panašus. Ir ne vienas iš mūsų painiojame šiuos prieskonius, dažnai net sutapatiname, nors jie šiek tiek skiriasi savo maistine verte, išvaizda ir net nauda sveikatai....
Bėgant metams varškėčiai neužleidžia savo pozicijų ant lietuvių stalo bei iki šiol yra itin mėgstami ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų. Šiuo patiekalu tautiečiai mėgaujasi ištisus metus bei nevengia...
Druska – vienas iš nedaugelio produktų, be kurio virtuvėje neišsiverstų nė vienas, o ir jos rūšių parduotuvėse šiuo metu galima rasti daugybę: nuo smulkios iki stambios, nuo akmens iki jūros ar netgi...
Geriausiuose Londono japoniško maisto restoranuose dirbęs ir į Vilnių gyventi sugrįžęs šefas Karolis Narušis (30 m.) atidarė stulbinamo pasisekimo sulaukusį restoranėlį „Narushi“ ir jame rengia...
Kiekvienos šventės saldus stalas neįsivaizduojamas be tradicinių lietuviškų saldumynų – šakočio ir skruzdėlyno – kurių prieš kone trisdešimt metų negalėjai nusipirkti kiekvienoje...
Šiupinys (Lietuvoje – čiupinys, čiulkinys, mutinys, šiupienė, šustinis) yra bene seniausias Mažosios Lietuvos senbuvių žemdirbių patiekalas, žinomas nuo priešistorinių laikų.
Tie, kas nemėgsta saldžių blynų, Užgavėnėms siūlome išmėginti tokius pat gardžius ir sočius, tik nesaldžius . Delfi Maistas parinko 10 blynų receptų rinkinį. Kiekvienas išsirinksite sau pagal...
Užgavėnės jau čia, tad šiandien siūlome išsikepti saldžių blynų . Štai 10 receptų smaližiams.
Užgavėnėms Delfi Maistas sudarė įvairių blynų receptų rinkinį. Kepsite juos ne tik per Užgavėnes ir valgysite pasigardžiuodami.
Užgavėnes daugelis žmonių sieja ne tik su artėjančiu pavasariu, įspūdingomis kaukėmis, deginama More, bet ir skaniais patiekalais, kurie, anot lietuvių gastronominių tradicijų, neapsiriboja vien blynais....
Su alergijomis žmonės susidurdavo ir seniau, tačiau įrodyta, kad šiuolaikiniame pasaulyje daugėja žmonių, kurie yra kažkam alergiški. Kas tai lemia, kodėl bėgant laikui pasaulyje ne tik padaugėjo žmonių...