Tiks ir prie sriubos, ir prie arbatos: bulvių paplotėliai su prieskoniais (2)

Šie paplotėliai be galo skanūs. Gardinkite savo mėgstamiausiais prieskoniais ir tiekite prie sriubos ar troškinio. Nors skanu ir su puodeliu arbatos.

Specialistė pataria: kaip gaminti, kad nesugadintume sveikų maisto produktų (9)

Dar namuose sudarinėdami pirkinių sąrašą mintyse dėliojame planus, kokį patiekalą rinksimės pietums ar vakarienei: žuvį, mėsą ar daržoves? Kokį gaminimo būdą pasirinksime – virsime, troškinsime ar...

Šildantis patiekalas šaltam vakarui – meksikietiškas jautienos ir pupelių troškinys (8)

Troškiniui, plačiai žinomam chili con carne vardu, geriausia naudoti jautienos faršą, tačiau jeigu labiau mėgstate maišytą kiaulienos-jautienos faršą, tuomet naudokite pastarąjį dviejų faršų...

E. Macronas pritaria, kad prancūziškas batonas būtų įtrauktas į UNESCO paveldo sąrašą (8)

Prancūziškas batonas „bagetė“ turėtų būti įtrauktas į UNESCO Žmonijos nematerialaus kultūros paveldo sąrašą kaip kultūros vertybė, teigė Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ,...

„Sezoninės virtuvės“ receptai: kaip namuose pasigaminti natūralų ir graikišką jogurtą (26)

Kartą paragavus namuose ruošto jogurto , jo norisi dar ir dar. Jį visada gaminu iš kaimiško riebaus pieno ir iš ne mažiau nei 2 litrų pieno, nes iš šaldytuvo toks jogurtas dingsta daug greičiau nei...

Norėtumėte maistui išleisti mažiau? Kasdieniai įpročiai, padėsiantys sutaupyti (40)

Kaina – vienas svarbiausių kriterijų renkantis prekę parduotuvėje, todėl nenuostabu, kad į ją atidžiai žiūri didžioji dalis Lietuvos gyventojų. Dauguma žmonių nori būti tikri, kad moka geriausią...

Užkalnis valgė sveiko maisto restorane ir liko gyvas bei sotus (111)

Žiemos metu daugelis neišmanėlių ir silpnavalių sako, kad galima užvalgyti ir stipriau, ir sočiau. Girdi, šalta, reikia energijos. Žinoma, dažniausiai tai yra nesąmonė (kam tau energija, žmogau, negi...

Geriausi visų laikų maisto ruošimo patarimai: ar žinote, kaip į keptuvę pilti aliejų? (18)

Ar norėtumėte savo virtuvėje jaustis tikru profesionalu, laisvai žongliruoti įvairiausiais receptais nesibaimindami nesėkmių? Iš tiesų, yra reikšmingų dalykų, kurių neišmokys nė geriausios kulinarijos...

Įdomioji istorija: pieno barai, daržovių propaganda ir šūkis „sukiaulinkime Lietuvą“ (11)

Tokia virtuvė , kokią mes suprantame šiandien – patalpa, skirta tik maisto gaminimui su specialiais įrankiais, – atsiranda tarpukariu, o kartu suklesti ir maisto improvizacijos – maistas tampa ne tik...

Lietuvės konditerės pagamintą štrudelį paragavę austrai verkė iš džiaugsmo (66)

„Ar jūs buvote Austrijoje? O ar valgėte Vienos štrudelį?“, – klausdama manęs viešbučio „Royal SPA Residence“ restorane pokalbį pradeda konditerė Loreta Mieliauskienė.

Tokių pusryčių nusipelnė kiekvienas: itališka šakšukos variacija „kiaušiniai skaistykloje“ (17)

Šis patiekalas dažniausiai garuoja ant stalo vėlyvais savaitgalio rytais . Tai viena iš izraelietiškos šakšukos variacijų. Italai tokiam patiekalui irgi turi labai įdomų pavadinimą – „ kiaušiniai...

Pamatykite, kaip pagaminti naminį „Raffaello“ tortą: švelnus skonis užburs kiekvieną (8)

Iškalbingiau už tūkstantį žodžių... Švelnų „ Raffaello “ skonio tortą lengvai galima pagaminti ir namuose. Tortas užpildytas plikytu kremu, o iš išorės pagardintas kokosų drožlėmis.

Receptai skaniam savaitgaliui: itališkas kugelis ir daug pastangų nereikalaujantis šokoladinis suflė (1)

Atslūgus šventiniam maratonui šmaikštieji virtuvės virtuozai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas vėl kviečia pasisemti skanių idėjų. Šį kartą Gian Luca kviečia pagaminti, anot Ali, itališką...

Laukiant valstybės šimtmečio Beata siūlo išbandyti smetoninį patiekalą (83)

Vasario 16-ąją reikia ne minėti, o švęsti – įsitikinusi kulinarijos laidų ir knygų autorė Beata Nicholson ir kviečia Vasario 16-osios šventei pradėti ruoštis jau dabar.

Vištienos burito salotos – soti, bet neapsunkinanti idėja pietums (2)

Burito salotas yra puikus pietų patiekalas, nes šios salotos ne tik maistingos, neapsunkinančios skrandžio, bet ir suteikiančios energijos likusiai dienos daliai. Nors salotoms skirtų ingredientų sąrašas gali...

Priėmusiems sveikų pusryčių iššūkį: perlinių kruopų košė su grybais ir daržovėmis (11)

Su skaitytojais, norinčiais pradėti gyventi sveikiau, toliau dalijamės sveikų ir dar neragautų košių receptais. Tikimės, kad išbandę jas suprasite, jog košės yra ne tik sveikas ir energijos visai dienai...

Geriausi troškinti kopūstai: kartą paragavę, valgyklos skonio nebenorėsite (107)

Sako, ateina tikra žiema. Artėjantys šalčiai ragina prisiminti sočius, šildančius tradicinius patiekalus. Pavyzdžiui, troškintus raugintus kopūstus, mėgstamus dažnuose namuose.

Pomidorinė baltųjų pupelių sriuba – šaltąjį sezoną ją virsite vėl ir vėl (8)

Pomidorinė pupelių sriuba ne tik skani, bet ir labai soti. Jei sriubą patieksite su duona ar česnakiniu batonu, gali neprireikti ir antrojo patiekalo. Pupeles galite naudoti virtas namuose arba konservuotas,...

Morkų renesansas virtuvėje: nuo netikėtų užkandžių iki burnoje tirpstančių desertų (8)

Morkos populiarios ir plačiai vartojamos visame pasaulyje. Jos pasižymi švelniu skoniu ir aromatu, todėl dažniausiai būna naudojamos salotoms, sriuboms ir garnyrams. Nors daugeliui žmonių morkos – įprasta...

10 sveikos mitybos patarimų: pernakt nepasikeisite, bet naujais pokyčiais džiaugsitės pamažu (6)

Sveikos mitybos tendencijos tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje kasdien vis stiprėja. Visgi kelias iki sveikos gyvensenos ir mitybos gali būti sunkus. Kaip pradėti? Kokių žingsnių imtis norint gyventi ir...

Priėmusiems sveikų pusryčių iššūkį: avižinė košė su žemės riešutų sviestu (43)

Su skaitytojais, norinčiais pradėti gyventi sveikiau, dalijamės dar vienu sveikos ir labai gardžios košės receptu. Tikimės, kad išbandę visą savaitę siūlytas košes pamatėte, kad jos yra ne tik sveikas,...

Moliūgų ir saldžiųjų bulvių sriuba – viskas, ko reikia žiemai (4)

Sviestinio moliūgo ir saldžiųjų bulvių sriuba – kokosinė, saldi, turinti lengvo aitrumo. Tiršta, kreminės tekstūros, šildanti – viskas, ko reikia žiemai. Saldžiųjų bulvių mylėtojams tikrai patiks.

Pietų pertrauka „trobelėje“ tarp daugiabučių: jau senokai nemačiau tokių mažų kainų ir šilto aptarnavimo (85)

Aplankyti šioje apžvalgoje aprašomą vietą man rekomendavo netoliese dirbanti draugė, kuri kartu su kolegomis neretai būtent čia ir pietauja – kavinėje „Trobelė“. Nesumaišykite su kita – „Senąja...

Priėmusiems sveikų pusryčių iššūkį: nekepintų grikių košė su pomidorų tyre (19)

Su skaitytojais, norinčiais pradėti gyventi sveikiau, toliau dalijamės sveikų ir dar neragautų košių receptais. Tikimės, kad išbandę jas suprasite, jog košės yra ne tik sveikas ir energijos visai dienai...

Labiausiai apkalbama daržovė brokolis: ar ji tinka ir kotletams? (9)

Brokolis, ko gero, dažniausiai apkalbamas ir keiksnojamas sveikos mitybos simbolis. Retas kuris drąsiai ir garsiai pripažįsta, kad juos mėgsta. O ir prancūzų vaikai laikomi keistuoliais pirmiausia todėl, kad...

Izraelio kompanija skelbia išvedusi mažiausius vyšninius pomidorus (3)

Viena Izraelio kompanija paskelbė išvedusi mažiausius vyšninius pomidorus , kuriuos lygina su vandens lašais.

Tinklaraštininkė atrado sveikesnes įprastų produktų alternatyvas: jos pakeitė mano gyvenimą gydytojos-dietologės komentaras (82)

Tikriausiai ne kartą girdėjote, kad norint pradėti gyventi sveikiau reiktų atsisakyti tam tikrų produktų, pavyzdžiui, miltų ir cukraus. Tinklaraštininkė Monika, rašanti savo blogą „MonMon Kitchen“...

15 produktų, kurie suteiks jums energijos (22)

Daugelis žmonių jaučia nuolatinį nuovargį arba bent trumpą energijos trūkumą kažkuriuo dienos metu. Energijos stoka gali paveikti kasdienę jūsų veiklą, sumažinti produktyvumą darbe, net ir pabloginti...

Priėmusiems sveikų pusryčių iššūkį: sorų košė su cinamonu (19)

Su skaitytojais, norinčiais pradėti gyventi sveikiau, toliau dalijamės sveikų ir dar neragautų košių receptais. Tikimės, kad išbandę jas suprasite, jog košės yra ne tik sveikas ir energijos visai dienai...

Šeimos pokalbiams – iš kartos į kartą keliaujantis močiutės morkų pyragas (9)

Kiekvienos močiutės ar mamos virtuvėje slypi lobiai – tai ilgus metus gyvuojantys šeimos receptai. Daugybę metų kruopščiai saugoti, ne vienos kartos išbandyti ir išragauti, jie išsiskiria namų jaukumo ir...