Spalvota vakarienė – ryžiai su kariu ir žaliaisiais žirneliais kokosų piene

Spalvos jūsų lėkštėje neturėtų išnykti su šiltuoju sezonu. Šį kartą žalia šviesa dega žaliesiems žirneliams . Nuo naudingų medžiagų tiesiog plyštanti daržovė su kiekvienu kąsniu jus pavaišins...

J. Oliverio receptas rudeniui: aromatinga moliūgų sriuba (10)

Garsusis britų kulinaras Jamie Oliveris tikina, kad „skaniausias“ būdas sušilti – pasigardžiuojant suvalgyti tirštos ir kvapnios moliūgų sriubos su traškiu duonos skrebučiu. Jo recepte – visa...

Obuolys per dieną sveiką padaro kiekvieną: ką sveiko ir įdomaus iš jų gaminti? (7)

Obuolys yra vienas seniausių ir labiausiai pasaulyje paplitusių vaisių , greičiausiai dėl to jo pritaikymas kulinarijoje toks platus – sunkiai sektųsi sugalvoti, ko iš obuolių pagaminti negalima. Obuoliai...

Rytų Europos blynai palačinka: tiks ir pusryčiams, ir pietums (4)

Rytų Europoje populiarūs blynai , Vengrijoje vadinami palačinka, sakoma, gaminami pagal seną rusų carų receptą.

V. Kurpienė: „Jei labai norisi paragauti nesąmonės, tai ir ragaukite“ (23)

Kaip vakarėlio metu suderinti tris, atrodo, visiškai nesuderinamus dalykus: pavalgyti, pasimėgauti ir kitą rytą atsikelti energingam? Mitybos specialistė , dviejų vaikų mama Vaida Kurpienė , savo patarimais...

Patiks ne tik vegetarams – šildantis lęšių troškinys (8)

Lęšių troškinys su baklažanais ir pomidorais tikrai labai skanus ir sotus patiekalas . Tikimės, jums patiks ir jaukiai sušildys.

Kvapnus desertas apniukusiai dienai – kriaušinis keksas su šokolado gabaliukais (3)

Jei nuotraukos galėtų perteikti šį kvapą, kuris sklinda nuo šio pyrago ir jei jūs tik galėtumėt paimti gabalėlį jo tiesiai iš nuotraukos, esu tikra, juo tikrai susigundytumėt. Saldžiai gaivus ir...

Maisto kvapai, skoniai ir spalvos – tikra ar netikra? (1)

Jei gerdami mangų sultis galvojate, kad pagrindinė jų sudedamoji dalis – mangai, jūs greičiausiai apsirinkate, bet jums galima atleisti. Nustebtumėte, kaip dažnai maisto skoniui ir kvapui sustiprinti...

Tradicinis tadžikų užkandis, sutinkamas ir Lietuvoje (4)

Norint paragauti nuo Lietuvos už 4,6 tūkst. kilometrų esančiame Tadžikistane populiaraus patiekalo beliašo, nereikia keliauti tiek toli, rasti šį patiekalą Lietuvoje ar patiems jo pasigaminti – lengva.

A. Užkalnis: Galima valgyti ir prekybos centre (77)

Niekada nemėgau valgyti vietose, kurios neskirtos valgymui. Gatvėse, parkuose, oro uostuose, lėktuvuose, traukiniuose, muziejuose, dailės galerijose, stotyse, kino teatruose, prekybos centruose. Man atrodo, kad...

Greita cukinijų sriuba su žirneliais ir bazilikais (14)

Tai puiki proga skaniai sunaudoti pernokusias daržoves. Taigi neskubėkime išmesti didelių cukinijų – pasirodo, šiose daržovėse daug naudingųjų medžiagų. Jos stiprina širdį, gerina medžiagų...

Specialisto patarimai: kaip išsirinkti gerą arbatą? (20)

Arbatos ritualas neatsiejamas nuo kokybiškos arbatos pasirinkimo ir gaminimo subtilybių, kurias pravartu žinoti. Specialistas atskleidžia, į ką atkreipti dėmesį renkantis arbatą ir ją ruošiant. Tačiau...

Receptas prisiekusiems grybautojams – grybų pyragas (6)

Vasaros linksmybes keičia spalvoti rudens malonumai. Miškuose dūzgia ne darbščiosios bitelės, bet peiliais ginkluoti piliečiai, patikrinantys kiekvieną įtartinai pakilusį samanų kupstą. „Nes miške...

Įprastą meniu gamtoje siūlo keisti originalesniais, tačiau lengvai pagaminamais patiekalais (2)

Savo asmeninį maisto fotografijos projektą „52 kartai“ nuo metų pradžios įgyvendinantis fotografas Robertas Daskevičius pristatė dūmais ir mišku kvepiančią maisto fotosesiją gamtoje. Jos receptus,...

Desertus-žudikus keičia sveikuoliški skanėstai: tereikia laikytis kelių mitybos specialistės taisyklių (6)

Sveikos mitybos specialistai pastebi, kad daugelis mums įprastų desertų, deja, yra ne tik pavojingi grakščiai talijai, bet ir kenkia sveikatai. Tačiau desertai tikrai gali būti ir sveiki. Atsiųstame...

Greičiausiai paruošiamas padažas, kuris tiks prie daugelio patiekalų (8)

Šis padažas turbūt yra vienas paprasčiausiai ir greičiausiai paruošiamų padažų. Jis be galo tinka prie keptos žuvies, žuvies pirštelių, keptų bulvyčių, keptų svogūnų žiedų ir praktiškai prie...

Rudeniškus desertus sukūręs A. Gadžijevas ne tik suderino naujus skonius – teko pasidarbuoti ir pjūklu (4)

Kai šalia kavos puodelio padavėjas atneša iki tobulumo nudailintą pyragaitį , sumanymas kruopščiai skaičiuoti kalorijas išgaruoja lyg dūmas. Garsusis šokolado meistras Ali Gadžijevas tikina, kad...

Atskleidė, kaip pasigaminti populiarų egzotišką patiekalą: prireiks vos kelių ingredientų (3)

Jau kuris laikas esu apsistojęs dažnai rojumi žemėje vadinamuose Filipinuose , kur nėra nei žiemos, nei rudens, o didžiąją metų dalį šviečia saulė. Išbandęs daugybę vietinių restoranų, prieš...

Kulinarinė dvikova: tikra itališka pica prieš prancūziško morengo desertą garsių šefų receptai (23)

Charizmatiškasis Gian Luca Demarco stebisi lietuvių įpročiu valgyti sočius pusryčius: „Jūs, lietuviai, valgote lyg išeidami į karą.“ Į tokį pasakymą šmaikščia pastaba atsako Ali Gadžijevas –...

Skoniais turtingoje Turkijos virtuvėje – ne tik keli šimtai kebabų rūšių, bet ir po žemėmis troškinama mėsa (8)

Turkija yra viena iš septynių pasaulio šalių, kurios gamtoje užauginama tiek maisto produktų, kad jais galima išmaitinti visus šalies gyventojus, taigi nenuostabu, jog tradicinės turkiškos virtuvės...

Dietistės desertas – vienas gardžiausių šokoladinių pyragų, kokį kada ragausite (8)

Tai vienas gardžiausių šokoladinių pyragų , kokį tik esame kada ragavę. Pamėginkite ir jūs!

Lietuviai neatsispiria grybams: ir sūriu apkepa, ir baltąją mišrainę pagardina (2)

Šviežios voveraitės arba baravykai , pakepinti ant sviesto su bulvėmis bei grietine ir dar paskaninti spirgučiais. Jeigu bent vieną dieną praleidote miške rinkdami grybus, tuomet būtų didžiulis...

Lietuviško šokolado istorija: ne visiems prieinamo produkto reklama šiais laikais šokiruotų (7)

Juokaujama, kad pasaulyje net devyni žmonės iš dešimties mėgsta šokoladą , o ir tas dešimtasis – meluoja. Istorija byloja, kad Centrinės Amerikos senovės civilizacijose – maždaug 1900 m. pr. Kr –...

Visada gera idėja vakarienei – makaronai su krevetėmis grietinėlės padaže (8)

Šis patiekalas visada tampa garbinamu pietų arba vakarienės pasirinkimu. Na, nebent atsiranda nemėgstančių krevečių. Kitu atveju sunku pasakyti „ne“ lėkštei garuojančių makaronų su dailiomis,...

Ruošiamės žiemai: 3 konservuotų daržovių mišrainių receptai (7)

Konservuotos daržovių mišrainės – paprasta, greita ir labai labai gardu! Šie pagardai puikiai tiks prie mėsos, ryžių ar makaronų.

Čevapčičiai – užkandis, sužavėjęs Balkanus (17)

Visuose Balkanuose populiarus mėsos užkandis – čevapčičiai – gaminamas iš maltos jautienos ir veršienos, bet visa paslaptis – prieskoniai.

Pietų pertrauka užeigoje prie Seimo: daug šviežio maisto už racionalią kainą (24)

Šį kartą – apžvalga iš pietų pertraukos greito maisto užeigoje . Tik neskubėkite daryti išvadų, kad valgiau prastą ir nesveiką maistą. Mat visai šalia LR Seimo įsikūręs „Tarbushi bistro“...

Burnočio sėklų skanėstas, kurį tituluosite skaniausiu visų laikų desertu (9)

Šis desertas – visai netikėtai atrasta skonio bomba. Tai tikrai vienas iš skaniausių visų laikų desertų. Patikėkite manimi ir būtinai išbandykite.

Originalus užkandis ir garnyras viename – daržovių keksiukai

Šie keksiukai skanūs ir šilti, ir šalti . Galima tiekti su šviežių daržovių salotomis, kaip garnyrą prie įvairių kepsnelių arba valgyti vienus.

Turguje su mitybos specialiste: ko čia ieškoti ir ko nepražiopsoti (4)

Šiuo metu turgaviečių prekystaliai lūžta nuo šviežio derliaus gėrybių, kurias vis bando įsiūlyti plepios pardavėjos. Kaip nepasiduoti įvairioms vilionėms, į ką atkreipti dėmesį ir ką rinktis, kad...