Vasaros hitas lėkštėje iš Pietų Europos: vandenyje mirkyta duona (25)

Kieta lyg akmuo – tokia yra kvietinė duonelė frise arba friselle , itin populiari Pietų Italijoje šiltuoju metų laiku. Nuo seno ją naudojo tiek jūreiviai, tiek piemenys, nes ši, du kartus kepta duona ,...

Baklažanų užtepėlė – tokia skani, kad gaminsite dar ne kartą (5)

Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas. Šiam kartui – baklažanų...

Burnoje tirpstantys citrininiai keksiukai, kuriuos paruošite itin lengvai (14)

Drėgni, lengvi ir purūs citrininiai keksiukai , kuriuos pamils kiekvienas. Man patinka keksiukai dėl kelių priežasčių: jiems nereikia jokių įrankių, tiesiog išimate ir valgote, antra, jų porcijos yra...

Maistas, nuo kurio neapsunksite: vištienos salotos su obuoliu (5)

Dažnai mėgstu kepti vištieną orkaitėje, bet kartais nori ar nenori užsilieka jos likučių šaldytuve. Manau tai nutinka ne man vienai. Vienas iš variantų, kur panaudoti keptą vištieną – tai pasigaminti...

Lietuvą į Jungtinę Karalystę iškeitęs tautietis nepasigailėjo: jį jau rodo per televiziją (19)

Paskutinę balandžio savaitę pradėtame rodyti naujame Jungtinėje Karalystėje populiaraus kulinarinio šou „Bake Off: The Professionals“ sezone tarp 12 dalyvių porų į kovą dėl geriausiojo vardo stojo ir...

Vitaminų gausa pasižyminti superdaržovė: nesunkiai pagaminami kokteiliai su salierais (3)

Kartą paragavę saliero, jo skonį įsidėmėsite ilgam. Itin patrauklios išvaizdos ir pretenzingo skonio salieras drąsiai gali didžiuotis ir naudingųjų maistinių medžiagų šaltinio titulu. Ši daržovė...

Prastai išsimiegate? Pasitikrinkite, ar vakarais nevalgote šių maisto produktų (84)

Net trečdalis žmonių kuriuo nors gyvenimo etapu skundžiasi nemiga, o kankintis ilgai neužmiegant bent kartais tenka kiekvienam. Dėl to, kad nesiseka lengvai užmigti, kaltos įvairios aplinkybės, pvz., stresas...

Vis dar valgote bulves? Biomedicinos mokslų daktarė atsakė, kenkia jos ar naudingos sveikatai (96)

Nors patiekalus iš bulvių lietuviai laiko beveik nacionaliniais patiekalais, o ir pačios bulvės auga dažno darže, tačiau bulvės kelionė iki mūsų krašto buvo pakankamai ilga. Bulvės tėvynė – Pietų...

Braškių sezonas įsibėgėja: du netikėti skanių sumuštinių receptai (1)

Sumuštinis – bene dažniausiai lietuvių valgomas pusryčių maistas. Jį paprasta ir greita pasigaminti kone iš to, ką turime šaldytuve. Tačiau ar kada susimąstėte, kad kasdienis sumuštinis gali virsti...

Dieviško skonio keksiukai be miltų: rezultatas pranoko lūkesčius (8)

Avižinių dribsnių keksiukai , kurių išorė traški, o vidus – drėgnas.

Receptas, dėl kurio žuvies mėgėjai išeis iš proto: minkštut minkštutėlė troškinta menkė su paprikomis ir pomidorais (18)

Šis receptas labai primena Lietuvoje mėgstamą keptą žuvį su daug svogūnų ir pomidorų padažo. Tik šiame ispaniškame variante papildomai naudojamos raudonosios paprikos, šlakelis vyno ir apkepusią žuvį...

Saldžiųjų bulvių ir špinatų apkepas: toks skanus, kad visi prašys pakartoti (9)

Saldžiųjų bulvių, špinatų ir bolivinės balandos kruopų apkepas , kuris puikiai tiks visiems – ir pietums, ir vakarienei.

Parodė, kas gali būti geriau nei pica: galetės su fermentiniu sūriu ir kumpiu receptas (142)

Jeigu mėgstate picas , būtinai turite išbandyt ir galetę , tai sodraus skonio Prancūzijos patiekalas. Dauguma įpratę galetes matyti su įvairiais šviežiais vaisiais, uogomis, o ši yra netgi labai soti ir...

Seksualios padavėjos drovių tautiečių nesugundė: vietoje liūdnai pagarsėjusio baro – trys netikėtos vietos pavalgyti ir atsigerti (40)

Prieš keletą savaičių nuaidėjo naujiena, kad sporto baras „ Hooters “ nutraukia savo veiklą Lietuvoje. Čia maistas pirmuoju smuiku „negrojo“ – pagrindinis traukos objektas buvo sporto varžybų...

Gardžiausiai itališki bulvių virtinukai, kuriuos dėl rožinės spalvos valgys ir vaikai (6)

Gnocchi tai itališki bulvių virtinukai , kurių pagaminimui reikia šiek tiek kantrybės ir laiko, tačiau labai verta. Šį kartą nusprendžiau klasikinių gnocchi gamybą atidėti kitam kartui ir gaminti...

Mitybos planas mėgstantiems pavalgyti ir norintiems sulieknėti – kūno linijos jums padėkos (15)

Skirtingi metų laikai ir tuo metu vyraujantys orai turi įtakos ne tik aprangos ar laisvalaikio pasirinkimui, bet ir mitybai. Pastaruoju metu už lango vis dažniau šildant saulei dažnas gyventojas renkasi...

Itališka vakarienė namuose – afrodiziakas: man tai pats skaniausias maistas (20)

Lankantis Italijoje, o ypač pietinėje jos dalyje, neįmanoma neparagauti Viduržemio jūros gėrybių. Vienos iš jų – midijos , kurias paruošti paprasta, o skonis ir vaizdas lėkštėje – lyg restorane....

Penkios taisyklės, kurių privalote laikytis gerdami kavą (46)

Mano gaminta kava yra skaniausia ir tą pagrįsti galiu net sertifikatu! Gerai gerai, skaniausia ji yra man ir mano artimiesiems, bet sertifikatas išlieka įrodymu, kad esu išlaikiusi baristos įgūdžių bazinio...

Šalyje organizuojamas pirmasis Tortų turnyras: konditerijos profesionalai ir entuziastai kviečiami pristatyti savo meistrystę

Šių metų pradžioje apdovanojimu įvertintas bei praėjusiais metais daugiau nei 100 konditerijos profesionalų ir entuziastų subūręs Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtas projektas „100 tortų...

Į Lietuvą atvykęs Oliveris su Praspaliausku sukūrė tobulą skonio šedevrą (51)

Iš Niujorko atvykęs vienas žymiausių alaus atstovų pasaulyje Garrettas Oliveris ir virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas Klaipėdoje sukūrė išskirtinį maisto ir gėrimų duetą. Abu virtuozai jau ne...

Klaipėdietė atgaivino aristokratų tradicijas: tokiais malonumais tarpukaryje mėgavosi tik Kauno ponios (73)

Žinomi ir stilingi klaipėdiečiai nepraleido galimybės susipažinti su Anglijos aristokratų tradicija – popietine arbatos gėrimo ceremonija , vykusia uostamiesčio desertų butike „Vanilės namai“....

Amerikoje žaibiškai išpopuliarėjęs vištienos kepimo būdas: sultingi ketvirčiai – apelsinų sultyse (11)

Kodėl gi neišbandžius iškepti vištieną pagal naują, bet suplanuotą receptą? Tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija sako, kad užtenka turėti du apelsinus ir šiek tiek vyno. O likusius...

Baltymų šaltinis sportuojantiems ir lieknėjantiems – kynva salotos (10)

Bolivinė balanda dar kitaip vadinama kynva . Ją galima valgyti kaip karštą košę, dėti į sriubas, salotas ir troškinius, daigintas barstyti ant įvairių patiekalų. Turi daug skaidulinių medžiagų....

Atgijusi istorija: į užtarnautą poilsį išleistuose lėktuvuose įkūrė kvapą gniaužiančius restoranus (8)

Vertinant konkretaus oro vežėjo paslaugų kokybę, atsižvelgiama ir į skrydžio metu tiekiamą maistą. Tačiau retas keleivis, atsidūręs 9 tūkst. metrų aukštyje kur nors virš Atlanto, su entuziazmu žvelgia...

Nustebinsite net savo mamą: bananų duona ir sotūs pyragėliai mėsos mėgėjams (8)

Kartą metuose, gegužės pirmąjį sekmadienį, minima daugiausiai meilės skleidžianti šventė – Mamos diena. Parodyti dėmesį, pabučiuoti į skruostą ir kitaip nustebinti savo brangiausias moteris tądien...

Tortas-braškė, kurio nereikia kepti: ne tik papuoš šventinį stalą, bet ir įtiks išrankiausiems (10)

Šventinis tortas , kuris nudžiugins kiekvienos mamos širdį. Lengvai pagaminamo torto receptu, kurio nereikia kepti, pasidalijo tinklaraščio „ Prie pečiaus “ autorė Audronė Meškienė. Šis gražuolis...

Mėlynių ir citrinų pyragėliai: užteks vieno ir jau būsite sotūs (3)

Šie pyragėliai dažniausiai būna pakankamai dideli, tad suvalgius vieną praktiškai galima ir pasisotinti. Vis dėl to daugumai „scones“ pyragėliai turbūt dažniausiai asocijuojasi su britiškais...

Vaida Kurpienė paneigė mitus apie garuose ruoštą maistą: 3 patiekalai, kuriems neatsispirs net išrankiausi (19)

Garuose gamintas maistas galbūt ir sveikas, tačiau tikrai ne pats skaniausias. Tokį mitą sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė teigia girdinti nuolat. Pats laikas jį paneigti. Tinkamai garuose gaminami...

Nusibodo šaltibarščiai – išbandykite lengvai pagaminamą alternatyvą su ridikėliais (18)

Šaltibarščiai – visų mėgiama sriuba šiltuoju metų sezonu. Tačiau kartais net ir jie nusibosta, kuo kitu galima pakeisti šį visų taip mėgiamą patiekalą? Puiki šaltibarščių alternatyva –...

Ką pasigaminti iš varškės? 3 gardūs patiekalai (17)

Lietuviams užsienyje rasti įprastos lietuviškos šviežios varškės yra sudėtinga, užtat gimtojoje šalyje šis tradicinis pieno produktas gyventojų stalą pasiekia ypač dažnai.