Konditeris pasidalijo gudrybėmis, kaip išsaugoti kepinių šviežumą: sausainiai bus traškūs, o pyragai ir keksukai – minkšti

Norint, kad iš parduotuvės atsinešti švieži kepiniai kuo ilgiau išliktų kokybiški, svarbu tinkamai juos laikyti. Vieni tam renkasi duoninę , kiti – šaldytuvą. O kuris pasirinkimas geresnis?

Populiari ir pigi daržovė – neįtikėtinai vertinga: kopūstai mažina antsvorį, neleidžia kauptis cholesteroliui, bet kartais gali ir pakenkti

Kas gi nemėgsta kopūstienės arba barščių su kopūstais? Kopūstus noriai valgome raugintus ir šviežius, be to, nuoširdžiai tikime, kad ši daržovė teikia tiktai naudą ir kad ją sveika valgyti visiems....

Užkalnis sako: „Vilniuje jau yra visko valgyti. Beveik.” (2)

Kokia prasme „visko”? O tai anksčiau buvo ne visko?

Kaip nesusirgti avitaminoze: 9 patiekalai, kuriuose vitaminų ir mineralinių medžiagų – tiesiog apstu (1)

Pavasario – jaučia daugelis – jėgų nedaug, nuovargis vis dažniau lenkia prigulti, o tai veikia ir nuotaiką. Vitaminų trūkumas – dažnas reiškinys pasibaigus žiemai, todėl pravartu papildyti organizme...

Prabilo apie pasaulyje sparčiai populiarėjantį maisto produktą: nežinodamas nesuprastum, ką valgai

„Mėgstame pajuokauti, kad parduotuvėje perkame mėsos dešreles, kuriose mėsos praktiškai nėra. Gamintojai savo produktų etiketėse didelėmis raidėmis spausdina žodžius „daugiau mėsos“,...

Velykoms – 10 Kristinos patiekalų: toks šventinis stalas niekam gėdos nepadarys! (2)

Neabejoju – jau planuojate šv. Velykų stalą . Ir norite jį paruošti ne tik įvairų, bet ir gardų, kad sau tinkamų vaišių rastų ir žuvies , ir mėsos , ir daržovių mėgėjas. Būtent tokius receptus...

Dietistė apie tai, ar kontroliuojant kūno svorį reikia iš mitybos išbraukti duoną

Norintieji atsikratyti svorio ar tiesiog sveikiau maitintis iš mitybos raciono dažnai išbraukia angliavandenių turinčius produktus, tarp jų ir duoną. Tačiau duonos vis vien norisi – tuomet į valgiaraštį...

Eksperimentas – pavasariu kvepiantis pyragas: dažnai patys skaniausi patiekalai gimsta iš to, ką galima rasti kiekvienoje virtuvėje + receptas šv. Velykoms

Plungėje gyvenanti maisto tinklaraščio „5produktai“ autorė Roma Labžentė sako jau ne kartą įsitikinusi: kai gamindama naudoja tai, ką randa po ranka, o ne lekia į parduotuvę kažkokio „ypatingo“...

Pasakė, kaip dažnai reikia keisti kempinėles ir kas prailgintų jų naudojimo laiką – pakaks 1 veiksmo

Apsinuodijimas maistu – itin dažnai pasitaikantis reiškinys. Statistika rodo, kad tokius simptomus kaip pykinimas, vėmimas, viduriavimas suvalgius maisto yra patyręs kas dešimtas pasaulio gyventojas....

Roma Macijauskaitė

100 priežasčių valgyti mūsų dar retai naudojamą prieskoninę daržovę: lengvina menopauzės simptomus, gerina psichinę sveikatą, slopina apetitą (6)

Šio prieskoninio augalo naudingosios savybės žmonijai žinomos jau seniai. Senovės Graikijoje ir Romoje jie buvo naudojami kaip grožio priemonė, augino ir maistui, ir vaistams. Mėgstami ir Rytų šalių...

Būna ir taip: ligoninės maistui – dar neregėtos kritikų liaupsės

Įprastai ligoninių maistas dažniau sulaukia kritikos nei pagyrų, tačiau viena Belgijos vakarinėje dalyje esanti ligoninė šią taisyklę paneigė ir pelnė vieno prestižinio Prancūzijos restoranų gido...

Metas sėti žemuoges: apie ką reikia pagalvoti jau dabar, jei norite, kad gardžiųjų uogų nelestų paukščiai

Jau nuo seno žinoma, jog žemuogės yra be galo naudingos uogos, kuriose gausu vitaminų B, C, E, K, folio rūgšties, karotinoidų, pektinų, antoksidantų bei mineralų – geležies , kalio, natrio, fosforo,...

Dietologas išvardino 11 širdžiai naudingiausių produktų – juos būtina įtraukti į kasdienę mitybą

Nepakeičiamam raumeniniam organui mūsų organizme reikalingas iškirtinis rūpinimasis. Širdžiai labai svarbu, ką valgome pusryčiams , pietums ir vakarienei.

Dietologai pasakė, koks cukraus kiekis per dieną yra nekenksmingas: patarė, kaip jį apskaičiuoti

Cukrus – vienas iš labiausiai ištirtų, tačiau ir mitais apipintų ingredientų, be kurių savo virtuvėje apsieina reta šeimininkė. Saldūs patiekalai ar gėrimai pakelia nuotaiką ir akimirksniu suteikia...

Roma Macijauskaitė

Nutarusią išbandyti, kaip veikia antiuždegiminė mityba, gydytoją pribloškė rezultatas: dingo nugaros skausmai, nukrito svoris, pagražėjo oda + 2 antiuždegiminių patiekalų receptai (17)

„Dažniausiai žmonės ima sveikai maitintis tada, kai jau suserga. Taip jau šiuolaikinis žmogus sudėtas, kad tol, kol viskas gerai, pirmenybę teikia įprastam gyvenimo būdui ir pokyčiams nesiryžta“, –...

Kaip vos per 10 minučių sunokinti avokadą – tereikia žinoti vieną triuką (1)

Klystate, jeigu galvojate, kad reikia gana ilgai laukti, kol pusžalis avokadas sunoksta ir tampa minkštas. Nokimo procesas, pasirodo, gali trukti vos 10 minučių – tereikia žinoti vieną triuką.

Neįtikėtina: 5 daug riebalų turintys produktai, kurie padeda sulieknėti

Ne visus daug riebalų turinčius produktus turėtume laikyti grakščios figūros priešais. Tam tikrų rūšių riebalai ne tik teikia naudos organizmui, bet dar ir užkerta kelią persivalgymui.

Užkalnis: Roma gudriems lietuviams (1)

Čia mes, žinoma, nekalbėsime apie jokią moterį, kurios vardas Roma, arba Romutė. Čia apie miestą, kuris yra Italijos sostinė.

7 dar neragauti patiekalai – labiausiai patiks kruopų ir makaronų mėgėjams (2)

Kiekvienoje šeimoje yra mėgstamų patiekalų sąrašas. Tačiau juk visada maga paragauti ir naujų skonių , todėl vis dairomės nebandytų receptų . Surinkau jų 7 – garantuoju, kad jie nebus nusibodę ir...

Ruošiamės Velykoms: vištienos kepenėlių paštetas su maskarpone maisto mylėtojų turnyre buvo pripažintas skaniausiu patiekalu

Maisto tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ kūrėją Ziną Bružienę Delfi Maistas skaitytojai jau puikiai pažįsta. Palangoje gyvenanti maisto virtuozė ne tik mielai dalijosi legendinių iš močiutės...

Ypatingoms progoms – išskirtinės vaišės: 13 šventinių receptų dalijasi po visą pasaulį išsibarsčiusios lietuvės

Nesvarbu, į kokią šalį likimas nuves, širdyje visada gyvens Lietuva . Taip tikino po įvairius pasaulio kampelius pasklidusios lietuvės. Tad ir kovo 11-oji kiekvienai jų yra labai svarbi šventė, kurios...

Žinoma maisto fotografė apie „palendricą“, šiuškes ir ypatingus močiutės patiekalus: bėgant metams supranti, kodėl norisi tai perimti + 3 receptai (1)

Kartais būna straipsnių, kuriuos jau skaitant ima rinktis seilės, ir dar bebėgant akimis per eilutes imi planuoti, ką tuoj tuoj pradėsi gaminti. Būtent taip pasijusite ir jūs, skaitydami žinomos maisto...

Restoranas namų virtuvėje: vienas gardžiausių patiekalų iš virtų bulvių, kurį paruošite vos per pusvalandį (3)

Jei daugeliui atrodo, kad patiekalų iš bulvių gaminimas atima daug laiko, maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė tikina: pakaks ir pusvalandžio! Ir tai įrodydama Audronė Zemenskienė siūlo...

Audrė Jokubauskytė, Roma Macijauskaitė

Trys dietologės pasakė, ko jos nevalgo: tai gali sukelti vėžį ar net pakeisti žmogaus DNR (3)

Žinoma, dietologui lengviau pasakyti, ką ir kaip reikėtų valgyti. Tačiau šįkart trijų žinomų dietologijos specialisčių – Barboros Jarašūnės, Kristinos Jasmontienės ir Rasos Audickienės –...

Dietistė pataria, kaip sunaudoti vakarienės likučius: galima pagaminti įvairiausių patiekalų

Pusryčiai – raktas į gerą savijautą. Dietistė Indrė Trusovė įsitikinusi, kad nuo jų priklauso, kaip jaučiamės visą likusią dieną. Tiesa, anot jos, klasikinio ryto patiekalo, kepto ar virto...

Parengė Roma Macijauskaitė

Svajonių figūra be ypatingų pastangų: tereikia bent kartą per dieną išgerti lieknėjimą skatinančios arbatos – galite rinktis iš 6 rūšių

Tam tikrus gėrimus verta pamėgti ne tik dėl puikaus skonio, bet ir dėl teigiamo poveikio medžiagų apykaitai. Tyrimais nustatyta, kad arbata gali padėti numesti svorio ir padėti kovojant su pilvo riebalais,...

Mitybos specialistai išaiškino, kodėl verta mirkyti pupeles prieš jas verdant: greičiausiai šito net nežinojote

Nors beveik visose tradicinėse kulinarijos knygose nurodoma, kad prieš verdant džiovintas pupeles reikia pamirkyti, šiandien maisto gaminimo svetainėse dažnai pastebima, kad tai nėra svarbu. Kur tiesa?

Klementina ir nesitikėjo, kad jos pasidalytas receptas internete sukels šitokias aistras: vieni gyrė, kiti neslėpė pasibjaurėjimo (20)

Pirmą kartą socialinių tinklų maisto gamintojų grupėje patiekalu pasidalinusi vilnietė net nesitikėjo, kad postas sukels tokias aistras. Už afrikiečio ištekėjusi Klementina Puolikaitė-Agyemang parodė,...

8 požymiai, kad organizme trūksta probiotikų – pasakė, kokiuose maisto produktuose jų yra

Probiotikai reikalingi, kad organizmas sėkmingai kovotų su bakterijomis ir kad būtų sveikas žarnynas. Tik kaip suprasti, kad organizmui trūksta probiotikų?

Ir desertas, ir užkandis į darbą – tinklaraštininkės pagaminti šokoladiniai batonėliai su varške sulaukė didžiulio pasisekimo

Nėra netinkamos progos šokoladui, sako maisto tinklaraščio „5produktai“ autorė Roma Labžentė. Ypač, jei tas šokoladinis gaminys – naminis. Virtuvėje eksperimentuoti mėgstanti žemaitė jau ne pirmą...