Neįtikėtina: Juozo Statkevičiaus sriuba pasiekė ir „Maximos“ lentynas (87)

Praėjusią savaitę lietuviško prekybos tinklo „ Maxima “ asortimentą papildė mados dizainerio Juozo Statkevičiaus sukurta „Žaliųjų daržovių sriuba “. J. Statkevičius kuria drabužius, o šią...

Išskirtinio grožio ir skonio bandelės – mieliniai moliūgėliai (2)

Jeigu norite nustebinti išskirtinio grožio bei skonio bandelėmis, tad rekomenduojame išbandyti šį receptą. Be to, moliūgų kalnai patys nesusivalgys, ar ne?

Biomedicinos mokslų daktaras paaiškino, kaip susijęs maistas ir žmonių ilgaamžiškumas (85)

Visais laikais žmonės ieškojo ilgaamžiškumo recepto. Ilgaamžiais būdavo vadinami iki šimto metų išgyvenusieji. Tačiau šių dienų mokslo tyrimai rodo, kad žmogus pajėgus kokybiškai gyventi bent iki...

Naminės duonos diena: plikytos kvietinės duonos be mielių receptas (9)

Dar nuo senų laikų yra sakoma, kad kepinys, į kurį įdedama daugiausiai meilės ir rūpesčio, yra naminė duona . Kiekviena šeimininkė savo virtuvėje ją kepdavo bent kelis kartus per mėnesį, o skoniu,...

Vilniuje duris atvėrė nauja kulinarijos studija (40)

Molekulinės virtuvės šefė, dažnai televizijų laidose, interneto portaluose ir spaudoje matoma žinoma moteris Aistė Švetkauskė drauge su komanda penktadienio vakarą bičiulius ir klientus sukvietė į dar...

Perlenktos mini picos – idealus pasirinkimas penktadieniui (7)

Italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco išdavė paslaptį, kaip pasigaminti tradicišką itališką perlenktą picą Calzone . O kadangi tai – mini Calzone , tai ji puikiai tiks tiek pietums namuose, tiek...

Kova su maisto švaistymu – dalyvauti turi ne tik institucijos, bet ir kiekvienas asmeniškai (2)

Maisto švaistymas – tai skaudžiai pulsuojanti viso pasaulio opa. Skaičiuojama, jog per metus išmetama net penktadalis Europos Sąjungoje pagaminamo maisto, o vienam gyventojui tenka daugiau nei 170 kg maisto...

Išmetate pasibaigusio galiojimo maisto produktus? Prieš tai darydami atkreipkite dėmesį į svarbų užrašą ant pakuotės (18)

Nors apie perteklinį maisto produktų vartojimą kalbama vis dažniau, o visuomenė, rodos, darosi sąmoningesnė, dažno tautiečio virtuvėje vis dar galima aptikti chaosą – daugybė vienu metu pradėtų ir...

Austrės: anksčiau – vargšų „popkornas“, dabar – prabangos dalykas (16)

Austrės šiandien yra prabangos, stiliaus ir gerovės simbolis ir saikingai vartojamas subtilus užkandis. Tačiau taip buvo ne visuomet.

Alfas Ivanauskas rekomenduoja: kreminė moliūgų sriuba vos iš 4 ingredientų (4)

Lengvai paruošite itin skanią kreminę moliūgų sriubą ir jums tik reikės keturių ingredientų.

Kava ir desertai: ar žinote, kaip reikia juos derinti (10)

Kava jau seniai nebėra tik gėrimas, skirtas numalšinti kasdienį kofeino poreikį. Ja vaišiname svečius, ji tampa susitikimų su bičiuliais priežastimi, liudija šalies kultūrą ir pažangą. Tačiau kavos...

Maisto mylėtojų dėmesiui: Gedimino prospekte duris atveria išskirtinė maisto halė (24)

Spalio pabaigoje pačioje Vilniaus širdyje – Gedimino prospekte – parengiamuosius darbus pradėjo nauja ir išskirtinė maisto halė (angl. „Food hall“). Istorinėse patalpose įsikūręs „ Gastronomas...

Gastronomijos savaitės žvaigždė įteikta itališkam restoranui (5)

2019 m. lapkričio 4 - 10 dienomis įvairiuose šalies miestuose vyko jau septintoji Lietuvos gastronomijos savaitė , kurios metu restoranai atvėrė duris visiems, norintiems pažinti aukštesnę maisto kultūrą,...

Norvegijoje patirties įgijusi lietuvė savo svajonę įgyvendino sostinės centre (9)

Sostinės Gedimino prospekte duris atvėrė atsinaujinęs restobaras „Publikas“. Susipažinti su nauja gurmaniška vieta ir pasiklausyti vieno geriausių Europoje saksofonistų Juozo Kuraičio atliekamos...

Burokėlių lazanija – ypatingai skanus patiekalas, kurį nuo šiol gaminsite tik taip (10)

Televizijos laidoje „Gardu Gardu“ šefas Gian Luca Demarco pagamino neįprastą lazaniją – tiek skoniu, tiek vaizdu. Ir tai yra – burokėlių lazanija . Labai netikėtas, tačiau ypatingai skanus...

Aliejaus someljė: „Extra virgin“ nebėra kokybės ženklas – patarė, kaip išsirinkti iš tiesų gerą aliejų (87)

Visi žinome, kad alyvuogių aliejus yra gėris. Apie tai tarsi kalba ir didesnė nei, pavyzdžiui, saulėgrąžų aliejaus, jo kaina prekybos centre. Todėl alyvuogių aliejus dažnoje virtuvėje yra aliejų...

Ali Gadžijevo receptas: citrininis pyragas su itališku morengu (6)

Konditerijos šefas Ali Gadžijevas laidoje „Gardu Gardu“ pagamino desertą su itališku prieskoniu – citrininį pyragą su itališku morengu . Pasak virtuvės šefo, šie skoniai fantastiškai dera...

Sočiai vakarienei: vištienos kepsniai kreminiame garstyčių ir grietinėlės padaže (10)

Kartais taip sunku sugalvoti ką pagaminti vakarienei. Tad turiu jums labai nesudėtingą, greitą ir tikrai skanų sprendimą – vakarienei paruoškite vištienos kepsnius kreminiame garstyčių ir...

Dinamitu save vadinantis latvis šefas į Lietuvą atvyko ne veltui: žada nustebinti vilniečius (5)

Šią savaitę vykstant Lietuvos gastronomijos savaitei, svetingai duris atvėręs „ Hilton Garden Inn “ pristato naująjį viešbučio restorano šeimininką – profesionalų ir pripažintą virtuvės šefą...

Tikriems gurmanams – išskirtiniai skoniai Vilniuje: nuo marinuotų putpelių kiaušinių iki kupranugarių pieno ledų (14)

Didžiausia Baltijos šalyse maisto ir gėrimų paroda BAF šiemet lankytojus pasitiko atsinaujinusi su dalyviais iš skirtingų pasaulio kraštų ir gausia papildoma programa, kuri vyks iki pat lapkričio 9 d....

DELFI Pyragų diena: po saldžios dienos – štai jums nesaldaus pyrago receptas (4)

Lapkričio 6-oji – Pyragų diena , kuri kasmet švenčiama darbovietėse, mokyklose ir darželiuose. Kepami pyragai ir įvairūs pyragaičiai, už kuriuos iš draugų ir kolegų surinktos lėšos skiriamos vaikų...

Švenčiame Pyragų dieną – į tradicinius kepinių receptus pažvelkite iš naujo (3)

Kasmet minimą Pyragų dieną kviečiama paragauti pačių įvairiausių skonių: nuo purių kepinių su uogomis iki pikantiško daržovių įdaro traškioje tešloje. Kol vieni perka savo mėgstamus ir jau...

Tobulas pyragas pagal Liuciną – 6 patarimai ir 3 netikėti receptai (8)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje jau tampa tradicija minėti Pyragų dieną, tačiau kasmet daugelis susiduria su ta pačia dilema – kokį naują receptą išbandyti? Juolab, kad pyragų ragautojų skonis keičiasi –...

Ruoškimės pyragų dienai: 5 receptai, pagal kuriuos pagaminsite labai gardžių kepinių (8)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama Pyragų diena . Šią dieną visi kviečiami kepti pyragus , už sutartą kainą juos parduoti kolegoms ir bičiuliams, o surinktas lėšas paaukoti gražiems ir prasmingiems...

Mažvydo bibliotekai – vertinga Alfo Ivanausko dovana

Lapkričio 4 dieną žinomi šalies žmonės susirinko į pristatymą kolekcijos, kurią Alfas Ivanauskas padovanojo Lietuvos nacionalinei Martyno Mažvydo bibliotekai . Kulinaras ir virtuvės mitų griovėjas...

Gardi vakarienė: makaronai su kreminiais brokoliais (20)

Kartą mus apėmė tokia alkana neviltis, kad net pradėjome juokauti apie makaronus su brokoliais. Oi, sakom, ne, toks derinukas tai jau tikrai ne mums. Bet kadangi nelabai ką kito po ranka turėjome, pradėjome...

Citrinos konkurentai: ar žinote, kokios daržovės gausios vitamino C? (14)

Kuriuose vaisiuose yra daugiausia vitamino C ? Išgirdę šį klausimą daugelis žmonių pagalvotų apie citrinas, kurias šaltuoju metų laikotarpiu dažnai vartoja norėdami išvengti peršalimo virusų ir...

Trijų dalykų atsisakius Ugniui Kiguoliui dabar tapo lengviau: valgau tik kartą per dieną (323)

Šeštadienio „Alfas live” laidoje svečiavosi verslininkas, vienas Lietuvos pramogų pasaulio ryklių, kuris prieš kelerius metus paliko šiuos ir išplaukė į visai kitus vandenis. „Atsivertėlis“, –...

Izraelietiška šakšuka: reikės visai nedaug ir dieviško skonio patiekalas jau garuos ant stalo (47)

Gian Luca Demarco siūlo pusryčiams pasigaminti izraelietišką kiaušinienę – šakšuką . Tai puikus būdas neišeinant iš namų keliauti po pasaulį. Reikės visai nedaug ir dieviško skonio patiekalas jau...

Ali Gadžijevo receptas: karamelinis obuolių pyragas su nuostabiu migdoliniu kremu (15)

Ruduo – laikas, kai namai kvepia obuoliais. Jei ieškote naujo obuolių pyrago recepto, Ali Gadžijevas skuba į pagalbą. Ir tai ne šiaip sau paprastas pyragas, o su karamele ir nuostabiu migdoliniu kremu ....