Pusryčiai aplink pasaulį – 4 gardžios sumuštinių idėjos (9)

Jeigu manote, kad sumuštinis pusryčiams – tai neįdomus ir atsibodęs patiekalas, galvokite iš naujo! Maistui tampant naująja socialinių tinklų turinio žvaigžde, vadinamieji vieno sluoksnio sumuštiniai...

Gydytoja dietologė išaiškino, ar tikrai gazuoti gėrimai gerina virškinimą (9)

Tikriausiai ne vienas esame susidūręs su sunkumo jausmu po gardžios vakarienės. Ar ne kartą girdėję, kad valgyti reikia ramiai prie stalo, o ne žiūrint televizorių ar užsiimant kitais darbais. Tačiau, kaip...

Modesta Meškė | D+

Paragavo bananų iš skirtingų prekybos centrų ir išrinko skaniausius (25)

Bananas – vienas populiariausių ir seniausių vaisių, be kurių neapsieina daugelio lietuvių mitybos racionas. Kaip bebūtų keista, botaniškai bananas priklauso uogų karalystei, ko niekada nepasakytumėme...

Kijevo kotletai: 7 jų ruošimo paslaptys, kad jų skonis būtų tobulas (13)

Traškūs iš išorės ir sultingi iš vidaus – kas? Atsakymas – Kijevo kotletai . Vien girdint tokį apibūdinimą seilės ima kauptis burnoje. Na, o netrukus sužinosite, kaip, nepamirštant tam tikrų...

Etiketas prie stalo: kokių gerų manierų prie stalo reikėtų mokyti vaikus? (18)

Ar valgote namuose, kavinėje ar svečiuose pas draugus, geros vaikų manieros prie stalo yra svarbi kiekvieno valgymo dalis. Mokydami vaikus mandagaus elgesio prie stalo, įdiegsite jiems svarbius socialinio...

Kaip žydai mini savo linksmiausią tautos šventę? Unikalūs sausainiai, be kurių jie neišsiverčia bei siūlo išsikepti ir jums (20)

Vasario 25 d. švenčiamas Purimas – pati linksmiausia iš žydų švenčių, skirta prisiminti stebuklingą žydų tautos išsigelbėjimą nuo išnykimo. Šią dieną tradiciškai valgomi trikampiai...

Laktozės netoleravimas: kaip žinoti, ar netoleruoju laktozės? (16)

Remiantis 2018 m. Lietuvos statistikos departamento duomenimis, vidutinis per metus vienam gyventojui tenkantis pieno produktų kiekis siekė 328 kg. Ir nors pieno produktai išlieka vieni populiariausių vartotojų...

Netikėti faktai apie sūrį: kodėl jis laikomas urvuose ir ar jį tikrai mėgsta pelės? (11)

Prancūzijoje per metus vienam gyventojui tenka beveik 26 kilogramai sūrio. Turbūt nesuklysime pasakę, kad Prancūzija yra tikra sūrių šalis – čia pagaminama daugiau nei 300 jo rūšių, o kartais sūrį su...

Aliejų žinovė: šis aliejus tinkamas ir kūnui, ir vyrų prostatos vėžio profilaktikai (26)

Parduotuvių lentynose galime pamatyti daug skirtingų aliejaus rūšių. Tačiau, kaip žinoti, kurį geriausia rinktis būtent Jums? Kaip išsirinkti tą, kuris bus ne tik nekenksmingas, bet ir naudingas. Kas tas...

Lašiša ne tik skani, bet ir naudinga: išmėginkite šį tą naujo (14)

Lašiša – viena iš labiausiai pamėgtų žuvų, naudojama daugelio pasaulio virtuvių. Ji – ne tik skani, lengvai pagaminama, bet ir pasižyminti įvairiausių vitaminų bei gerųjų medžiagų gausa. Dėl...

Karantino metu vaikų mityba prastėja: tėvai turėtų ne kontroliuoti, bet rodyti pavyzdį (11)

Po pirmojo karantino Vilniaus universiteto mokslininkų atliktas tyrimas atskleidė augančią vaikų nutukimo problemą. Nutukimu sergantys vaikai daugiau laiko praleidžia prie ekranų bei pasižymi mažesniu...

Kaip paruošti skanius balandėlius: 5 naudingi patarimai (20)

Tradiciniai balandėliai gaminami iš mėsos faršo su ryžiais, kurie įvyniojami į kopūsto lapus . Kad šis patiekalas gautųsi tikrai ypatingas, pasinaudokite šiais patarimais .

Dietologė įvardijo priežastis, kodėl net ir pavalgius kartais kamuoja alkio jausmas (13)

Per karantiną daugiausia laiko leidžiant namuose įprantame nuolat užkandžiauti, nors alkio ir nejaučiame. Vis dėlto artėjant pavasariui dažniau susirūpiname savo sveikata, tad daugiau dėmesio pradedame...

Vaida Kurpienė įvardijo vieną faktą, kuris yra itin svarbus, kad mūsų kūnas detoksikuotųsi (27)

Prieš pavasarį daugelis susimąstome apie organizmo valymą ir viso kūno detoksikaciją. Dietistė Vaida Kurpienė patarė, kaip po žiemos išvalyti organizmą ir koks mūsų kūnui detoksikacijos metodas yra...

Užkalnis: apdovanoju žąsimis už antį, arba vienintelis geras kinų maistas šalyje (112)

Pradžioje patikinimas: ne, mano apdovanojimai ir įvertinimai nėra perkami už maistą ar pinigus, tačiau, kadangi šioje puotoje figūravo antis, turėjau juk tai susieti su labiausiai prestižiniais ir...

Per karantiną atsidarė unikali desertinė: tokios sostinėje dar tikrai nebuvo (101)

Tarptautinės gimtosios kalbos dienos, švenčiamos vasario 21-ąją, proga jau tryliktus metus rengiamas Gražiausių lietuviškų įmonių pavadinimų konkursas. Naujienų portalas DELFI ir Valstybinė kalbos...

Prancūzijos simboliu laikomo batono receptas (5)

Kvietinių miltų, vandens, mielių, druskos ir šiek tiek žinių bei patirties – toks idealaus Prancūzijos simboliu (kartu su Eiffelio bokštu) laikomo prancūziško batono receptas. Gali būti, kad jau labai...

Kai norisi skaniai, bet paprastai: orkaitėje kepti kiaulienos šonkauliukai (11)

Nors kiaulienos šonkauliai atrodo neatsiejami nuo dūmo kvapo ir kepimo grilyje, tačiau šaltuoju metų laiku jį kurti prisiverčia ne visi. Prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertė Brigita...

7 pagrindinės virtuvinių peilių rūšys: pasitikrinkite, ar žinote kur kokį naudoti (26)

Virtuvinių peilių būna įvairaus stiliaus, įvairių dydžio – nieko stebėtino, kad daugelis ilgai suka galvą, kol jį išsirenka.

Du itin vertingi prieskoniai, kuriuos daugelis painioja: Sandrija Čapkauskienė išaiškino, kokie jų esminiai skirtumai (37)

Kmynas ir kuminas – skambesys labai panašus. Ir ne vienas iš mūsų painiojame šiuos prieskonius, dažnai net sutapatiname, nors jie šiek tiek skiriasi savo maistine verte, išvaizda ir net nauda sveikatai....

Trys gardūs varškėčių receptai, kurie nudžiugins ir mažuosius, ir jų tėvelius (1)

Bėgant metams varškėčiai neužleidžia savo pozicijų ant lietuvių stalo bei iki šiol yra itin mėgstami ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų. Šiuo patiekalu tautiečiai mėgaujasi ištisus metus bei nevengia...

Ar žinote, kodėl verta naudoti druską konditeriniuose gaminiuose? (5)

Druska – vienas iš nedaugelio produktų, be kurio virtuvėje neišsiverstų nė vienas, o ir jos rūšių parduotuvėse šiuo metu galima rasti daugybę: nuo smulkios iki stambios, nuo akmens iki jūros ar netgi...

Iš Londono sugrįžęs Karolis Vilniuje rengia išskirtinę apeigų ceremoniją, kurioje per 15 minučių nelieka laisvų vietų (43)

Geriausiuose Londono japoniško maisto restoranuose dirbęs ir į Vilnių gyventi sugrįžęs šefas Karolis Narušis (30 m.) atidarė stulbinamo pasisekimo sulaukusį restoranėlį „Narushi“ ir jame rengia...

Skruzdėlynų pradininkė iš mažo Lietuvos miestelio: gyvenimo verslas gimė iš šeimos recepto (61)

Kiekvienos šventės saldus stalas neįsivaizduojamas be tradicinių lietuviškų saldumynų – šakočio ir skruzdėlyno – kurių prieš kone trisdešimt metų negalėjai nusipirkti kiekvienoje...

Gardūs Užgavėnių šiupiniai: pasigaminkite, nepasigailėsite

Šiupinys (Lietuvoje – čiupinys, čiulkinys, mutinys, šiupienė, šustinis) yra bene seniausias Mažosios Lietuvos senbuvių žemdirbių patiekalas, žinomas nuo priešistorinių laikų.

Nesaldžių blynų rinkinys Užgavėnėms: 10 receptų (1)

Tie, kas nemėgsta saldžių blynų, Užgavėnėms siūlome išmėginti tokius pat gardžius ir sočius, tik nesaldžius . Delfi Maistas parinko 10 blynų receptų rinkinį. Kiekvienas išsirinksite sau pagal...

Saldūs blynai Užgavėnėms: 10 receptų smaližiams

Užgavėnės jau čia, tad šiandien siūlome išsikepti saldžių blynų . Štai 10 receptų smaližiams.

Skaniausių blynų receptai: kepsite juos ne tik per Užgavėnes (3)

Užgavėnėms Delfi Maistas sudarė įvairių blynų receptų rinkinį. Kepsite juos ne tik per Užgavėnes ir valgysite pasigardžiuodami.

Užgavėnės prieš kelis šimtus metų: protėvių laikus menantis receptas (1)

Užgavėnes daugelis žmonių sieja ne tik su artėjančiu pavasariu, įspūdingomis kaukėmis, deginama More, bet ir skaniais patiekalais, kurie, anot lietuvių gastronominių tradicijų, neapsiriboja vien blynais....

Gydytojas alergologas įvardijo pačius didžiausius alergenus: apie tai daugelis net nesusimąsto (15)

Su alergijomis žmonės susidurdavo ir seniau, tačiau įrodyta, kad šiuolaikiniame pasaulyje daugėja žmonių, kurie yra kažkam alergiški. Kas tai lemia, kodėl bėgant laikui pasaulyje ne tik padaugėjo žmonių...