Užkalnis tikrino Birštoną: Palangai trejus metus keliais ropoti (127)

Buvo laikai, kai Birštonas , net ir Lietuvos mastais, buvo varganas provincijos kurortukas: jei kas ten važiuodavo, tai vien pensininkai procedūroms su maitinimu. Miestas prie Nemuno, kaip ir netoliese esantys...

Ne tik pusryčių skanėstas – saldūs vafliai su kremu (3)

Vafliai yra tinkamas pusrytis ir darbo dienomis, ir savaitgaliais, bet ne tik. Ypač prasidėjus šiltiems orams šį patiekalą galima prisiminti ir gaminti nuolat.

Profesionalai trumpai ir aiškiai pamokė, kaip išsikepti mėsą, kad nereiktų graužti krokso (91)

Pirmiausia apsimaukite gumines pirštines, tik būtinai juodas, kitaip priminsite gydytojus, o tada visi pamanys, kad esate tikri profesionalai, ir iškart besąlygiškai ims jumis pasitikėti – taip paprašyti...

15 riebalus deginančių produktų siekiantiems kūno linijas padailinti greitai ir lengvai (17)

Atėjusi vasara daugumai žmonių kelia norą atsikratyti poros kilogramų . Visi žinome, kad greitai tai padaryti nėra taip paprasta. Sakoma, kad norint atsikratyti papildomo svorio ir išlaikyti dailias kūno...

Nuo stalo išnyks akimirksniu: čimičangos su kreminiu sūriu ir braškėmis (6)

Čimičangoms galima rinktis patį įvairiausią įdarą, tiek saldų, tiek su įvairia mėsa, sūriu ar daržovėmis – priklausomai nuo to, kokių norite. Čimičangos gaminamos tuo pačiu principu: ant...

Joninių desertas pagal Renatą Ničajienę: maskarponės ledų bomba su braškėmis (9)

Šio deserto pavadinti ledais gal ir nereikėtų, tai labiau šaldytas desertas . Tokie dubenyse gaminami apversti šaldyti desertai angliškai vadinami bombe . Dažniausiai jie būna ne tik skonio, bet ir...

Gastronominė kelionė po Niujorką: kas pasaulio sostinėje laikoma svajonių pusryčiais? (21)

Vykstant į Niujorką, niekada negali žinoti, kaip pasisuks pažintis su svajonių miestu. Vieni su pasimėgavimu tyrinėja architektūrą, kitus įtraukia pramogos, o kai kurie keliautojai didžiąją laiko dalį...

Joninės turi potencialo tapti pirmąja lietuviška nepersivalgymo švente (8)

Virtuvės šefas Gediminas Abraškevičius atkreipia dėmesį, kad lietuviškų Joninių stalas gerokai skiriasi nuo daugelio kitų mūsų švenčių, kurių vaišėse dominuoja mišrainės ir orkaitėje ar...

Ruošiamės šviežių agurkų derliui: tradiciniai ir nauji marinavimo receptai (7)

Atėjusi vasara į virtuvę atneša daugybę šviežių vaisių ir daržovių. Kartais jų prinoksta tiek daug, kad valgyti nespėja nei artimieji, nei draugai. Dabar ypač puikus metas ne tik mėgautis šviežiais...

Visų mėgstamos keptos bulvės: nauji paruošimo būdai atskleis karališką skonį (2)

Vasarą ant grotelių lietuviai kepa tiek daržoves ir mėsą, tiek gurmaniškesnius maisto produktus, tačiau pats populiariausias pasirinkimas gana paprastas – bulvės . Pasirodo, kad jos puikiai tinka ne tik...

Savaitgalio pietums – salotos su keptu sūriu ir kriaušėmis

Siūlome paragauti šefo gaminamų salotų su keptu sūriu, kriaušėmis ir uogomis.

Geriausias Lietuvos restoranas paaiškės jau kitą savaitę: ar „savi“ „savus“ sugebės įvertinti objektyviai? (6)

Šią savaitę nuaidėjo pasaulio restoranų apdovanojimų ceremonija. Specialaus renginio metu buvo paskelbtas kasmetinis 50 geriausių pasaulio restoranų sąrašas (The World‘s 50 Best Restaurants), o pirmoje...

Jogurtiniai batonėliai su braškėmis – sveikas ir greitas išsigelbėjimas nuo karščių (1)

Jogurtiniai ledai , bet ne ledai. Šaldytas jogurtas su uogomis tiesiai iš daržo! Su paskutinėmis kvepiančiomis braškėmis, juodaisiais serbentais ir keliomis vyšniomis. Viską šiek tiek papuošiau...

Prieskoninės žolelės: kokias labiausiai mėgsta lietuviai ir su kuo geriausiai dera (1)

Krapais ar petražolėmis apibarstytos šviežios virtos bulvės ar kruopos, sultinys ar troškinta mėsa bemat tampa gardesni. Tai žinoma buvo ir prieš 500 metų, ir prieš 100 metų, ir dabar. Prieskoninės...

Desertai gali išgelbėti net ir kukliausią šventę pyragaičių receptas (3)

Kai kuriuose regionuose vis dar populiarūs tradiciniai desertai , pavyzdžiui, šakotis ar šimtalapis, bet daugelis savo šventei vis dažniau renkasi įdomesnius skanėstus, o jų išvaizda ne mažiau svarbi nei...

Energingo ryto receptas – sveikas burokėlių, špinatų ir vaisių kokteilis (7)

Kokteiliui pagaminti naudokite mėgstamus vaisius ir daržoves ar tokias, kokias turite po ranka. Mano mėgstamiausi kokteilio ingredientai išvardinti recepte, bet jei norite saldesnio kokteilio, dėkite...

Greitai pagaminama savaitės vidurio vakarienė: vištienos paelija su dešra ir žirneliais (8)

Man labai patinka vieno puodo vakarienės, nes jos yra greitos, patogios ir nereikia daug tvarkytis! Dar man patinka ir paelija . Nors dažniausiai ji gaminama su jūrų gėrybėmis, paeliją galima pagaminti ir su...

Kulinarijos konkurse Honkonge vienintelės dalyvės iš Europos – Lietuvos virtuvės meistrės (4)

Kitą savaitę, birželio 27–29 d., Honkonge vyksiančiame tarptautiniame kulinarijos konkurse „Hot Chef Challange“ pirmą kartą varžysis Lietuvos atstovės. Daugkartinės tarptautinių čempionatų dalyvės...

Iškylavimo kultūrą Lietuvoje populiarina žurnalai ir socialiniai tinklai (3)

Kada paskutinį kartą papietauti ant žolės kvietėte artimuosius ar draugus? Iškyla – tai proga suburti malonią kompaniją gamtoje ir ragauti skanų maistą.

Atskleisti dar penki restoranai geriausiųjų trisdešimtuko sąraše: pateko ir legendinis šalies restoranas (26)

Trečius metus iš eilės sėkmingai besivystantis „30 geriausių restoranų“ Lietuvoje projektas įgavo pagreitį. Suskaičiuoti gastronomijos profesionalų balsai ir išvestas vidurkis vertinant šalies...

Paskelbtas geriausių pasaulio restoranų penkiasdešimtukas: pirmoje vietoje – Italijoje įsikūręs restoranas (12)

Antradienio vakarą Bilbao, Ispanijoje, paskelbtas geriausių pasaulio restoranų penkiasdešimtukas. Geriausiu pripažintas virtuvės šefo Massimo Botturos restoranas „Osteria Francescana“, įsikūręs Modenoje,...

Lengvai vakarienei – skrandžio neapsunkinantis daržovių karis (8)

Daržovių kariai labai gerai patinka visiems, kartais gal nereikia net sakyti, kad tai veganiškas patiekalas , nes prisiekusiems mėsavalgiams gali būti neskanu iš principo. Man tokios vakarienės ar pietūs...

Paryžiaus bistro siekiama įtraukti į UNESCO sąrašą

Po dramatiškų teroristų išpuolių, per kuriuos nukentėjo nemažai Paryžiaus kavinių ir bistro lankytojų, šių įstaigų savininkai susibūrė į asociaciją ir užsibrėžė ambicingą tikslą – įtraukti...

Pasaulį užkariavo naminiai ledai vos iš vieno ingrediento – išbandykite ir jūs (28)

Atėjus vasarai „sunkius“, iš orkaitės traukiamus desertus norisi pakeisti kuo nors šaltu ir sveiku. Gal tiktų naminiai ledai ? Ar jau girdėjote apie „ nicecream “ – ledus iš vieno ingrediento?

Aliejus, kuris gelbėja nuo daugelį žmonių varginančios problemos (30)

Aliejų parduotuvėse tiek daug, kad gali susisukti galva, kokį reikėtų rinktis ant savo pietų stalo, o kuris yra tinkamas naudoti kaip vaistas. Paaiškėjo, kad vienas aliejus yra puikus tiems, kuriuos dažnai...

Vegetariškas pirmadienis: meksikietiška sriuba su kukurūzų spragėsiais (13)

Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.

E. Bradūnaitė-Aglinskienė: Havajuose italės mokydavosi gaminti šaltibarščius ir kugelį

Vasario 16-ąją Havajuose vyksta tikra lietuviško maisto fiesta – lietuviai vieni su kitais varžosi geriausio kugelio recepto konkurse, ant stalo visuomet būna ir balandėlių. „Ypatingo populiarumo visada...

5 geriausi vasaros užkandžiai, arba Kodėl teks pamiršti arbūzą (31)

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos ar, dar blogiau, – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta...

Skaniai, sveikai ir nenuobodžiai: „Vyrai virtuvėje“ dalijasi gaivaus vasaros užkandžio receptu (3)

Nors vyrai virtuvėje sukasi rečiau, gyvuoja nuostata, kad jiems čia sekasi geriau. Paslaptis galbūt čia ta, kad vyrai į maisto gaminimą turi lengvą ir intuityvų požiūrį.

Užkalnis ieškojo tobulų koldūnų, bet rado šį tą geresnio (205)

Apie mane yra žinomi du dalykai (gerai, yra ir daugiau dalykų, bet čia pradėsim nuo svarbiausių).