Sandrija Čapkauskienė įvardijo bulvių naudą, didžiausią klaidą valgant cepelinus ir kodėl negalima bulvių užsigerti kefyru (57)

Bulvė – mėgstamiausia lietuvių daržovė . Virtos, keptos bulvės, bulviniai blynai, kugeliai, cepelinai – gardžiausi patiekalai, kuriuos mėgsta daugelis. Kuo bulvės naudingos mūsų sveikatai? Kaip...

„Delfi TV virtuvė“ studijoje D. Žeimytė-Bilienė paruošė ypatingą vaikų mėgstamą sriubą (7)

Naujasis Delfi TV sezonas kalba apie naujas įkvepiančias patirtis, skonius ir kokybišką laisvalaikį. „Delfi TV virtuvė“ studijoje apsilankiusi trečiadieniais ir penktadieniais 19:15 val. rodomos „Delfi...

Užkalnis: maistai siaubai, arba kaip jus gąsdina laisvai samdomi baugintojai (31)

Vienas iš trūkumų, kai turi gerą atmintį, yra tai, kad labai daug prisimeni visko įvairaus, ką kalbėjo žmonės prieš dešimtmečius. Tada suvoki, kad labai daug kas iš to, kas buvo kalbėta ir kuo mes...

Aukso vertės prieskonis, kurio nauda sveikatai – begalinė: lieknina, gydo uždegimus ir stiprina organizmą (16)

Ciberžolė daugeliui asocijuojasi su egzotika ir šiltaisiais kraštais, tačiau jau ne vienus metus ji yra atradusi savo vietą ir Lietuvoje, yra mėgstama ne tik sveiko maisto entuziastų, bet ir maisto pramonės...

Laidos „Delfi diena“ vedėjos pasidalijo vos per kelias minutes pagaminamos užtepėlės receptu

Kartu su rudenėjančiais orais prasidėjęs naujasis „Delfi TV“ televizijos sezonas primena, kaip svarbu šiame nuolat besikeičiančiame ir įvykių kupiname pasaulyje kartais rasti akimirką naujiems...

Geležį prarandame kasdien: kaip maitintis, kad organizmui nepristigtų šio elemento (2)

Sveiką gyvenseną propaguojantys specialistai iš įvairių pasaulio šalių kartoja, kaip svarbu įtraukti į mitybos racioną daug geležies turinčių produktų.

Burnoje tirpstantys sūriai ir idealiai derantys pagardai: kaip sukurti tobulą sūrių lentą?

Sūrių lenta – turtingais ir įvairiais skoniais pasižymintis užkandžių rinkinys, suteikiantis naujų spalvų bet kokia proga dengiamam stalui. Prekybos tinklas „Lidl“ dalijasi patarimais, kaip sukurti...

Siūloma įpareigoti restoranus ir kavines nemokamai pavaišinti klientus geriamuoju vandeniu (29)

Siūloma nustatyti, kad viešojo maitinimo įstaigos klientų prašymu kartu su tiekiamu maistu turi nemokamai pateikti geriamąjį vandenį .

Rudeniu alsuojantys skoniai: ką gaminti, kad užderėjusių daržovių netektų išmesti (2)

Ruduo itin turtingas daržovių derliumi. Tad šį sezoną vasaros saulės subrandintos daržų gėrybes paversti kulinariniais šedevrais tikrai nesudėtinga. Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ vaisių...

Užkalnis išlaidauja: 1000 dolerių už trijų žvaigždžių pietus, ir negaila nė cento (489)

Rašau jums iš Italijos, kur prieš kelias dienas sumokėjau virš tūkstančio dolerių, arba beveik 900 eurų, už pietus viename garsiausių pasaulio restoranų. Turiu jums žinią: visiškai verta ir negaila nė...

Rusnė Valatkaitė | D+

Valgote lašinius ir rūkytą mėsą? Dietistė Vaida Kurpienė įvardijo, kuo rizikuojate (10)

Daugelis neįsivaizduoja savo šaldytuvo turinio be turgaus karalių – lašinių ir rūkytos mėsos . Šie produktai lietuvių itin mėgiami. Ar žinote, kas nutinka jūsų organizmui, kai suvalgote rūkytų...

Džiugina pilnos pintinės grybų? Šiaulietė priminė tradicinį receptą, kuris nukels jus į vaikystę (15)

Tinklaraščio „Raudona virtuvė“ autorė Skirmantė su šeima gyvena Šiauliuose ir kasdien gamina keturių asmenų šeimai. Tinklaraštyje ir instagrame moteris dalijasi savo virtuvės istorijomis ir siekia...

„Delfi TV” eteryje – nauja laida ir virtuvės asams, ir naujokams

Neseniai trečiąjį savo televizinį sezoną paskelbusi „ Delfi TV “ žiūrovams pasiūlė naujų įspūdžių, potyrių, įkvėpimo ir, žinoma, skonių paletę. Kartu su atsinaujinusia televizija startuoja ir...

Džiugina gausus rudens gėrybių derlius? Maisto ekspertė patarė, kaip tinkamai šaldyti cukinijas ir burokėlius (3)

Rugsėjis – cukinijų ir burokėlių derliaus mėnuo. Gausiai užderėjus šioms gerybėms daržuose, dažnas suka galvą, ką iš jų pagaminti. Norisi išsaugoti jų ir žiemai, tačiau kokį būdą pasirinkti?...

Laidos „Kasdienybės herojai“ vedėja Rūta Lapė: maistas yra mano meilės kalba (7)

Naująjį savo sezoną „ Delfi TV “ televizija pasitinka su išskirtiniais skoniais ir patirtimis. Mažai kas žino, kad kiekvieną pirmadienį, 21 val. rodomos gyvenimo būdo laidos „ Kasdienybės herojai “...

Miltų ABC: maisto ekspertė įvardijo pagrindines rūšis ir jų panaudojimo būdus (3)

Nuo saldžių keptų pyragų ir tradicinės naminės ruginės duonos iki rankų darbo makaronų. Pasigaminti tokius patiekalus be miltų – misija neįmanoma. Visgi iki šiol dar ne visi žino, kokia miltų rūšis...

Tokio patiekalo su cukinijomis dar neragavote: puikus būdas sunaudoti derlių (16)

Cukinija – lietuvių mėgstama daržovė, kurioje gausu vitaminų, mineralų ir kitų vertingų maisto medžiagų. Jei lepina gausus cukinijų derlius ir pritrūkote idėjų, ką iš jų pagaminti, maisto...

Suvalgę bananą – neišmeskite jo žievės: 6 netikėti bananų žievių panaudojimo būdai (5)

Bananai yra neįtikėtinai įvairiapusiški vaisiai : mes juos mėgstame dėti į tirštus kokteilius, valgyti kaip užkandį darbovietėje ar panaudoti pyragams, blyneliams bei duonai. Tačiau viena vertingiausių...

Vaida Kurpienė patarė, kaip skaniai paruošti avokadą, su kokiu maistu jis geriausiai dera ir kam reikėtų jo vengti (13)

Avokadas – vertingas vaisius , praturtinantis organizmą naudingomis medžiagomis. Ar žinote, kaip išsirinkti gerą avokadą, kaip jį greitai sunokinti? Dietistė Vaida Kurpienė patarė, kaip jį skaniai...

Pilni daržai cukinijų? Išbandykite 5 lengvus receptus, kurie padės atrasti jas iš naujo (3)

Cukinija – lietuvių mėgstama daržovė, kurioje gausu vitaminų, mineralų ir kitų vertingų maisto medžiagų. Šios daržovės puikiai tinka beveik visur: į įvairiausius troškinius, salotas, jas galima...

Lietuvė virtuvės šefė stulbina Bulgariją: geriausias šalies restoranas, darbas kulinarijos akademijoje ir ką tik pradėtas gatvės maisto verslas (5)

„Tavo kiaušai didesni negu visų virtuvės bernų kartu sudėjus. Jeigu nori ko nors pasiekti, varyk taip ir toliau!“, − tokį prieš penkerius metus Amerikoje atliktos praktikos įvertinimą kvatodama...

Populiariausias ir universaliausias prieskonis, kurį namuose turi kiekvienas: lieknina ir stiprina imuninę sistemą (4)

Kokie supervertingi prieskoniai slepiasi tavo spintelėje? Išgirdęs tokį klausimą iš karto pradedu galvoti apie pačius sudėtingiausius prieskonius, pavyzdžiui, ciberžolę, arba prisimenu aitriųjų paprikų...

Ekspertės patarimai, kaip tinkamai laikyti rudens gėrybių derlių namuose (2)

Ruduo – sodo ir daržo gėrybių metas, tačiau norint, kad jos kuo ilgiau išliktų šviežios, kokybiškos ir išlaikytų gerąsias savo savybes, būtinos tinkamos daržovių bei vaisių laikymo sąlygos.

Užkalnis: kava ir pusryčiai, arba kaip gerai padaromi paprasti dalykai (116)

Jūs jau turbūt esate pratę girdėti mane besierzinant ir draskant akis žmonėms (ką darysi, toks mano darbas), bet kartais galiu ir gražiai parašyti. Juo labiau, kad tada, kai skaitysite šį tekstą, būsiu...

Rusnė Valatkaitė | D+

Grybų metas: Vaida Kurpienė išaiškino, kurie grybai vertingiausi, kodėl jie netinka vakarienei ir kokie požymiai rodo, kad apsinuodijote

Grybai – vertingas maisto produktas , kuriame gausu baltymų, angliavandenių, riebalų ir vitaminų. Daugelis mėgsta grybauti ir ruošti grybų atsargas žiemai, tačiau ar tikrai žinote, kaip tinkamai...

Rudens sezonas ir „Delfi TV“ eteryje, ir garsenybių virtuvėse: laidų vedėjai dalinasi savo mėgstamais patiekalais (13)

Šiandien, rugsėjo 11–ąją, „ Delfi TV ” eteryje startuoja naujas televizijos sezonas, kuris primins, kaip svarbu rasti laiko naujoms ir įkvėpimo suteikiančioms patirtims, skoniams ir veikloms. Jau...

„Alfo didysis šou“ naują sezoną virs tarsi kasdieniu serialu, kuriame ne tik gaminsite, bet ir atliksite bandymus bei eksperimentuosite (1)

Alfas Ivanauskas rudenį grįžta su atnaujintomis laidomis. „Alfo didysis šou“ kvies jus kasdien pamatyti vis naują laidą. Tai didžiausias Lietuvoje kulinarinis šou, kuriame matysite ne tik žiūrovų jau...

Kodėl bulvės nebuvo vertinamos bajorų laikais? (2)

Laikui bėgant mūsų mitybos principai keičiasi. Seniau, kai žmonės daugiau dirbdavo laukuose ar ūkiuose, buvo įprasta valgyti riebesnį, daugiau jėgų suteikianti maistą , keičiantis gyvenimo ritmui mes...

Šiandien grybaukite – visus metus skanaukite: ekspertė patarė, kaip džiovinti voveraites ir baravykus orkaitėje

Rudeniop Lietuvos miškai, pardavėjų krepšiai ir socialiniai tinklai prisipildo pagrindinių sezono žvaigždžių – lietuviškų grybų . Pastaruosius rinkti, panaudoti įvairiausiems receptams bei gardžiuotis...

Kalbomis apipintas kokosų aliejus: ar verta jį vartoti ir kokį geriausia rinktis? (12)

Nors kokoso aliejaus naudojimas maistui gaminti vertinamas išties prieštaringai, vis daugiau mitybos specialistų giria jo naudą sveikatai. Norintiems pajusti tikrąją šio produkto vertę, vartojimui jį...