Greita darbo dienos vakarienė: kaip skaniai iškepti vištienos šlauneles (9)

Vištienos šlaunelės be kaulų ir odos yra nebrangus, skanus ir lengvai pagaminamas pasirinkimas. Šią mėsą sunku sugadinti. Vasarą vištienos šlauneles galima kepti ant grotelių, o žiemą orkaitėje.

Renata Ničajienė pristatė jau septintą kulinarinę knygą: kiekvieną savaitę po naujo skanumyno receptą

Savaitgalį Vilniuje kulinarinių knygų ir tinklaraščio autorė Renata Ničajienė pristatė naujausią darbą – knygą „Sezoninių skanumynų istorijos“. Kaip byloja pats pavadinimas, knygoje R....

Renkamės kavą: ką kiekvienam vertėtų žinoti apie skirtingas kavos rūšis ir jų skonius (17)

Daugelis iš mūsų sunkiai įsivaizduotų kasdienybę be kavos – su jos puodeliu pradedame kone kiekvieną rytą, be jos neapsieina ir susitikimai su draugais ar kolegomis. Kava mums tapusi ne tik energijos...

Įvairiems patiekalams tinkantis ingredientas – visada po ranka: kaip be papildomo laiko ir pastangų išsikepti burokėlių (11)

Kepti burokėliai gali būti pagrindinis produktas jūsų namuose ištisus metus. Jie puikiai tinka daugelyje patiekalų. Ir atskirai burokėlių kepti visiškai nereikia, užtenka susukti į foliją ir pašauti į...

Užkalnis garsaus viešbučio restorane: blogiausiai išleisti šimtas eurų (273)

Gerų viešbučių restoranai turi būti puikūs. Praėjo tie laikai, kai žinomas viešbutis galėjo sau leisti bet kokią virtuvę ir anonimišką meniu. Praėjo tie laikai, kai viskas buvo pagal neišmanėlių...

Rauginti kopūstai ir silkė kitaip: iš naujo atrado nuo seno lietuvių mėgstamus receptus (24)

Nežinau, kaip jūs, bet raugintais dalykais virtuvėje aš niekada nesižavėjau. Sako, natūralu, sveika ir nuo amžių lietuviams įprasta žiemą valgyti raugintas daržoves, nes šviežių tuo metu neturime....

Tikras prancūzų virtuvės pasididžiavimas – svogūnų sriuba: vienas gardžiausių ir pigiausių receptų video receptas (38)

Jei dar nesate ragavę šios tradicinės prancūzų sriubos , neskubėkite pradėti raukytis – taip daugelio nemėgstamų visą patiekalą akimirksniu sugadinančių minkštų virtų svogūnų lėkštėje...

Beata Nicholson: jei atsibodo kugelis – išbandykite cukinijų apkepą (36)

„Kai rašiau savo kepinių knygą, metus valgiau pyragus, pyragaičius, tortus, duoną, keksiukus, sausainius, o paskui užsinorėjau daržovių“, – apie idėją išmėginti cukinijų apkepą pasakoja LRT...

Rudenį namai pakvimpa pyragais: 3 receptai, kurie sušildys

Geras filmas ar knyga, garuojantis puodelis arbatos ir nuostabaus skonio pyragas . Argi tai neskamba jaukiai ir šiltai? Artėjant vėsesniems orams, pripildykite savo namus šviežiai kepto pyrago kvapu ir...

Garsių virtuvės šefų paslaptys: kaip keptuvėje greitai išsivirti rudeninę sriubą ir nustebinti lengvai pagaminamu tortu (2)

Kol dar grybų sezonas nesibaigė ir vis dar turguje galima aptikti paskutiniųjų šviežių uogų, profesionalūs virtuvės šefai Gian Luca Demarco ir jo kolega, konditeris Ali Gadžijevas kviečia pasisemti...

Pirštus apsilaižys kiekvienas: vištienos petukai su skaniausiu barbekiu padažu video receptas (19)

Šis patiekalas tiek paprastas, kiek ir skanus. Visa paslaptis – lipnus barbekiu ir medaus padažas . Taigi nesivaržydami čiupkite vištienos gabalėlį ir mėgaukitės iki paskutinio kąsnelio!

Barista: geros kavos namie pasigaminti nepavyks (28)

Pirmą kartą juodos kavos puodelį geriančiam žmogui ji greičiausiai nepatiktų, LRT RADIJO laidoje „Darbas – ne vilkas“ sako barista dirbanti Andželika Jakubauskaitė. Pažintį su kava ji rekomenduoja...

Nuošalioje Vilniaus vietoje tiekia autentišką armėnišką maistą: stulbina kainomis ir porcijų dydžiu (260)

Jeigu nebūčiau vykusi automobiliu pro šalį, apie Valakampių paplūdimyje kepamus armėniškus patiekalus net nebūčiau sužinojusi. O ir ten, nuošaly esanti kavinukė ne taip krenta į akis. Pirmiausia pamanai,...

Beatos receptas: taip paruošti šonkauliukai neturi lygių (52)

Kartais, kad šonkauliai būtų gardūs, tenka ilgai kepti, tačiau yra receptų, kai tiek laiko neprireikia, o mėsytė pati krinta nuo kaulo, LRT TELEVIZIJOS laidoje „ Beatos virtuvė “ sako vedėja Beata...

Lietuviai – dideli sūrio mėgėjai: kiek jo suvalgome ir kokį labiausiai mėgstame (2)

Daugiau nei kelis šimtus metų skaičiuojantys įvairūs gurmaniški sūriai – parmezanas, mocarela, sūriai su baltuoju ir mėlynaisiais pelėsiais – Lietuvoje dar visai neseniai buvo naujiena. Tačiau...

Saldumynas iš moliūgų, kuris gali atsidurti ant vaišių stalo (3)

Sode sunokus moliūgams siūlome pasigaminti moliūgų cukatų .

Iš viešnagės Amerikoje parsivežė ir naujų receptų: tikri amerikietiški pusryčiai ir jūsų virtuvėje (21)

Kiekvienas besisvečiuojantis Amerikoje greitai pastebi išskirtinius amerikiečių valgymo ir apsipirkimo įpročius. Kai kurie neatskiriami amerikietiškos virtuvės gardėsiai spėjo prigyti ir Lietuvoje –...

Lengviausias ir paprasčiausias būdas nustebinti nekasdieniška vakariene: kaip iškepti lašišą orkaitėje (15)

Jeigu norite lengvo ir nekasdieniško patiekalo, nėra nieko geriau už orkaitėje keptą lašišos filė. Tai puikus patiekalas romantiškam vakarui, pasisėdėjimui su draugais ar vakarienei su uošviais. Lašiša...

Gaminame iš patisonų: nuo sriubos iki šokoladinio pyrago (2)

Patisonas – mažiau populiari daržovė nei moliūgas ar cukinija, nors jos visos priklauso tai pačiai – moliūginei – daržovių šeimai. Vis tik patisonas gerokai skiriasi tiek savo skoniu, tiek išvaizda.

Socialinis-gurmaniškas eksperimentas: vakarieniaudami tamsoje kai kurie sunkiai atskiria žuvį nuo mėsos (1)

Lietuvoje jau šeštąjį sezoną organizuojamos vakarienės visiškoje tamsoje leido įsitikinti, kad lietuvių racione labai svarbią vietą užima kiauliena. Ją „Dine in the Dark“ vakarienių dalyviai, net...

Pietų pertrauka trijose Vilniaus mokyklose, kur patekti – vieni niekai: nežinau, ar įmanoma pavalgyti pigiau (52)

Nerimstant aistroms, diskusijoms, įvairiems pasisakymams apie pasikeitimus švietimo įstaigų valgyklų valgiaraščiuose, nusprendžiau per kelias savo pietų pertraukas aplankyti būtent mokyklų valgyklas,...

11 mitų apie sveiką mitybą: kai kurių taisyklių laikomės visiškai be reikalo (32)

Minint Pasaulinę maisto dieną pats metas išsklaidyti sveikos mitybos mitus ir pradėti mėgautis kokybišku ir sveikatai palankiu maistu be baimės ar išankstinių įsitikinimų. 11 sveiko maisto mitų DELFI...

Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu: Pasaulinės maisto dienos proga – žinomų tinklaraštininkių receptai (4)

Pasaulinė maisto diena antradienį minima daugiau nei 150 pasaulio šalių. Vienose šalyse jos tikslas – kovoti su badu, kitose – su prasta mityba ar išmetamo maisto kiekiu. Atsižvelgdamas į šalies...

Aromatingiausia paroda Lietuvoje trauks ir kulinarijos profesionalus, ir mėgėjus

Tiek kulinarijos profesionalus, tiek maisto mėgėjus kasmet sutraukia viena vienintelė Lietuvoje ir Baltijos šalyse maisto ir gėrimų paroda BAF . Ji šiemet vyks jau lapkričio 8–10 d. parodų ir kongresų...

Traškios vištienos blauzdelės pagal Beatą Nicholson – vaikų ir vyrų favoritės (34)

Maistą verdant riebaluose, susidaro traški plutelė, todėl visa drėgmė išlieka viduje, sako LRT TELEVIZIJOS laidos „ Beatos virtuvė “ vedėja Beata Nicholson . Ji sako, kad pati dažnai riebaluose virtu...

3 klaidos, kurias dauguma daro ruošdami pusryčius (34)

Pusryčius suvalgyk pats, pietus pasidalink su draugu, o vakarienę atiduok priešui, sako kinų patarlė. Vis dėlto, siekiant maitintis sveikiau, svarbu ne tik papusryčiauti sočiai, bet ir tinkamai pasirinkti, ką...

Vaida Kurpienė: jokiais laikais nevalgėme tiek daug mėsos (219)

Kad ir kokia aktuali atrodytų aplink vis eskaluojam sveikos mitybos tema, Lietuvoje padėtis ne tik kad negerėja, bet palaipsniui dar ir blogėja. Tai įrodo Lietuvos statistikos departamento atsiųsti duomenys,...

Pasigaminti gali kiekvienas: saldus desertas, kuriam reikia vos kelių ingredientų

Kartais labai norisi ko nors saldaus, o laidoje „Labas rytas, Lietuva“ kaip tik ir buvo pasiūlytas paprastas deserto – kokoso batonėlių su šokoladu, kurį galite pasigaminti kiekvienas, receptas.

Kam valgyti ryžius, jei galima mėgautis šimtąkart skanesniu garnyru: pakerės migdolinis kuskusas (19)

Tai dūmo kvapo garnyras , kurio paragavus gali kilti noras pastumti į šalį pagrindinį patiekalą ir visą dėmesį sutelkti į šį gardumyną, rašo thekitchn.com.

Šviežių sezoninių daržovių derlius: ką naujo išmėginti iš cukinijų, burokėlių ir bulvių (3)

Lysvėms bei parduotuvių lentynoms puošiantis gausiu sezoninių daržovių derliumi, verta išmėginti naujus patiekalų receptus, kuriais nustebinsite šeimos narius ir svečius. Tad ką spalvingo, šviežio, o...