Iš viešnagės Amerikoje parsivežė ir naujų receptų: tikri amerikietiški pusryčiai ir jūsų virtuvėje (9)

Kiekvienas besisvečiuojantis Amerikoje greitai pastebi išskirtinius amerikiečių valgymo ir apsipirkimo įpročius. Kai kurie neatskiriami amerikietiškos virtuvės gardėsiai spėjo prigyti ir Lietuvoje –...

Lengviausias ir paprasčiausias būdas nustebinti nekasdieniška vakariene: kaip iškepti lašišą orkaitėje (12)

Jeigu norite lengvo ir nekasdieniško patiekalo, nėra nieko geriau už orkaitėje keptą lašišos filė. Tai puikus patiekalas romantiškam vakarui, pasisėdėjimui su draugais ar vakarienei su uošviais. Lašiša...

Gaminame iš patisonų: nuo sriubos iki šokoladinio pyrago (2)

Patisonas – mažiau populiari daržovė nei moliūgas ar cukinija, nors jos visos priklauso tai pačiai – moliūginei – daržovių šeimai. Vis tik patisonas gerokai skiriasi tiek savo skoniu, tiek išvaizda.

Socialinis-gurmaniškas eksperimentas: vakarieniaudami tamsoje kai kurie sunkiai atskiria žuvį nuo mėsos

Lietuvoje jau šeštąjį sezoną organizuojamos vakarienės visiškoje tamsoje leido įsitikinti, kad lietuvių racione labai svarbią vietą užima kiauliena. Ją „Dine in the Dark“ vakarienių dalyviai, net...

Pietų pertrauka trijose Vilniaus mokyklose, kur patekti – vieni niekai: nežinau, ar įmanoma pavalgyti pigiau (48)

Nerimstant aistroms, diskusijoms, įvairiems pasisakymams apie pasikeitimus švietimo įstaigų valgyklų valgiaraščiuose, nusprendžiau per kelias savo pietų pertraukas aplankyti būtent mokyklų valgyklas,...

11 mitų apie sveiką mitybą: kai kurių taisyklių laikomės visiškai be reikalo (31)

Minint Pasaulinę maisto dieną pats metas išsklaidyti sveikos mitybos mitus ir pradėti mėgautis kokybišku ir sveikatai palankiu maistu be baimės ar išankstinių įsitikinimų. 11 sveiko maisto mitų DELFI...

Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu: Pasaulinės maisto dienos proga – žinomų tinklaraštininkių receptai (4)

Pasaulinė maisto diena antradienį minima daugiau nei 150 pasaulio šalių. Vienose šalyse jos tikslas – kovoti su badu, kitose – su prasta mityba ar išmetamo maisto kiekiu. Atsižvelgdamas į šalies...

Aromatingiausia paroda Lietuvoje trauks ir kulinarijos profesionalus, ir mėgėjus

Tiek kulinarijos profesionalus, tiek maisto mėgėjus kasmet sutraukia viena vienintelė Lietuvoje ir Baltijos šalyse maisto ir gėrimų paroda BAF . Ji šiemet vyks jau lapkričio 8–10 d. parodų ir kongresų...

Traškios vištienos blauzdelės pagal Beatą Nicholson – vaikų ir vyrų favoritės (34)

Maistą verdant riebaluose, susidaro traški plutelė, todėl visa drėgmė išlieka viduje, sako LRT TELEVIZIJOS laidos „ Beatos virtuvė “ vedėja Beata Nicholson . Ji sako, kad pati dažnai riebaluose virtu...

3 klaidos, kurias dauguma daro ruošdami pusryčius (34)

Pusryčius suvalgyk pats, pietus pasidalink su draugu, o vakarienę atiduok priešui, sako kinų patarlė. Vis dėlto, siekiant maitintis sveikiau, svarbu ne tik papusryčiauti sočiai, bet ir tinkamai pasirinkti, ką...

Vaida Kurpienė: jokiais laikais nevalgėme tiek daug mėsos (219)

Kad ir kokia aktuali atrodytų aplink vis eskaluojam sveikos mitybos tema, Lietuvoje padėtis ne tik kad negerėja, bet palaipsniui dar ir blogėja. Tai įrodo Lietuvos statistikos departamento atsiųsti duomenys,...

Pasigaminti gali kiekvienas: saldus desertas, kuriam reikia vos kelių ingredientų

Kartais labai norisi ko nors saldaus, o laidoje „Labas rytas, Lietuva“ kaip tik ir buvo pasiūlytas paprastas deserto – kokoso batonėlių su šokoladu, kurį galite pasigaminti kiekvienas, receptas.

Kam valgyti ryžius, jei galima mėgautis šimtąkart skanesniu garnyru: pakerės migdolinis kuskusas (19)

Tai dūmo kvapo garnyras , kurio paragavus gali kilti noras pastumti į šalį pagrindinį patiekalą ir visą dėmesį sutelkti į šį gardumyną, rašo thekitchn.com.

Šviežių sezoninių daržovių derlius: ką naujo išmėginti iš cukinijų, burokėlių ir bulvių (3)

Lysvėms bei parduotuvių lentynoms puošiantis gausiu sezoninių daržovių derliumi, verta išmėginti naujus patiekalų receptus, kuriais nustebinsite šeimos narius ir svečius. Tad ką spalvingo, šviežio, o...

Užkalnis: receptas provincijai – pamirškite, kad esate provincija (100)

Visi žino, kad pakankamai daug važinėju po Lietuvą, vis ieškodamas retų, iš širdies padarytų, mažų miestelių restoranų , tegu būna paprastas maistas, tegu būna „kaip pas mamą“ (nors šiaip...

Karališkų pusryčių savaitgaliais nusipelno kiekvienas: kaip sėkmingai pasigaminti Benedikto kiaušinį (47)

Savaitgalio rytais dažnas gyventojas leidžia sau pasimėgauti lėtais ir gardžiais pusryčiais . Kai nereikia skubėti, į virtuvę neretai atkeliauja vėlyvųjų pusryčių karalius – Benedikto kiaušinis ,...

Rudens kepiniai: moliūgų keksiukai, neragautas obuolių pyragas su gurmanišku ingredientu ir kiti (3)

Ruduo – ne tik gražus, bet ir dosnus metų laikas, apdovanojantis miško ir sodo gėrybėmis. Lietuvoje užauginti moliūgai ir obuoliai, sunokusios kriaušės ar bruknės – tik nedidelė rudeniško derliaus...

Lietuvis rado tobuliausius vaflius pasaulyje: norėdami jų paragauti žmonės rikiuojasi eilėse (28)

Lietuviai labai mėgsta blynus, tą galima matyti ir pagal restoranus, kurie vos ne kas antras turi jų savo siūlomuose meniu. Tačiau yra šalis, kurioje žmonės tiesiog pakvaišę dėl blynų giminaičių –...

Anoniminiai barų vertintojai šturmuoja Lietuvos barus: vilniečių numylėta vieta dedikuota magiškiems kokteiliams (11)

Tiems, kurių penktadienis prasideda nuo galvos laužymo, kokią vietą pasirinkti vakarui praleisti: kur jūsų lauks ne tik puikus maistas, gėrimai, pozityvios energijos užtaisas, unikali atmosfera, kur taip pat...

Pelėsinių sūrių gidas: kokie populiariausi ir su kuo derinti (2)

Šiuo metu parduotuvėse galima rasti daugiau kaip 100 pelėsinio sūrio gaminių, tačiau retas gerai išmano, kaip ir su kokiais maisto produktais jį derinti siekiant atskleisti pačius ryškiausius skonius.

Kartą pabandę šį patiekalą kaipmat įtrauksite į savo šeimos meniu: sultingi vištienos kepsneliai video receptas (34)

Net ir vištienos krūtinėlė gali būti sultinga, jei ją tinkamai paruošite. Štai vienas iš tų patiekalų , kurį tikrai norėsite įtraukti į savo šeimos meniu. Mes taip ir padarėme!

Pasaulinė kiaušinių diena: 10 priežasčių, kodėl verta juos valgyti (3)

Antrąjį spalio penktadienį daugelyje šalių švenčiama Pasaulinė kiaušinių diena. Tuo metu Lietuvoje ši šventė ne tik nešvenčiama, lietuviškai apie Kiaušinių dieną girdėjęs nėra net didžiausias...

Nauja Liverpulio lietuvių pradžia: startuos su cepelinais (17)

Nors Liverpulyje gyvenantys lietuviai gali būti skaičiuojami tūkstančiais, niekas, be socialinių tinklų ir lietuviškų maisto prekių parduotuvės, jų nesieja. Toks padrikas gyvenimas tenkina ne visus, tad...

Beata Nicholson siūlo ypatingą želė tortą – skonis primins vaikystę (22)

„Želė tortas – vaikystės prisiminimas, svajonė ir patiekalas, kurio, prisipažinsiu, man niekada nepavyko pagaminti“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako vedėja Beata Nicholson . Tačiau...

Kiek laiko virškinami skirtingi produktai ir kodėl svarbu tai žinoti (5)

Virškinimo poveikis svorio mažėjimui – labai reikšmingas. Kaip jau daug kartų girdėjome, esame tai, ką valgome. Žinoma, tikslus virškinimo laikas priklauso nuo žmogaus fizinės sveikatos, medžiagų...

Pirmą kartą „geriausiu pasaulio konditeriu“ išrinkta moteris (3)

Pirmą kartą „geriausiu pasaulio konditeriu“ išrinkta moteris. Šį titulą organizacija „Les Grandes tables du monde“ (Didieji pasaulio restoranai) skyrė prancūzei Christelle'ai Brua. 41-erių konditerė...

Pasaulinę košės dieną kviečiame jos prisivirti pagal originaliausius receptus (6)

Visame pasaulyje spalio 10-ąją minima Košės diena, tad būtų nevalia tokia proga jos šią dieną taip ir neparagauti. Jei esate prisiekęs smaližius – rinkitės saldžias košes su dar saldesniais priedais,...

Košių receptų nebus per daug: 5 sočios ir originalios idėjos ne tik pusryčių stalui (2)

Kad valgyti košę yra sveika, žino, ko gero, kiekvienas. Vis dėlto tik retas galėtų pasakyti, kad košę valgo reguliariai – dažnai ji atrodo neskani ar tiesiog idėjų, kaip košę paruošti originaliau,...

Labiausiai lietuviai mėgsta grikius, bet ieško ir egzotiškesnių kruopų

Neretai manoma, kad norint maitintis sveikai ir skaniai tam reikia tam skirti daug laiko ir pinigų. Vis tik ši taisyklė galioja tikrai ne visada, o bene puikiausias to pavyzdys – košės. Įvairių grūdų košes...

Pietų pertrauka išskirtinių pasiūlymų kebabinėje: atgarsiai apie šią vietą atviliojo netgi mūsų prezidentę (41)

Turiu iškart įspėti, kad ši mano apžvalga skirta mėgstantiems netradicines vietas ir dar mažiau tradicinius patiekalus savo pietums . Bent jau aš noriu tikėti, kad pietums dažnai šio patiekalo nevalgote, o...