4 lengvai paruošiami kiaulienos patiekalai

Kadangi kiti metai – Kiaulės, daugelis ėmė juokauti, kad laukia daugybė kiaulysčių. Visgi, yra kiek kitaip. Daugelyje šalių kiauliena yra gerovės, sėkmės, laimės bei sotaus gyvenimo simbolis. Nieko...

Sentimentai vaikystės skoniams: parodė, kaip išsikepti legendinius „riešutėlius“ (1)

Nors daugelis šiuos sausainius prisimena iš vaikystės, juos pagaminti – visai ne vaikiškas darbas, LRT televizijos laidoje „Beatos virtuvė“ apie sausainius „ riešutėlius “ tvirtina Agnė...

Vakarienę visai savaitei pasiruoškite iš anksto: greitas Beatos Nicholson troškintos jautienos receptas (31)

„Paprastai ištroškinu didelį puodą mėsos, kuris paskui stovi šaldytuve ir tą savaitę iš jos galima pasigaminti du patiekalus“, – LRT televizijos laidoje „Beatos virtuvė“ sako jos vedėja,...

Valgote papelijusius maisto produktus? Net nenutuokiate, kas jūsų laukia (113)

Pelėsiniai grybai gamtoje yra labai paplitę – jų rūšys skaičiuojamos tūkstančiais. Kai kurie pelėsiai gamina toksiškus junginius – mikotoksinus . Yra žinoma apie 300 mikotoksinų rūšių, bet tik...

Kodėl verta rytą pradėti nuo imbiero (24)

Pradėkite savo dieną nuo prieskonio. Nors pusryčiai yra svarbiausias dienos valgis, kartais jie gali tapti šiek tiek pasikartojančiais ir nuobodžiais. Tad metas išbandyti imbierą.

Į Paryžių nuvykęs lietuvis rado iki šiol skaniausius desertus, dėl kurių alpsta visas pasaulis: vieneto kaina – 2,5 euro (74)

Turbūt nėra tokių žmonių, kuriems nepatiktų desertai , tačiau dar smagiau juos valgyti, kai aplinkui atsiveria nuostabūs vaizdai. Paryžius , ko gero, romantiškiausias miestas pasaulyje, kuris žavi savo...

Užkalnis: anksčiau trenkė naftalinu. Dabar kvepia Japonija (188)

Pradėkim nuo to, kad aš nemėgstu, ir net labai, visokių madingų kulinarinių kiemelių, aptaunų, bendrų erdvių, bazarų, turgelių ir panašių teritorijų, kurios darosi tokios madingos Vilniuje. Man...

Kaip skaniai pasigaminti kiaulieną, kad visi pirštus apsilaižytų? (18)

Kiaulienos vyniotinio kepsnys ant stalo visada atrodo labai šventiškai. Tačiau tokį kepsnį galima kepti ne tik per šventes, bet ir kasdienai, kadangi vienu metu iškepa ir kepsnys, ir garnyras prie jo....

Kepėja iš Kanados gamina pyragus, prilygstančius šedevrams (1)

Menininkė ir kepėja iš Vankuverio internete dalijasi vaizdo įrašais su instrukcijomis, kaip ruošti šedevrams prilygstančius pyragus, papuoštus Walto Disney‘aus filmų personažų portretais. Jasmine,...

Nemirtinga klasika: purus dzūkiškas kugelis, kurį kepsite ne vieną kartą (51)

Sunku būtų ginčytis dėl lietuvių meilės bulvėms ir patiekalų iš įvairių jų variacijų. Bulvės dažniausiai – ne tik skanus ir sotus, bet ir taupus sprendimas. Nemėgstantys bulvių plokštainio arba...

Paprastas, tačiau labai skanus močiutės vištienos kepsniukas su ypatingai gardžiais kroketais video receptas (40)

Vištiena – vieni ją mėgsta, kiti sako, kad ši mėsa – per sausa, o kaip ją paruošti, kad patiktų visiems? Mano močiutė parodys, kaip tai padaryti, kad tokius vištienos kepsniukus mokėtumėte...

Paryžiuje išrinktas geriausias austrių gliaudytojas

Gruodžio 5 dieną Paryžiuje vykusiame austrių gliaudymo konkurse triumfavo Jamesas LeDucas. Austrių gliaudytojai – žmonės, be kurių neišverčia jūros gėrybių restoranai ir specializuotos parduotuvės....

Norite pavalgyti ten, kur tai daro Lietuvos elitas? Teks pakloti tik 75 eurus (93)

Šių metų gruodžio 6 dieną „Relais & Châteaux Stikliai Hotel“ restoranų šefas Gerdvilas Žalys pristatė naująjį meniu , kuris atspindi jo asmeninę lietuviškos gastronomijos interpretaciją....

Užkalnis išrinko geriausius restoranus Lietuvoje (168)

Apie restoranus rašau jau beveik tris dešimtmečius. Taip ilgai. Nedaug kas tai žino. Kažkada pradėjau dar visai jaunas būdamas, kai rašiau turistiniame gide „Vilnius In Your Pocket“, kur buvau vyriausiojo...

Sostinėje pristatyti interjero detalių įkvėpti šventiniai desertai (2)

Garsūs šalies šefai – „Sugamour“ konditerė Ekaterina Buldakova ir „Virtuvės mitų griovėjų“ idėjinis lyderis Alfas Ivanauskas – pristatė tikrą šventinę pasaką: desertus, įkvėptus...

Vaida Kurpienė pataria gaminantiems namuose: vienos taisyklės laikytis būtina (25)

Ar įmanoma sveikai maitintis žiemą, kai organizmas, rodos, pats prašosi šiltų, sočių patiekalų, saldesnių ir riebesnių maisto produktų? Daugybė tautiečių vis dar mano, kad šaltuoju laikotarpiu galima...

Klasikiniai oriniai sausainiai – burnoje tirpstantis desertas vos per 10 minučių

Burnoje tirpstantys morengai yra populiarus desertas ar tortų puošmena, kuriai tereikia vos dviejų ingredientų – kiaušinių baltymų ir cukraus. Vis tik, pasak prekybos tinklo „Iki“ kepyklų vadovės...

Vietnamiečiai Vokietiją iškeitė į gyvenimą Lietuvoje: negaili pagyrų lietuviams, bet ne lietuvių virtuvei (49)

Kai čia gyvenantys kaimynai latviai pasako, kad Lietuva jiems tarsi antra gimtinė, nieko labai nenustebina. Bet kai tai pasako vietnamiečių šeima, verčia susimąstyti. Vietnamietės Giang gyvenimas prieš...

Eksperimentas tamsoje: žinomi žmonės išdrįso patirti naujų pojūčių (2)

Antradienio vakarą žinomi šalies žmonės rinkosi į naują intriguojančią patirtį – gurmanišką sūrių ir vyno degustaciją aklinoje tamsoje „Wine in the Dark“. Renginyje dalyvavo gurmaniškai...

Lietuvių kavos gėrimo įpročiai – kitokie nei Vakarų Europoje: atsiliekame net nuo estų (150)

Pasak kavos specialistų, lietuvių ir kitų Baltijos šalių gyventojų kavos gėrimo įpročiams įtakos turėjo ir laikai, kai geros kavos gauti buvo sunku, todėl vis dar vaišinamės puodelyje plikyta kava su...

Beatos Nicholson virtuvė: 3 baltymais praturtintų sumuštinių receptai (5)

Viena svarbiausių maistinių medžiagų, žūtbūt reikalingų žmogaus organizmui, yra baltymai, o jų šaltiniu gali tapti net ir teisingai parinkta duona ir prie jos derantys produktai. Kulinarė, televizijos...

„Valflių namai“ susirinkusiųjų gomurius pamalonino įspūdingais vaflių šedevrais (6)

Prieš dvejus metus žurnalistai Šarūnas ir Laura Mazalai nedrąsiai atvėrė savo šeimos restorano „Vaflių namų“ duris. Kaip tuomet kalbėjo patys, bijojo, kad žmonės nesupras tokios naujovės – ne tik...

Lietuviai švenčia sausainių dieną: 3 skanios ir paprastos receptų idėjos

Lietuvą vėlei aplankiusi žiema nuo pat pradžių dovanoja šventes: gruodžio 4-oji – sausainių diena, simboliškai minima kone visame pasaulyje. Patys mėgstamiausi pirktiniai lietuvių sausainiai –...

Stulbinanti lietuvio karjera Londone: pradėjo juodu darbu statybose, o tapo vienu geidžiamiausių šefų (41)

Londone gyvenančiam trisdešimtmečiui virtuvės šefui Tomui Lidakevičiui mokytojai mokykloje žadėjo bedarbio arba gatvių šlavėjo karjerą. Tačiau Tomas jau visai netrukus gali tapti pirmuoju lietuviu,...

„Beatos virtuvėje“ – šefo Gian Luca Demarco senelio pyragas: atskleidė receptą (15)

„Šį pyragas man kelia daug jausmų. Pirma – kvapas ir vaizdas, kaip senelis sėdi tame kampe ir maišo tešlą – kažkodėl jis niekada pyrago negamindavo virtuvėje“, – Beatos Nicholson vedamoje LRT...

5 patarimai, kaip į savo racioną įtraukti daugiau baltymų (24)

Bene visiems teko girdėti apie sportininkus, besistengiančius suvartoti kuo daugiau baltymų ir tokiu būdu auginančius raumenų masę. Tačiau sveikos mitybos specialistų teigimu, baltymai , kaip statybinė...

Užkalnis: išragavęs viską, perėjau prie aukso. Skonis patiko (197)

Auksas antraštėje yra ir tiesiogine, ir perkeltine prasme. Ar buvo patiekaluose valgomojo aukso? Buvo, viename. Ar buvau anksčiau jo valgęs? Taip, ne kartą. Ar valgomasis auksas yra tikras auksas? Taip, yra, tik...

Obuolių pyragas su sūrio tvistu: receptas, kurio savikaina nedidelė, o rezultatas – didis! (8)

Nors dažnai obuolių pyrago receptai yra tikrai paprasti, bet čia – kaip ir su šaltibarščiais, pas kiekvieną šeimininkę – kitokie. Bent mano šeimoje kiekvienas kepa labai skirtingą obuolių pyragą....

Naminis vyniotinis: tokio skanaus nerasite net turguje (55)

Nežinau, kas šiais laikais gali gaminti tokius dalykus kaip mėsos vyniotinis , bet tas, kas pabandys, tikrai nesigailės. Tai gali skambėti keistai, bet iš tiesų jį paruošti – labai paprasta. Toks senolių...

Japonų gaminamų sušių lietuviai nevalgytų: paruoškite tokius, kurie tiktų net ant šventinio stalo video receptai (38)

Prieš gerą dešimtmetį Lietuvoje staiga išpopuliarėję sušiai vis dar madingi ir mėgstami ne tik per pietus, bet ir ant įvairių švenčių stalo , tikina „ Sushi Stop “ šeimininkas Simas...