Norint, kad iš parduotuvės atsinešti švieži kepiniai kuo ilgiau išliktų kokybiški, svarbu tinkamai juos laikyti. Vieni tam renkasi duoninę , kiti – šaldytuvą. O kuris pasirinkimas geresnis?
Kas gi nemėgsta kopūstienės arba barščių su kopūstais? Kopūstus noriai valgome raugintus ir šviežius, be to, nuoširdžiai tikime, kad ši daržovė teikia tiktai naudą ir kad ją sveika valgyti visiems....
Kokia prasme „visko”? O tai anksčiau buvo ne visko?
Pavasario – jaučia daugelis – jėgų nedaug, nuovargis vis dažniau lenkia prigulti, o tai veikia ir nuotaiką. Vitaminų trūkumas – dažnas reiškinys pasibaigus žiemai, todėl pravartu papildyti organizme...
„Mėgstame pajuokauti, kad parduotuvėje perkame mėsos dešreles, kuriose mėsos praktiškai nėra. Gamintojai savo produktų etiketėse didelėmis raidėmis spausdina žodžius „daugiau mėsos“,...
Neabejoju – jau planuojate šv. Velykų stalą . Ir norite jį paruošti ne tik įvairų, bet ir gardų, kad sau tinkamų vaišių rastų ir žuvies , ir mėsos , ir daržovių mėgėjas. Būtent tokius receptus...
Norintieji atsikratyti svorio ar tiesiog sveikiau maitintis iš mitybos raciono dažnai išbraukia angliavandenių turinčius produktus, tarp jų ir duoną. Tačiau duonos vis vien norisi – tuomet į valgiaraštį...
Plungėje gyvenanti maisto tinklaraščio „5produktai“ autorė Roma Labžentė sako jau ne kartą įsitikinusi: kai gamindama naudoja tai, ką randa po ranka, o ne lekia į parduotuvę kažkokio „ypatingo“...
Apsinuodijimas maistu – itin dažnai pasitaikantis reiškinys. Statistika rodo, kad tokius simptomus kaip pykinimas, vėmimas, viduriavimas suvalgius maisto yra patyręs kas dešimtas pasaulio gyventojas....
Šio prieskoninio augalo naudingosios savybės žmonijai žinomos jau seniai. Senovės Graikijoje ir Romoje jie buvo naudojami kaip grožio priemonė, augino ir maistui, ir vaistams. Mėgstami ir Rytų šalių...
Įprastai ligoninių maistas dažniau sulaukia kritikos nei pagyrų, tačiau viena Belgijos vakarinėje dalyje esanti ligoninė šią taisyklę paneigė ir pelnė vieno prestižinio Prancūzijos restoranų gido...
Jau nuo seno žinoma, jog žemuogės yra be galo naudingos uogos, kuriose gausu vitaminų B, C, E, K, folio rūgšties, karotinoidų, pektinų, antoksidantų bei mineralų – geležies , kalio, natrio, fosforo,...
Nepakeičiamam raumeniniam organui mūsų organizme reikalingas iškirtinis rūpinimasis. Širdžiai labai svarbu, ką valgome pusryčiams , pietums ir vakarienei.
Cukrus – vienas iš labiausiai ištirtų, tačiau ir mitais apipintų ingredientų, be kurių savo virtuvėje apsieina reta šeimininkė. Saldūs patiekalai ar gėrimai pakelia nuotaiką ir akimirksniu suteikia...
„Dažniausiai žmonės ima sveikai maitintis tada, kai jau suserga. Taip jau šiuolaikinis žmogus sudėtas, kad tol, kol viskas gerai, pirmenybę teikia įprastam gyvenimo būdui ir pokyčiams nesiryžta“, –...
Klystate, jeigu galvojate, kad reikia gana ilgai laukti, kol pusžalis avokadas sunoksta ir tampa minkštas. Nokimo procesas, pasirodo, gali trukti vos 10 minučių – tereikia žinoti vieną triuką.
Ne visus daug riebalų turinčius produktus turėtume laikyti grakščios figūros priešais. Tam tikrų rūšių riebalai ne tik teikia naudos organizmui, bet dar ir užkerta kelią persivalgymui.
Čia mes, žinoma, nekalbėsime apie jokią moterį, kurios vardas Roma, arba Romutė. Čia apie miestą, kuris yra Italijos sostinė.
Kiekvienoje šeimoje yra mėgstamų patiekalų sąrašas. Tačiau juk visada maga paragauti ir naujų skonių , todėl vis dairomės nebandytų receptų . Surinkau jų 7 – garantuoju, kad jie nebus nusibodę ir...
Maisto tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ kūrėją Ziną Bružienę Delfi Maistas skaitytojai jau puikiai pažįsta. Palangoje gyvenanti maisto virtuozė ne tik mielai dalijosi legendinių iš močiutės...
Nesvarbu, į kokią šalį likimas nuves, širdyje visada gyvens Lietuva . Taip tikino po įvairius pasaulio kampelius pasklidusios lietuvės. Tad ir kovo 11-oji kiekvienai jų yra labai svarbi šventė, kurios...
Kartais būna straipsnių, kuriuos jau skaitant ima rinktis seilės, ir dar bebėgant akimis per eilutes imi planuoti, ką tuoj tuoj pradėsi gaminti. Būtent taip pasijusite ir jūs, skaitydami žinomos maisto...
Jei daugeliui atrodo, kad patiekalų iš bulvių gaminimas atima daug laiko, maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė tikina: pakaks ir pusvalandžio! Ir tai įrodydama Audronė Zemenskienė siūlo...
Žinoma, dietologui lengviau pasakyti, ką ir kaip reikėtų valgyti. Tačiau šįkart trijų žinomų dietologijos specialisčių – Barboros Jarašūnės, Kristinos Jasmontienės ir Rasos Audickienės –...
Pusryčiai – raktas į gerą savijautą. Dietistė Indrė Trusovė įsitikinusi, kad nuo jų priklauso, kaip jaučiamės visą likusią dieną. Tiesa, anot jos, klasikinio ryto patiekalo, kepto ar virto...
Tam tikrus gėrimus verta pamėgti ne tik dėl puikaus skonio, bet ir dėl teigiamo poveikio medžiagų apykaitai. Tyrimais nustatyta, kad arbata gali padėti numesti svorio ir padėti kovojant su pilvo riebalais,...
Nors beveik visose tradicinėse kulinarijos knygose nurodoma, kad prieš verdant džiovintas pupeles reikia pamirkyti, šiandien maisto gaminimo svetainėse dažnai pastebima, kad tai nėra svarbu. Kur tiesa?
Pirmą kartą socialinių tinklų maisto gamintojų grupėje patiekalu pasidalinusi vilnietė net nesitikėjo, kad postas sukels tokias aistras. Už afrikiečio ištekėjusi Klementina Puolikaitė-Agyemang parodė,...
Probiotikai reikalingi, kad organizmas sėkmingai kovotų su bakterijomis ir kad būtų sveikas žarnynas. Tik kaip suprasti, kad organizmui trūksta probiotikų?
Nėra netinkamos progos šokoladui, sako maisto tinklaraščio „5produktai“ autorė Roma Labžentė. Ypač, jei tas šokoladinis gaminys – naminis. Virtuvėje eksperimentuoti mėgstanti žemaitė jau ne pirmą...