Specialisčių patarimai: kaip išsirinkti ir tinkamai paruošti žuvį šventiniam stalui (1)

Statistinis lietuvis per metus suvalgo apie 15 kg žuvies, tačiau dažniausiai šį produktą valgo per šventes. Pagal sveikatai palankios mitybos principus žuvis , o ypač šviežia žuvis, turi būti mūsų...

Užkalnio inspekcija užgriuvo dviejų dešimtmečių Vilniaus restoranų legendą (156)

Nesipiktinkite, perskaitę žodį „inspekcija“. Viskas gerai, aš dar neturiu asmeninės restoranų priežiūros valdybos, su patalpomis sostinės centre ir dešimtimis darbuotojų, administraciniu aparatu,...

Skaniau už baltąją mišrainę – salotos su raudonosiomis pupelėmis (6)

Didžioji šių salotų dalis tokia pat, kaip lietuvių taip mėgstamos baltosios mišrainės , tačiau šį kartą siūlome pridėti porą naujų produktų ir mėgautis visiškai kitokiu, tačiau tikrai ne ką...

Kaip atsirado legendiniai Benedikto kiaušiniai ir kaip šį vėlyvųjų pusryčių patiekalą pasigaminti namuose (37)

Tingus vėlyvas sekmadienio rytas. Su draugais atkeliaujate į „brančą“ jaukiame senamiesčio restorane. Stalai nukrauti valgiais, paragauti norite visko, bet atkeliavote čia tik to vienintelio –Benedikto...

Pasižvalgykite po senąjį Londono turgų: nuo asortimento gausos apsisuks galva (30)

Viena seniausių ir didžiausių Londono gatvės maisto prekyviečių – Boro turgus ( Borough Market ) ne kaip mums įprasta šurmuliuoja, o tiesiog virte verda. Čia apsilankius pirmą kartą galva apsvaigs...

3 žuvų paštetai adventui arba šventėms – paprasta, greita ir labai skanu (18)

Pagaminti nuostabų žuvų paštetą išties lengviau, nei jums gali pasirodyti. Dalijamės trimis skirtingais receptais, kurie puikiai tiks ne tik advento laikotarpiui, bet ir pačioms žiemos šventėms.

Tortilijų skrebučiai su troškinta vištiena – meksikietiški užkandžiai, kurie patiks visiems

Jei įprasti patiekalai nusibodę ir norisi naujų skonių, šis užkandis bus kaip tik! Šių tortilijų paruošimas kiek užtrunka, bet tikrai verta užtrukti virtuvėje ir po to atsipūtus mėgautis puikiu skoniu.

Pirmą kartą paragavo veganiško maisto: kai kurių produktų pakaitalus būtų sunku atskirti (42)

Daugelis žmonių vis dar mano, kad pasirinkę veganišką gyvenimo būdą ir atsisakę gyvūninės kilmės produktų daug ką praranda ir turi pamiršti populiariausių maisto produktų skonius. Tačiau iš tiesų...

Kalėdoms ruoškitės iš anksto: patarimai, kaip išsirinkti ir paruošti mėsą bei žuvį švenčių stalui  2 šventiniai receptai (11)

Iki didžiųjų žiemos švenčių liko šiek tiek daugiau nei kelios savaitės, todėl mintys, kokiais patiekalais nustebinti artimuosius, vis labiau neduoda ramybės. Kai kurioms šeimininkėms prieš šv....

Sveikos gyvensenos ir maisto ekspertė: norintiems valgyti sveikiau pakanka atsisakyti vos dviejų produktų (20)

Sveikos mitybos principai kartais atrodo sunkiai integruojami kasdienybėje, o dauguma žmonių įsitikinę, kad natūralus ar sveikas maistas nėra skanus. Sveikos gyvensenos ir maisto ekspertė Rita Šilenskienė...

Beata kviečia dovanoti skanias savo rankomis pagamintas dovanas (27)

„Esu tikra: virtuvė yra visų namų širdis, juk čia kunkuliuoja ne tik puodai, bet ir verda gyvenimas, čia vyksta geriausi pokalbiai ir gimsta geriausios idėjos. Esu laiminga, kad šį šventinį mėnesį mano...

Apelsinų džemas – įkvėptas Ispanijos saulės, bet kvepiantis šv. Kalėdomis (11)

Žiemą vakarai ilgėja, nosį kišti laukan vis labiau tingisi, nes spaudžia šaltukas, o mintys ima dažniau suktis apie artėjančias šventes. Ir, žinoma, dovanas. Norint išsklaidyti rudeninę melancholiją ir...

Kalėdų kalakutas pagal geriausius pasaulio virtuvės šefus (13)

Skaniai iškepti kalėdinį kalakutą – didžiulė atsakomybė prieš visą šeimą. Norėdami viską padaryti tinkamai – pažiūrėkime, ką mums siūlo tikri profesionalai !

Virtuvės šefų idėjos šventiniam stalui: tradiciniai itališki ravioliai ir marcipaniniai keksiukai (6)

Gian Luca Demarco dalijasi puikiai šventėms tinkančio patiekalo receptu, kuris jam primena jo paties namus Italijoje. Nors šio patiekalo gaminimas užima nemažai laiko, jis suburia visą šeimą bendram...

Kiču dvelkiantis naujas restoranas – spyris užsisenėjusiai Užupio bohemos kultūrai (29)

Vilniaus Užupio rajone, kuris garsėja kaip vieta, kurioje gyvena daugiausiai menininkų sostinėje, įsikūrė naujas restoranas -galerija „Kitsch“ (lietuviškai – kičas). Jį įkūrė trys, lyg iš...

Specialistė pataria: kaip išlaikyti Kūčių tradicijas ir nepersivalgyti? (37)

Lietuviai Kūčių vakarienę pradeda planuoti iš anksto ir maisto produktus patiekalams perka iki jos likus vienai ar net dviem savaitėms. Tačiau artėjant šventiniam laikotarpiui dažnai kyla klausimas – ar...

Kuris naudingesnis – vanduo iš čiaupo ar stalo vanduo? (8)

Vieni mitybos ekspertai tvirtina, kad žmogus turi išgerti 1,5–2 litrus vandens per dieną, kiti gi teigia, kad troškulys – geriausias indikatorius vandens poreikiui nustatyti. Kavinėje mums pasiūlys stalo...

„Sezoninės virtuvės“ receptas, kuris sugrąžins į vaikystę: kalėdinė riestė su aguonomis ir riešutais (5)

Šis receptas iš tų, kurie niekada neišeina iš mados ir pagal jį prieš kiekvienas Kalėdas skaniausią riestę kepu vėl ir vėl. Nuo pat vaikystės iki šių dienų nė vienos Kalėdos pas mus...

Neapolio žongliravimo picomis menas įtrauktas į UNESCO paveldo sąrašą (2)

Neapolio žongliravimo picomis menas ketvirtadienį buvo įtrauktas į UNESCO nematerialaus paveldo sąrašą, į kurį taip pat pateko ir daugiau kultūrinių vertybių, pavyzdžiui, Saudo Arabijos sienų...

Papasakojo apie kavos naudą sveikatai: negeriantys kavos į dangų nepaklius (42)

Ilgus metus trukusi mokslininkų studija parodė, kad kava turi daug teigiamų savybių mūsų organizmui – ji ne tik gerina nuotaiką, darbingumą, suteikia energijos, taip pat kava yra geras antioksidantų...

Geriausi kalėdinių pyragų receptai: tiks ir paprastą jaukų vakarą (8)

Kalendoriui pradėjus skaičiuoti žiemos sezono dienas, o šaltukui spaudžiant bei kelius ledu dengiant vis dažniau, ilgais žiemos vakarais sušildyti gali karštas pyrago gabalėlis ir gardaus jo aromato šiluma....

Kalėdų belaukiant: ką šiais metais dėsime ant švenčių stalo? (43)

Nors svarbiausius šventinius apsipirkimus lietuviai įprastai planuoja iki Kalėdų likus savaitei ar dviem, tačiau apie tai, ką padėti ant šventinio stalo, imama galvoti jau dabar. Visuomenės nuomonės apklausa...

Adventas – žuvies laikotarpis: kokią lietuviai valgydavo anksčiau, o kokią renkasi dabar (30)

Senovės lietuvių buities ir papročių tyrinėtojų tvirtinimu, mūsų protėviai gerai žinojo, ką naudinga valgyti tamsiuoju metų laikotarpiu. Žuvies patiekalai ant tautiečių stalo anaiptol nebuvo egzotika, o...

Kondensuoto pieno pyragas, kuris taps jūsų mėgstamiausiu (21)

Šis pyragas yra labai minkštas, drėgnas ir tiesiog tirpsta burnoje. Tiems, kas mėgsta paprastus kepinius, šis receptas tikrai gali tapti vienu mėgstamiausių, nes pyragas tiesiog negali nepavykti.

Beatos trinta salierų ir obuolių sriuba, sušildysianti žiemos popietę (17)

Vėlyvas ruduo ir žiema – tikras sriubų metas. Tai – laikas, kai sriuba ir pamaitina, ir sušildo, ir suteikia nenusakomo jaukumo, sako LRT TELEVIZIJOS laidos „ Beatos virtuvė “ vedėja Beata Nicholson ir...

Tyrimas parodė, kokią kavą labiausiai mėgsta lietuviai (34)

Klasikinė juoda kava lietuviams – pati skaniausia. Reprezentatyvios apklausos duomenimis, ją dažniausiai renkasi ir įvairaus lygio vadovai, ir studentai, ir ūkininkai, nors tarp pastarųjų yra daugiausiai...

Laikas pasikalbėti apie restoranų ir kavinių aptarnavimo kultūrą: kainos – kaip Londone, o personalas kelia šiurpą (74)

Aptarnavimas Lietuvos restoranuose ir kavinėse dažnai būna tiesiog siaubingas. Atėjęs pavalgyti patenki į keisčiausias situacijas, kai tave ignoruoja, pamiršta, varto akis ir rodo visišką abejingumą tavo...

Išgelbės tuos, kuriems pabodo tradicinis receptas: improvizuoti vištienos kotletukai (3)

Tikro lietuvio virtuvėje būtinai kepami kotletai . Kadangi tradiciniai šiek tiek pabodę, kviečiu improvizuoti. Naujas ir neapsakomai skanus mano atradimas – traškūs, sultingi vištienos mini kotletukai su...

Gruziniškas vynas pateko į Guinesso pasaulio rekordų knygą: įrodyta, kad Gruzija yra vyno tėvynė (8)

Seniausiu pasaulyje pripažintas gruziniškas vynas pateko į Guinesso pasaulio rekordų knygą, sakoma pranešime, šeštadienį paskelbtame šio leidinio oficialiame tinklalapyje.

Dažnai persivalgote? 13 klaidų, kurių nevalia daryti (9)

Sveikos mitybos taisyklių žinojimas nebūtinai reiškia, kad jas taikome savo kasdienybėje. Negąsdina ir žinojimas, kad nuolatiniai persivalgymai gresia ne tik virškinimo negalavimais bei tuštinimosi...