Kava – bene labiausiai pasaulyje paplitęs gėrimas, be kurio daugelis neįsivaizduoja savo ryto. Kadangi kava yra karti, kai kurie žmonės ją geria kartu su pienu. Pasidomėjome, ar kavos ir pieno derinys tikrai...
Kaip dažnai susiviliojame šviežiai keptų bandelių aromatu, kilometro spinduliu jaučiamo cinamono ar šokolado kvapo? Tačiau dar dažniau išgirstame toli gražu ne laimei nuteikiančius žodžius – bandelės...
Daugeliui apsilankiusių Italijoje ir išbandžiusių vietinės virtuvės patiekalus , giliai į atmintį įstringa sunkiai nusakomas, ypatingas itališkos virtuvės patiekalų skonis. Virtuvės šefas Gian Luca...
Humusas – skanus virtų avinžirnių kremas, paruoštas su citrinos sultimis, tahini (grietinėle arba pasta iš sezamo sėklų) ir alyvuogių aliejumi. Dažniausiai yra patiekiamas su pitos duona arba kaip...
Šiandien aš jums papasakosiu apie paprastą restoraną, tokį paprastą, kad iš pradžių net nenorėjau apie jį rašyti.
Kaip gera paskelbti desertų dieną ir nors kartą kiek širdis geidžia ragauti įvairiausius skanumynus. Ir nereikia manyti, kad visi desertai kaloringi – jums parinkome ir sveikatai palankių bei gomuriui...
Šiandien reikšminga žmonijos dalis yra pajutusi nemalonius jausmus pilvo viršutiniame kairiajame šone. Neabejojama, kad gastritas – šio laikmečio bėda ir nieko nelieka, kaip tik su tuo susitaikyti. Vis...
Neramumai pasaulyje daugelį paskatino pagalvoti apie strategines maisto produktų atsargas. Ko vertėtų nusipirkti ir drąsiai laikyti sandėliuke, nesibaiminant, kad greitai pasibaigs galiojimo laikas ?
Daugeliui šaltiena yra nostalgiškas patiekalas , dar nuo vaikystės užimdavęs garbingą vietą ant vaišių stalo, kai per didžiąsias metų šventes prie jo rinkdavosi šeima. Beje, šio patiekalo pardavimų...
Italams turime būti dėkingi dėl daugelio kultūros ir meno žvaigždžių, tačiau už vis labiau turime itališkajai virtuvei padėkoti už picas. Nors šias kulinarines legendas kasdien valgo milijonai žmonių...
Dauguma mano, kad norint sulieknėti ar išlaikyti gerą figūrą, pakanka vengti miltinių patiekalų bei saldumynų ir valgyti daug vaisių bei daržovių . Deja, iš pastarųjų yra tokių, kurie sulieknėti...
Makaronai – vienas greičiausiai ir paprasčiausiai paruošiamų patiekalų, tad dažnai atsiduria ne tik ant italų, bet ir ant lietuvių pietų ar vakarienės stalo. Nors dera su skirtingais padažais ir...
Atšilus orams vis dažniau ieškome būdų, kaip atsigaivinti, o bene skaniausias iš jų – burnoje tirpstantys ledai , kuriuos mėgsta tiek vaikai, tiek suaugusieji. Dažniausiai esame įpratę juos pirkti, bet...
Mėsa – dažnas produktas mūsų mitybos racione. Jos patiekalus galime valgyti kone kasdien, nes mėsa pasižymi ne tik rūšių gausa, bet ir gamybos būdų įvairove. Vis dėlto, apie mėsą, jos savybes bei...
Gal jums ir kitaip atrodys, bet man šiek tiek liūdna. Čia bus turbūt paskutinis šių metų pasakojimas apie valgymą Portugalijoje. Mano devynių mėnesių komandiruotė po Austriją, Italiją, Prancūziją,...
Užtenka vien išgirsti žodį tarakonai ir jau pašiurpsta oda. Deja, tai dažni kenkėjai, kurių gali būti sunku atsikratyti. Jei savo namuose, tokiose vietose kaip virtuvės spintelės, palėpė ar vonios...
Pavasarį, kai organizmas jau būna išeikvojęs sukauptus rezervus, ne viskam jėgų užtenka. O pagundų tiek daug – vis labiau šylantys orai viliote vilioja laukan ir skatina judėti. Tad kaip niekada svarbu,...
Užkandžiai tarp pagrindinių valgymų malšina alkį ir suteikia organizmui visų reikiamų medžiagų. Žinoma, svarbu sumaniai pasirinkti patiekalus užkandžiams ir būti pasiruošusiems, kai užklumpa alkis ....
Actas – vienas iš dažniausiai virtuvėje naudojamų prieskonių, suteikiantis maistui ypatingą skonį ir aromatą, nuo senų laikų naudojamas virtuvėje bei maisto pramonėje kaip puiki konservuojanti...
Internete „Maisto mėgėja“ pasivadinusią Kristiną Naturjevienę seka daugiau nei 80 tūkst. žmonių. Karmėlavoje gyvenanti moteris pasakoja, kad maisto gaminimas jau seniai tapo jos pomėgiu,...
Prasidėjęs grilio sezonas vilioja atvirame ore pasigaminti įvairių skirtingų patiekalų bei garnyrų: sultingą vištieną, šviežias daržoves, jūros gėrybes. Vis dėlto, kad paruoštumėte kuo gardesnius...
Pieno produktai – vieni geriausių baltymų šaltinių, reikalingų nuo pat ankstyvos vaikystės. Kai jų trūksta – silpnėja mūsų imunitetas, lėtėja medžiagų apykaita, mažėja raumenų masė. Tačiau ar...
Buenos Airių pakraštyje esančiame Luchano mieste argentiniečiai tvirtina iškepę didžiausią pasaulyje neapolietišką Milano kepsnį – milanesą, skirtą Milanesos dienai. Džiūvėsėliuose apvoliotas...
Ar jums taip pat šiurpsta oda, kai keliautojai savo laidose arba aktoriai filmuose valgo įvairius vabzdžius ? Pratinkitės: jau greitai mūsų visų maisto racioną papildys vabzdžiai. Mokslininkai neabejoja, kad...
Sunku įsivaizduoti dieną be kavos – kofeinas žvalina, teikia malonumo, netgi džiaugsmo. Tik ar naudinga gerti kavą?
Jau šį šeštadienį – gegužės 7 d. Vilniaus prekybos centre „Akropolis“ ir savaitę vėliau – gegužės 14 d. Kauno „Akropolyje“ visus besidominčius veganizmu, vegetarizmu, žaliavalgyste ir sveiku...
Juodos duonos trupinių, našlaičių žiedlapių, sūdytų saulėgrąžų, agurkų ir mėtų, su karamelizuota šonine... Ne, tai ne alkano žmogaus skrandžio proza, o poetiški pavadinimai iš Ledų žemėlapio ,...
Vartant kulinarijos knygas ir ieškant sriubų, daržovių apkepų ar įvairių troškinių receptų, ingredientų sąraše beveik visuomet galima rasti svogūnus . Ši aromatinga ir skoniu pasižyminti daržovė ne...
Taip atsitiko, kad Lisabonoje anksčiau nesu buvęs. Miestas, gyventojų skaičiumi kiek mažesnis už Vilnių, pribloškia daug kuo: reljefu, tramvajais, architektūra, greta alsuojančiu Atlanto vandenynu – bet ir...
Žinoma, Mamas galime ir lepiname taip dažnai, kaip pavyksta, tačiau Motinos diena – išskirtinė šventė, tad ir stalą dera nukrauti gardžiais ir akį džiuginančiais patiekalais. Ir juk nebūtina jų...