„Sezoninės virtuvės“ receptai su moliūgais: išbandykite gardžiausią rudenišką varškės apkepą (2)

Moliūgai – nuostabiai universalios daržovės, tinkančios ne tik sriuboms virti ar troškiniams gardinti, bet ir gardiems kepiniams praturtinti. Su moliūgais galima iškepti įvairiausių duonų ir bandelių,...

Mėlynojo sūrio padažas, kuris tiks ne tik prie traškučių

Šis padažas ypač gerai dera su įvairias traškučiais , daržovėmis, vištienos sparneliais ar blauzdelėmis ir netgi su salotomis! O svarbiausia – jis paruošiamas labai paprastai ir greitai, tereikia...

Meksikietiški pusryčiai – tikra skonių puokštė neskubiems rytams (5)

Meksikietiški pusryčiai „Huevos Rancheros“ turi visus gardžiam pusryčių patiekalui reikalingus ingredientus: traškus tortilijos paplotėlis, soti pupelių užtepėlė, trumpai pakeptas kiaušinis,...

Beatos šokoladinis pyragas be miltų, kurį iškeptų net vaikai (27)

Daugumai žmonių žodis „kepiniai“ asocijuojasi su ilgomis valandomis virtuvėje ir didžiausiu produktų sąrašu. Tačiau yra ir itin paprastų kepinių receptų, pastebi Beata Nicholson ir siūlo išbandyti...

Patiks ne tik vegetarams: daržovėmis įdarytos bulvės 3 receptai (3)

Lietuviška virtuvė neįsivaizduojama be bulvių , o kai kurie bulvių patiekalai laikomi nacionaliniu mūsų tautos kulinariniu paveldu. Statistikos duomenimis, lietuvis per parą suvalgo vidutiniškai apie 250 g...

Gudrybės, kurios padės atšviežinti vakarykštį maistą (7)

Ko gero, mintis apie iš naujo patiektą vakarykštį maistą didelio apetito nekelia: atrodytų it taisyklė, kad dažniausiai atšviežintais maistas – kur kas sausesnis ar priešingai, patežęs, nebe toks...

Duonos akmenys – kas tai? (7)

Šaldytų duonos produktų technologija Lietuvoje gyvuoja kone dvidešimt metų. Nepaisant to, ši technologija lietuviams menkai pažįstama dar ir šiandien.

Dietologė patarė, ką rinktis užkandžiauti vakare (17)

Gera savijauta iš dalies priklauso nuo to, ką valgome. Gydytoja- dietologė Laura Romeraitė-Kuklierienė pataria dieną valgyti reguliariai, nedaryti ilgesnių nei 3 valandų pertraukų ir būtinai valgyti...

Recepto prašys kiekvienas paragavęs: prancūziškas pyragas su rūkyta lašiša ir daržovėmis (10)

Šis pyragas neįtikėtinai skanus ir puikiai tiks tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Taip pat turite būti pasiruošę, nes kiekvienas jo paragavęs svečias prašys recepto . Negailėkite ir dalinkitės!...

Patiekalas iš Mauricijaus – naminiai apkepti makaronai

Mauricijuje dera daug kultūrų, tą atskleidžia ir maisto įvairovė. Vienas populiarių patiekalų – naminiai kepti makaronai .

Ką buvo galima rasti ant bajoriškų puotų stalo Lietuvos dvaruose? (7)

Kaip atrodė bajorų puotų stalas Lietuvos dvaruose XIX amžiuje? Dvarų kultūros tyrinėtojai teigia, kad to meto stalas smarkiai neatsiliko nuo šių dienų puotų, o kai kurie bajorai išsiskirdavo ypatingai...

Įvertino dienos pietų vietas Vilniaus centre: skanu, sotu ir tik už 3 Eur (80)

Kasdien tūkstančiai dirbančių miestiečių ieško kokios nors maitinimo vietos savo pietų pertraukai – tokios, kurioje galėtų pavalgyti skaniai, sočiai, o ne paskutinis kriterijus – ir pietų kaina. Šį...

Naujas receptas ieškantiems sveikų ir paprastų patiekalų – makaronai su lęšiais ir daržovėmis (8)

Receptus su makaronais daugelis mėgsta ne tik dėl paprasto paruošimo, bet ir dėl to, kad į juos pridėjus įvairių daržovių išeina visavertis ir skanus patiekalas . Šį kartą siūlome išbandyti...

Avinžirniai: kuo jie tokie ypatingi ir ką sveikiausia iš jų gaminti (19)

Lietuviai jau pamėgo iš avinžirnių gaminamus falafelius, humusą , deda jų į įvairius troškinius, sriubas ir pan. Tačiau gal ši tolimųjų kraštų gėrybė vis tik – labiau madinga nei naudinga ? Gal be...

Siaubinga lietuvių vartojamo maisto statistika namuose: išmeta didžiulius kiekius (53)

Kokia maisto kultūra pasižymi lietuviai ? Pasaulinės sveikatos organizacijos atstovai pabrėžia, kad, kaip rodo naujausi tyrimai, lietuvių mityba dar nėra visiškai subalansuota ir sveika, be to, vertėtų...

Spalvoto meduolio diena – būdas reikšmingai nuspalvinti gyvenimą

Gražia žiemos švenčių tradicija tapusi Spalvoto meduolio diena kartu su ištikimu partneriu TV1 ir Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos...

Plakame rudeniškus glotnučius: 10 receptų iš šviežių vaisių ir daržovių (22)

Ruduo – nuostabių gėrybių metas. Įvairiausių rūšių obuoliai, slyvos, kriaušės ir begalės šviežių daržovių. Tikra, ekologiška vitaminų bomba! „Nepraleiskime progos paskanauti sveikais...

Obuolių žiedų spurgos – greitas skanėstas jaukiems rudens vakarams

Kartais man norisi kažko tokio jaukaus ir paguodžiančio , bet greito. Lauke lyja, tad geriausi mano draugai – šiltas pledas ir garuojantis karšto šokolado puodelis. O kas prie jo? Obuolių žiedų spurgos ,...

Vertingi patarimai, kaip maisto išmesti kuo mažiau (6)

Kiekvienas lietuvis kasmet vidutiniškai išmeta 37,5 kg nesuvartoto ar sugedusio maisto. Europos Komisijos duomenimis, kasmet išmetame 105,9 tūkst. tonų maisto atliekų. Viena tokio maisto švaistymo priežasčių...

Ar atspėsite, kokį patiekalą lietuviai įvardija kaip skaniausią? (4)

Spalio 16-ąją minimos Pasaulinės maisto dienos proga lietuviškas prekybos tinklas „ Maxima “ nutarė išsiaiškinti, koks maistas jos klientams skaniausias. Pirkėjų apklausa atskleidė, kad lietuvių...

Ką turime žinoti prieš rinkdamiesi mėsą (6)

Daugelis savo dienos neįsivaizduoja be mėsos. Pietūs , vakarienė ar net pusryčiai – mėsa. Tačiau mėsos rūšių yra labai daug, rašoma pranešime spaudai. Ar žinote kokia mėsa pati sveikiausia, kuri turi...

Idėja pietums į darbą ir ne tik: meksikietiškos vištienos salotos (14)

Gaminant šias meksikietiškas salotas galima labai plačiai improvizuoti, atsižvelgiant, kokių produktų turite po ranka. Šios salotos puikiai tiks pietums neštis į darbą . Vištieną galite kepti ne tik...

16 būdų, kaip pagerinti apetitą: padėti gali net televizorius (6)

Kartais mus aplanko prastas apetitas – nieko nesinori valgyti. Tam įtakos gali turėti įvairūs veiksniai, pavyzdžiui, psichinės ir fizinės ligos. Jeigu apetito neturite ilgą laiką, gali pradėti trūkti...

Obuolių pyragų per daug nebus: 4 originalūs receptai (2)

Nors pamažu vėstantis rudens oras ir vis dažniau apsiniaukiantis dangus gali pritraukti į namus liūdesį, tačiau jį išvaryti galima pasitelkus kulinarinius gebėjimus virtuvėje. Juk saldus kepinys gali ne tik...

A. Užkalnis Vilniuje prisiekė Amerikai, burgeriui ir šonkauliams (169)

Žinote, kokie du dažniausiai man užduodami klausimai nuo tada, kai pradėjau rašyti restoranų apžvalgas ir dovanoti vieniems dangų ir išganymą, o kitiems – smalos puodus ir amžinąjį pragarą? Pirmasis...

Šį produktą nuvertiname nepelnytai: kepenėlių troškinys su aštriu padažu (17)

Vaikystėje, paauglystėje ir dar keliais vyresnio gyvenimo metais nemėgau kepenėlių . Skambėjo keistai, kvepėjo keistai ir atrodė keistai. O dabar keista, kaip aš galėjau jų nemėgti. Naujas išbandytas...

Visada maloniai nustebinantis amerikietiškas obuolių pyragas su traškia plutele (8)

Šiandien su jumis dalinuosi ne kartą maloniai nustebinusiu amerikietiško obuolių pyrago receptu, kurį tiesiog būtina skanauti su ledais. Amerikietiškus pyragus mėgstu su storesne plutele, o šio pyrago...

Parodė, kaip pagaminti restoraninio šedevro vardo vertą makaronų patiekalą (13)

Jei mėgstate makaronus , bet nuogąstaujate, kad toks patiekalas būtų per prastas jūsų svečiams, siūlome paeksperimentuoti ir paragauti išties prašmatniai atrodančių makaronų, kuriuos pagaminsite greit ir...

Rytietiški pietūs: kofta jautiena su tabulės salotomis (7)

Per pietus restorano virtuvės šefas Mykolas Lučiūnas siūlo nusikelti į Libaną ir pasigaminti kofta jautieną su tabulės salotomis .

Profesionalūs šefai siūlo lengvai pagaminamus gurmaniškus patiekalus – desertinę kiaulieną ir šokoladines tartaletes receptai (2)

Tikri virtuvės virtuozai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas siūlo savo draugus ir artimuosius nustebinti desertais : Gian Luca atskleidžia apelsinų sultyse troškintos ir sūrio lazdelėmis įdarytos...