Kol pasibaigus pirmajam rinkimų turui dėliojamos koalicijos ir jau bandomos stumdyti kėdės, žvilgterkime, kaip juose dalyvavusieji praleido naktį, – tai yra, kuo ir kaip stiprinosi laukdami galutinių rezultatų.
Pateikiame puikų dietologų ekspertų parengtą moliūgų kokteilio receptą, kuris idealiai tinka svorio metimui.
Pasak ekspertų, tinkamai laikyti sūrį, kad jis išliktų šviežias, yra gana paprasta, tačiau daugelis žmonių vis dar daro dažnas klaidas.
Antrą mėnesį gyvenu naująjį gyvenimą, kai nebebendrauju su durniais ir nuo to kasdien vis geriau jaučiuosi. Šiandien anksti ryte buvau balsuoti vienoje sostinės gimnazijoje, ir jau išvažiuodamas, būdamas geros nuotaikos, norėjau praleisti moteriškę, irgi išvažiuojančią - bet nusprendusią apsisukti g...
Kai norisi pradžiuginti artimuosius pigiu ir maistingu patiekalu, kuriam nė vienas nepasakys „ne“ – dažnuose namuose pakvimpa varškės apkepu. Įprasta šį tiek pusryčiams, tiek vakarienei tinkantį apkepą ruošti su manais, tačiau kulinarai rekomenduoja įnešti šiek tiek naujovių į savo meniu ir išbandyt...
Raugintus kopūstus galima vadinti supermaistu, nes jie yra labai prieinami ir turi daug naudingų savybių. Tačiau vartojant juos reikia žinoti saiką, o į vaikų mitybą juos reikėtų įvesti atsargiai, įspėja specialistai.
Vos mėnesiui atsisakius kavos, tai gali būti labai naudinga sveikatai. Nuo geresnio miego iki geresnio virškinimo – kofeino vartojimo sumažinimas gali nustebinti savo teigiamu poveikiu bendrai sveikatai.
Kaip sakė kretingiškė žolininkė Katerina Labanauskienė, „tylios medžioklės“ sezonas įsibėgėjo, žmonės ankstybėse traukia į miškus ieškoti grybų, kuriuos parsinešę kepa, verda, džiovina, naudoja kepiniuose. Ir visa tai – į sveikatą.
Patikrinkite patys, galbūt netyčia sutrumpinate maisto produktų galiojimo laiką šaldytuve ir papildomai gadinate pačią įrangą.
Netiesa, jog lietuviški patiekalai – vien skirtingi bulvių, morkų, kopūstų ar burokėlių deriniai. Nors daugeliui lietuvių tradicinė gastronomija gerai pažįstama, verta atkreipti dėmesį į keletą netikėtų interpretacijų, kurios padės atšviežinti savos virtuvės skonius. Vokietijoje gyvenanti lietuvių k...
Netradicinė Eglės Jackaitės burokėlių sriuba – keli papildomi ingredientai, ir bus sunku susilaikyti nepaprašius dar (1)
„Mamų virtuvėje“ apsilankiusi gerai žinoma aktorė Eglė Jackaitė parodė, kaip pagaminti jos abiejų sūnų dievinamą sočią ir be galo skanią burokėlių sriubą. „Mano firminė burokėlių sriuba kiek netradicinė“, – iškart suintrigavo prie puodų stojusi aktorė ir atskleidė, kokiais netikėtais produktais papi...
Mėsainius galite drąsiai vadinti burgeriais, jei jums patinka. „Burgeris“ yra šalutinis normos variantas. Jei jums mėsainis gražiau, vadinkit mėsainiais, man neskauda.
Šį mėnesį į „Michelin“ Niujorko gidą įtraukti dvylika naujų restoranų, siūlančių patiekalus nuo „aukštosios prancūzų“ virtuvės iki „ekologiškos elegancijos“, kels tostus už savo sėkmę. Paminėjimas restoranų kritikais tapusių padangų gamintojų vadove yra pirmasis žingsnis siekiant gauti „Michelin“ žv...
Maisto tinklaraščio „Skaniai ir lengvai“ autorė Indrė Denisovienė neretai ruošia patiekalus iš azijietiškos virtuvės. O bendraudama su sekėjais suprato, kad ne visi žino gerą keptos vištienos receptą. Tad šiandien – receptas ir patarimai, kaip padaryti, kad mėsos plutelė būtų maloniai trašku – kaip ...
Jei valgyti vieną ananasą pernelyg nuobodu, virtuvės šefas Vylius baluzdavičius (žinomas kaip Chef the Viking) dalijasi receptu, kaip paruošti ananasų salsą.
Atsitiktinai užsukęs į pakelės užeigą Riebus katinas liko sužavėtas: vargu ar kitur būčiau taip skaniai pavalgęs už 10 eurų (5)
Kartais gyvenime nutinka kuriozinė situacija, kuri padiktuoja įdomią temą. Taip jau atsitiko, kad per neapdairumą išėjau iš namų be piniginės, ir tai pastebėjau tik pakeliui į Kėdainius.
„Jei anksčiau kiekviena šeimna turėjo savo cepelinų receptą, taip dabar kiekvienas šeimininkas ar šeimininkė turi savo mėsainių receptą“, – pastebi virtuvės šefas Vylius Blauzdavičius, žinomas Chef the Viking vardu.
Kaune kavinę atidariusi ukrainietė neatsistebi: Lietuvoje Kijevo kotletas mėgstamas kur kas labiau nei Ukrainoje (21)
+ video pamoka, kaip gaminti KIjevo kotletąPrieš šešerius metus atvykusi į Lietuvą padirbėti restorane Nataliia nemanė, kad čia liks visam laikui. Tačiau darbas, aplinka patiko, tad po metų atsivežė sūnų ir ėmė gyvenimą kurti Lietuvoje, kur prieš keturis mėnesius atidarė kavinę. Klientų nestokojanti ukrainietė pripažįsta: vienus atvilioja jo...
Tarp rudens gėrybių kasmet populiarumo viršūnės neužleidžia obuoliai. Ir ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų praturtinti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių mėsos patiekalų.
Eliza pataria, kaip iš vandeningų bulvių pagaminti tešlą bulviniams blynams nenaudojant miltų – bus ypač purūs (1)
Maisto tinklaraščio „Vienkiemio virtuvėje“ autorė Eliza Bielinė mėgsta bulvinius blynus. Tačiau, prisipažįsta, ne mažiau nei patys blynai, jai patinka prie jų gaminamas varškės padažas – sako, be jo ir blynai nebūtų tokie skanūs. Šiandien tinklaraštininkė dalijasi patarimu, kaip paruošti bulvinių bl...
Yra daugybė motyvacinių knygų, kuriose pasakojama, kokias asmenines savybes reikia tobulinti, kad taptum sėkmingu. Daugelį jų perskaičiau ir aš, apie tai aš kaskart prisimenu pažvelgęs knygų lentynas, kuriose jos stovi išrikiuotos lyg kareivėliai. Kai kurias perskaičiau net po kelis kartus. Jas skai...
Vėstantys orai į virtuvę gražina komfortą teikiančius patiekalus, tokius kaip cepelinai, kugelis, vieno puodo troškinius. Tad ir keliauju į turgų – pasidomėti, koks šiemet bulvių derlius, kokios kainos ir kurios skaniausios.
Tiramisu, kurio populiarumas jau seniai peržengė Italijos sienas, įžymus ne tik dėl sodraus skonio, bet ir dėl savo istorijos. Nors sklando ne viena legenda apie tiramisu kilmę, deserto gimtine laikomas geru vynu, kava ir sūriais garsėjantis Trevizo miestas.
Šios sultys gerina imunitetą ir mažina cukraus kiekį kraujyje – 9 priežastys, kodėl turite jas gerti (1)
Gėrime yra antioksidantų, natrio ir magnio, kurie apsaugo nuo vėžio, širdies ir kraujagyslių ligų ir organizmo uždegimų.
Dar viena „Mamų virtuvės“ viešnia – juoko jogos trenerė Kristina Tita Laučienė. Laidos vedėjos Eglės Kernagytės-Dambrauskės kalbinama viešnia parodė, kaip pasigaminti burnoje tirpstančią „tinginių“ lazaniją tiesiog vienoje keptuvėje.
Miltų be glitimo dažniausiai ieškoma dėl sveikatos – kai organizmas netoleruoja glitimo. Taip pat produktai be glitimo aktualūs sergantiesiems celiakija, žmonėms, kurie alergiški kviečiams ir rugiams, sergantiems kai kuriomis lėtinėmis odos, sąnarių ir kitomis ligomis. Dalis žmonių miltus be glitimo...
Jei šią vasarą neišbandėte matcha arbatos, šį tą būsite praleidę. Ši žalioji arbata tiek Lietuvoje, tiek kitose šalyse pasiekė savo bumą. Nuo Instagramo iki bet kurios kavinės, gryna ir su pienu, karšta ir šalta – atrodo, kad vartotojai pametė galvą dėl šio gėrimo ir natūralu, kad pradėjo jį gaminti...
„Margarinas – ne sviestas, Kaunas – miestas“, sako liaudies patarlė. Tai labai neteisingas posakis, kaip ir pačių kauniečių ilgai platintas „ir Kaune gyventi galima“ (niekam nereikia taip apie save atsiliepti).
Studijavo muzikos konservatorijoje, bet pasirinko virėjo profesiją. Būna, kad visko nespėja, bet tame, sako, ir slypi įdomumas. Nors „Michelin“ įvertinimai verčia pasitempti, vis tiek dirba vadovaudamasis savo patirtimi ir supratimu, kokia turi būti virtuvė, koks turi būti maistas. O jis šefo Adomo ...
Visiškai nenorėjau eiti ten, kur atsidūriau. Itališkame restoranėlyje „Piano piano“ jau esu buvęs ir ne kartą. Kadangi retai būnu Vilniuje, norėjosi išbandyti kažką naujo, dar nebandyto. Didelei mūsų nuostabai, daugelis restoranų, į kuriuos bandėme patekti, buvo uždaryti. Suprasčiau – pirmomis savai...