Prasidėjus cukinijų sezonui įsisuka tikra šių daržovių pasiutpolkė – visi ieško idėjų, ką dar būtų galima pagaminti iš šių puikiai derančių daržo augalų. 7 receptais dalijasi maisto tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ autorė Zina Bružienė.
Šiandienos planai pietų metu mane atvedė į Kaune esantį prekybos centrą „Akropolis“. Šiek tiek pasivaikščiojus nusprendžiau papietauti. Keliuose restoranuose man pranešė, kad maisto laukti reikės iki 40 minučių. Tai per daug nenustebina – orui šiek tiek atvėsus matosi žmonių sujudimas įvairiose pard...
Bėgančius metus nebūtinai turi lydėti ligos, energijos stoka, spartus senėjimas, sako biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė Sandrija Čapkauskienė. Ir atkreipia dėmesį į ląsteles, kurių veiklai sutrikus ir susidaro palankios sąlygos lėtinėms ligoms pasireikšti (širdies ligom...
„Nusikalusi aš po darbo tikrai nieko nevalgysiu, labai nesinori gaminti“ – šiuos žodžius ištaria vos ne kiekvienas grįžęs namo po ilgos darbo dienos. Tačiau ar vakarienė turi tapti mums iššūkiu, ar visgi gali būti malonumu? Vienas iš maisto produktų virtuvėje, kurio visada turime, yra makaronai. Tok...
Apsilankęs populiariame Žemaitijos restorane Riebus katinas norėjo ir verkti, ir juoktis – ar mane laiko sudžiūvusiu asilu? (3)
Šią apžvalgą noriu pradėti paminėdamas, kad jau keli metai iš eilės vyksta graži akcija „Pavaišink senjorus cepelinais“, kurios metu vasario mėnesio pirmą sekmadienį daugelis maitinimo įstaigų vaišina senjorus cepelinais. Kasmet prie šios gražios akcijos prisijungia vis daugiau maitinimo įstaigų. Yr...
Papasakojo, kaip veikia vietų restorane rezervacijos sistema, – nežinantieji detalių rizikuoja pakratyti piniginę (1)
Ar žinote, kas dažniausiai vaikšto į šalies restoranus? Kokiais ypatumais pasižymi skaniai pavalgyti mėgstantys svečiai? Rezervacijų ekspertai atskleidžia ne tik šiuos duomenis: kartu supažindina su gudrybe, kaip į restoraną atvykus piko valandomis maisto sulaukti greičiau.
Jei jums atrodo, kad valgyti dienos pietus už trisdešimt eurų (virš šimto litų), ir dar valgyti juos restorane prekybos centre, ir dar be baltų staltiesių, ir dar pačiam atsinešti ir nusinešti maistą yra kažkas neįtikėtino, kai juo labiau tas maistas yra jūsų tėvų niekinamas burgeris ir dar kukurūza...
Dažnai susiduriame su situacijomis, kai po sunkios dienos grįžus namo ar ankstyvą rytą prieš darbą gaminti visai nesinori. Tokiais atvejais prisimename maisto į namus pristatymo platformas, kurios suteikia galimybę užsakyti tai, ko širdis tuo metu geidžia. Tačiau ar tikrai visada pasiseka gauti tokį...
Naujoje „Mamų virtuvės“ laidoje apsilankė buvusi TV laidų vedėja, šiuo metu darželių verslą plėtojanti Laura Imbrasienė. Gerai žinoma moteris atvirai papasakojo apie skirtingą savo motinystės patirtį auginant du vaikus, tarp kurių didelis amžiaus skirtumas. Taip pat pasidalijo tradicinių varškės vir...
Riebus katinas Žemaitijoje rado tikrą perlą: skanus maistas ir didelės porcijos – dar ne viskas, dėl ko verta čia apsilankyti (1)
Jei jau atsidarėte šį straipsnį, tai, spėju, pavadinimas ir pagrindinė nuotrauka jus sudomino. Tad nevyniodamas į vatą įprastomis mano apžvalgoms įžangomis, pradedu šį pasakojimą.
Štai 10 cukinijų receptų, – neabejoju, jie labai pasitarnaus tiems, kas nebesugalvoja, ką gaminti iš šios daržovės. Receptais dalijasi tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė.
Paskelbta 30 geriausių restoranų Lietuvoje – vienas „Michelin“ žvaigždę turintis restoranas nepateko net į 10-uką (4)
lyderis išlaikė savo pozicijąLietuvoje pristatytas naujas „30 geriausių restoranų“ reitingas. Šių metų sąraše – 5 nauji vardai, 8 senbuviai, reitinge besisvečiuojantys jau šeštus metus iš eilės, ir 17 jau anksčiau TOP30 matytų vardų.
Praradimai gali atverti kelius į sėkmę, apie kurią net nesvajojome. Taip nutiko ir neseniai „Michelin“ žvaigždutę pelniusio restorano „Nineteen18“ šefui Andriui Kubiliui. Nepasisekus karjerai reklamos srityje, jis išbandė save virtuvėje ir šovė į aukštumas.
Šis agurkų marinavimo būdas jau tapo interneto sensacija – išbandžiusieji kitų receptų ir nebeieško (4)
Prisipažinsiu, jau kurį laiką man internete vis šmėsteldavo žinutės apie agurkų marinavimą su garstyčiomis. Na o kai brolienė Aldona Macijauskienė pasidžiaugė jau antrus metus marinuojanti agurkus žiemai tik pagal šį receptą, supratau, kad jis tikrai vertas dėmesio. Nes Žemaitijoje gyvenanti brolien...
Vilniuje atidarytas naujas restoranas, kur galima paragauti milžiniškų čeburekų – stebina ne tik dydis, bet ir kaina (5)
Vilniaus Užupyje pristatyta naujovė – čeburekai. Anksčiau čeburekus mieste buvo galima rasti praktiškai tik stoties rajone, o nuo šiol išskirtinių, milžiniškų čeburekų paragauti galima ir miesto centre atsidariusiame restorane.
Riebus katinas pajūryje rado valgyklą, kur 7 eurų pakaks privalgyti iki soties – jaučiantieji nostalgiją sovietmečiui bus nusivylę (4)
Privalau jūsų visų atsiprašyti – nusidėjau. Ir jei ne mano antra pusė, tuo nusidėjėlio keliu būčiau dar kurį laiką ėjęs. Ačiū mano mylimai Katinienei, kuri man priminė, kad esu visiškai apleidęs valgyklų temą, o stačia galva pasinėręs į greito maitinimo įstaigų ar restoranų testavimą.
Svilinant karščiui – skaniausi bus tokie patiekalai, kurie neatims daug laiko ir neapsunkins nei kūno, nei piniginės. Ieškant tokio maisto idėjų, visai nebūtina dairytis įmantrių produktų. O būtent varškę pastaruoju metu atranda vakariečiai ir socialinius tinklus tiesiog užvertė receptais su ja.
Baltos staltiesės, krištolo taurių spindesys, miniatiūriniai pincetais porcijuojami patiekalai, somelje suderintas vynas, aplink trypčiojantys padavėjai. Tai – į Italiją atvykstančių turistų prioritetai. Patys italai renkasi kitokį pietų ar vakarienės tipą.
Kad dideli ir svarbūs dalykai prasideda nuo mažų žingsnelių, esame girdėję ne kartą. Tai tinka ir kalbant apie mitybą – pradėję nuo nedidelių, regis, pokyčių, netruksime pastebėti, kad jaučiamės geriau, miegas tapo kokybiškesnis, energijos atsirado daugiau, o ir įtampos gyvenime taip pat pamažėjo. A...
Kėdainiečiai surengė Agurkų festivalį: lėkštėse – Radzevičiaus guliašas, agurkų šaltsriubė ir bulvytės green
kainos neįtikėtinai mažosPraėjusį šeštadienį vidurio Lietuvos mieste, Kėdainiuose, vyko Agurkų festivalis. Tokia šventė minėtame mieste surengiama jau ne pirmus metus, bet aš, nors ir tikra kėdainietė, čia išsiruošiau pirmąsyk. Pasakysiu atvirai – mane išties nustebino vietos gyventojų kūrybiškumas ir tai, kokią gausybę pat...
Atraskite autentišką Žemaitijos kulinarinį paveldą su Vaclovu – pasigaminkite kastinio. Žemaitija garsėja ne tik savo unikalia kalba ir gamtos grožiu, bet ir turtingu kulinariniu paveldu. Vienas iš ryškiausių šio regiono patiekalų yra kastinys – paprastas, bet nepaprastai skanus patiekalas, pagamint...
Jei prisimenate, tolimais 2015 metais mano Laukinės Žąsys portale DELFI prasidėjo nuo kebabų apžvalgos Garliavoje prie gimtojo Kauno: „A. Užkalnis rado geriausią Lietuvos kebabą“.
Visi Lietuvos kurortai prasidėjus vasaros sezonui tampa atostogaujančių traukos objektais, o sezonui einant į pabaigą tampa ilgų diskusijų pagrindinėmis temomis.
Saulėtą vasaros dieną mūsų keturių draugų kompanija, svarstydama, kur pavalgyti, nutarė išbandyti Brastos skverą. Niekas iš mūsų dar nebuvo ten lankęsis. Brastos Skveras – tai prieš kelerius metus Kaune šalia Nėries upės įsikūręs maisto vagonėlių miestelis. Skveras yra netoli Kauno pilies, kur kelia...
Prieš keletą metų darytas tyrimas rodė, kad vos ketvirtadalis lietuvių skaito maisto produktų etiketes ir vertina jų sudėtį. Tam, kad būtų lengviau atsirinkti sveikatai palankius maisto produktus, sugalvotas ne vienas ženklinimas. Lietuvoje yra rakto skylutės ženklas ir skirtingų spalvų raidžių ženk...
Susiruošus marinuoti agurkus, klausimas vienas – pagal kokį receptą? Maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė Renata Šniolienė dalijasi net ne vienu, o 8 receptais. Rinkitės – tikrai rasite patraukliausią. Tekste – šie receptai: patikimiausias agurkų konservavimo būdas, be vandens marinuoti agur...
„Mamų virtuvės“ laidoje apsilankė mama, kuri skaičiuoja turinti jau trečią dešimtį vaikų, – Eglė Vaitkevičienė. Jos ir jos vyro Rimvydo namuose vietą randa dar augantys ir jau užaugę jų vaikai bei globotiniai. O kol pasakojo savo didžiulės šeimos istoriją, laidos viešnia taip pat parodė, kaip pagami...
Dietologas E. Grišin apie nutukimą ir jo gydymą – yra vienas būdas nustatyti tikrąją ligos priežastį (4)
Šiandieninėje visuomenėje pamažu tampa norma turėti kelias veiklas, darbus, apibrėžti savo profesinį kelią ne viena pareigybe, kas lemia intensyvų gyvenimo ritmą. Edvard Grišin – gydytojas, kuris specializuojasi ne tik dietologijos srityje, bet ir nuosavo verslo praktikoje. Naujausioje „Kaip“ laidoj...
Prieš kelis metus supeiktame restorane šįkart Riebaus katino laukė krūva staigmenų: permainos – akivaizdžios (1)
Laikas bėga nenumaldomai greitai, bet tai, ką prieš 7 metus patyriau restorane „Jachtklubas“ prie Kauno marių, išmesti iš galvos tų metų nepakako. Tiems, kam įdomu, seną apžvalgą rasite paspaudę šią nuorodą: https://riebuskatinas.lt/eiline-kauno-knaipe/.
Populiaraus kulinarinio tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėja Kristina Pišniukaitė-Šimkienė teigia, kad maisto gaminimas – tai ne tik poreikių patenkinimas, bet ir kūrybinė išraiška, bendrystės ritualas ir šiltų emocijų šaltinis. Ji dalijasi savo mintimis apie meilę maistui, maisto gaminimo ga...