-
Šiandien

„Rytas“ pasirašė ilgalaikę sutartį su 17-mečiu talentu 10 min.

Vilniaus „Rytas“ praneša pasirašęs ilgalaikę sutartį su Vilniaus krepšinio mokyklos (VKM) auklėtiniu – Mantu Liutkevičiumi.

Lietuvos keliuose diegiamos papildomos apsaugos nuo laukinių gyvūnų sistemos: stebima išaugusi susidūrimų tikimybė patarė, kaip išvengti nelaimės 16 min.

Kiekvieną pavasarį šalies keliuose fiksuojama suaktyvėjusi laukinių gyvūnų migracija. „Via Lietuva “, siekiant didinti eismo dalyvių saugumą keliuose, nuosekliai plečia apsauginės infrastruktūros priemonių skaičių bei primena vairuotojams, jog šiuo metu kelyje jie privalo...

Atsistatydina Škotijos pirmasis ministras Yousafas 16 min.

Pirmadienį atsistatydino Škotijos pirmasis ministras Humza Yousafas – jis tokį žingsnį žengė likus kelioms dienoms iki dviejų balsavimų dėl pasitikėjimo jo lyderyste ir vyriausybe.

Ukrainos kapitonas pliekė Vilniaus ledą: siaubinga, kitąsyk turbūt reikės glaudžių organizatoriai tvarkėsi per naktį (1) 23 min.

Sekmadienio vakaras užsitęsė Vilniuje vykstančio pasaulio ledo ritulio čempionato IB diviziono turnyro rengėjams, kurie vienu metu jau buvo pradėję dairytis į alternatyvias sostinės ir kitų miestų ledo aikštes. Vis dėlto po visą naktį vykusių ledo „gaivinimo“ darbų...

Pagauk politiką. Ignas Vėgėlė – apie slepiamą komandą, šeimos verslą ir pažadus rinkėjams 43 min.

Kodėl į prezidentus kandidatuojantis Ignas Vėgėlė iki šiol vengia įvardinti savo komandos narius? Kodėl jis mano, kad prezidentas gali mažinti maisto kainas ar palūkanas? Ir kodėl I. Vėgėlei nesvarbus ant šeimos verslo mestas šešėlis?

Trumpas susitiko su buvusiu pagrindiniu savo priešininku 44 min.

Po kelis mėnesius trukusios tylos buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas , anot žiniasklaidos, susitiko su buvusiu savo pagrindiniu konkurentu pirminiuose respublikonų kandidato į prezidentus rinkimuose Ronu DeSančiu. Jie sekmadienį kelias valandas kartu praleido Majamyje, rašo...

Piniginiai reikalai. Aplinkos ministras – apie senų daugiabučių griovimą ir nukeliama taršių automobilių tikrinimą 49 min.

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas laidoje pasakojo, kad gegužės mėnesio pabaigoje bus gauta išorės ekspertų paruošta galimybių studija, kaip elgtis su senos statybos daugiabučiais.

Lūpų putlinimas hialuronu – viskas apie procedūrą 1 val.

Lūpų putlinimas hialurono rūgštimi yra estetinė procedūra, kuri lūpoms suteikia papildomos apimties, aiškesnę formą, ryškesnį kontūrą ir užtikrina geresnį natūralų drėkinimą. Ši procedūra atliekama naudojant saugią ir organizme natūraliai randamą bei suyrančią...

Kartu su „Lidl“ – į Europos futbolo čempionatą: kvies laimėti bilietus į „UEFA EURO 2024“ 1 val.

Jau birželio viduryje Vokietijoje nuaidės švilpukas, pradėsiantis šių metų Europos futbolo čempionatą „ UEFA EURO 2024“. Futbolo gerbėjai iš Lietuvos turės unikalią galimybę kas ketverius metus vykstančią futbolo šventę patirti gyvai: prekybos tinklas „ Lidl “ skelbia...

Tvarumas praktiškai: ar įmonių grupės gali būti tvarios? Acme Grupės pavyzdys 1 val.

Lina Liaukonienė, Acme Grupės Rizikų valdymo ir tvarumo vadovė, atkreipia dėmesį verslo tvarumo strategija turi būti integruota į verslo procesus ir apie tai būtina galvoti dar tvarumo strategijos dėliojimo etapo metu. Acme Grupės įgyta patirtis gali būti naudinga ir kitoms šia...

Tradicinio kraštovaizdžio priežiūra: už ką skatinami ūkininkai? 1 val.

Viena iš Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginio plano (SP) remiamų veiklų – kraštovaizdžio elementai, kurių priežiūra padeda atkurti ir išsaugoti tradicinį mozaikišką kraštovaizdį, taip pat prisideda prie biologinės įvairovės išsaugojimo. Šiemet...

Tunise – pirmas tenisininkės Paukštytės vienetų titulas 1 val.

Vilniaus teniso akademijos auklėtinė Patricija Paukštytė (WTA-1018) tapo Tunise vykusio ITF W15 serijos turnyro čempione. Tai pirmas toks titulas devyniolikmetės tenisininkės karjeroje. Iki šiol šios kategorijos turnyruose ji buvo iškovojusi čempionės vardą tik dvejetų varžybose....

Delfi.ru su buvusiu Rusijos Federacijos Dūmos deputatu Ilja Ponomarevu 1 val.

Эфир Delfi с Ильей Пономаревым: невыборы в России Путина и резолюция Европарламента

Po ilgos pertraukos Xi Jinpingas atvyksta į Europą 1 val.

Kinijos vadovas Xi Jinpingas gegužės pradžioje lankysis Prancūzijoje , Vengrijoje ir Serbijoje. Vizitai šių šalių prezidentų kvietimu numatyti gegužės 5–10 dienomis, pirmadienį Pekine pranešė Užsienio reikalų ministerijos atstovė Hua Chunying. Tikslus kelionės maršrutas...

Ispanijos premjeras pranešė, kad neatsistatydina papildyta 2 val.

Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sanchezas pranešė liekantis pareigose. Kiek anksčiau jis buvo pagrasinęs atsistatydinti dėl to, ką pats įvardijo kaip dešiniųjų politinio persekiojimo kampaniją.

Tragedija Kenijoje: sugriuvus užtvankai, žuvo mažiausiai 42 žmonės 2 val.

Mažiausiai 42 žmonės žuvo nedideliame miestelyje į šiaurę nuo Kenijos sostinės Nairobio sugriuvus užtvankai , pirmadienį naujienų agentūrai AFP pranešė vietos gubernatorė.

Svarbi žinia vairuotojams Vilniuje: įspėja apie įsigaliosiančius eismo ribojimus centre 2 val.

Šeštadienį, gegužės 4 d. sostinėje vyks renginiai, kurių metu bus laikinai ribojamas transporto priemonių eismas Senamiestyje ir palei Nerį, Upės g.

Praėjusiais metais LTG grupės pajamos augo 4 proc. 3 val.

„Lietuvos geležinkeliai“ ( LTG ) skelbia, kad bendros grupės pajamos per 2023 m. išaugo 4 proc., grynojo pelno uždirbta 21,6 mln. eurų arba beveik 22 kartus daugiau nei 2022 m.

Po eismo tvarkos pasikeitimo Kaune driekiasi milžiniškos spūstys, vietą prie „Megos“ vairuotojai jau vadina „juodąja skyle“ ir „trombu“ užkimšta magistralė A1 (5) 3 val.

Pirmadienio rytą eismas magistralinio kelio A1 Vilnius – Kaunas – Klaipėda ruože nuo 99,06 iki 100,47 km sulėtėjo, nusidriekė milžiniškos spūstys.

VMVT: kone pusė ištirtų siuntų iš Rusijos ir Baltarusijos neatitiko teisės aktų reikalavimų 3 val.

Šių metų kovą sugriežtinus importuojamų grūdį kontrolę, Lietuvoje iki balandžio 24 dienos buvo patikrintos 42 transporto priemonės, gabenusios negyvūninius pašarus iš Rusijos ir Baltarusijos importui į Lietuvą. Pasak Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT)...

Pažintis su kūdikį pro langą išmetusiu tėvu sukrėtė ilgam: liudininkas tik dabar papasakojo apie pirmąjį susitikimą 3 val.

Klaipėdoje kūdikio nužudymu kaltinamas jo tėvas medikų pripažintas nesuvokusiu savo veiksmų. Visgi ar galės būti teisiamas, ar turi būti priverstinai gydomas, sprendžia teismas. Pirmadienį Klaipėdos apygardos teismas atvertė šią bylą.

Dubajus pradeda „didžiausio pasaulyje“ oro uosto terminalo statybas 3 val.

Dubajus skelbia Al Maktumo tarptautiniame oro uoste pradedantis statyti naują terminalą, kuris bus didžiausias oro uosto terminalas pasaulyje. „Patvirtinome naujo keleivių terminalo tarptautiniame Al Maktumo oro uoste projektus ir pradedame statyti 128 mlrd. dirhamų (apie 32,5 mlrd....

ESO: elektrą savarankiškai gaminančių vartotojų skaičius viršijo 100 tūkst. savaitgalį pasiektas momentinis saulės gamybos rekordas 3 val.

Gaminančių vartotojų, savarankiškai apsirūpinančių elektra iš nuosavų saulės ar vėjo jėgainių, skaičius Lietuvoje viršija 100 tūkst., pirmadienį skelbia Energetikos ministerija .

Delfi diena. Daugiau nei 50 tūkst. lietuvių išreiškė palaikymą iniciatyvai „4 procentai“ (9) 3 val.

Daugiau nei 50 tūkst. Lietuvos gyventojų pasirašė peticiją, palaikančią iniciatyvą „4 procentai“.

Klaipėdoje baigiamas šildymo sezonas 3 val.

Antradienį uostamiestyje baigiamas šildymo sezonas , praneša miesto savivaldybė. Skelbiama, kad kada tiksliai butuose atšals radiatoriai, priklauso nuo pastatų šilumos sistemų prižiūrėtojų.

Lietuvių noras turėti būstą pajūryje neslopsta – kokias sumas investuoja ir kokį NT turtą renkasi? 3 val.

Nors NT ieškantys pirkėjai sprendimą investuoti į antrąjį būstą vertina atidžiai ir renkasi tarp kelių šalių, konkurencingais Lietuvos pajūrio pranašumais tampa ne tik paprastai automobiliu pasiekiama atostogų rezidencija, bet ir prabangūs projektai, į kuriuos investuojamos...

Dvi kartas užauginusi konferencija grįžta: ant scenos – nuo NATO saugumo specialisto iki moters, kurią seka milijonai pasirodys atstovai iš žinomiausių prekių ženklų – Duolingo, Nokia, Google ir kt. 3 val.

Ateities tendencijų parkas – taip šiemet vadinamas jau aštuonioliktą kartą organizuojamas, išskirtinis Baltijos šalyse festivalis, kasmet pritraukiantis pasaulinio garso pranešėjus. LOGIN jau galima vadinti legenda, užauginusia dvi kartas, tačiau organizatoriai pažada, kad...

Hučiai pademonstravo neva virš Jemeno numušto JAV drono liekanas 3 val.

Hučių sukilėliai pademonstravo neva virš Jemeno teritorijos numušto JAV drono liekanas ir paviešino operacijos vaizdo medžiagą.

Lietuvos ir Lenkijos karių pratybos Suvalkų koridoriuje 4 val.

Suvalkų koridoriaus prieigose penktadienį prasidėjo Lietuvos ir Lenkijos karių tarptautinės brigados lygmens taktinės pratybos „Brave Griffin 24-II“.

Ant J. Nainio stogo – 15 kW saulės elektrinė: atskleidė, kiek energijos išnaudoja per metus (1) 4 val.

Vis dažniau ant namų stogų galime matyti saulės elektrines. Jau ne vienas jos savininkas spėjo įsitikinti, kad tai nėra tik nauja mada, o naudinga investicija.

EIB finansavimas Lietuvoje pasiekė 2,4 mlrd. eurų – kokie verslai ir kaip gali juo pasinaudoti? 4 val.

Europos investicijų bankas (EIB) Lietuvoje jau sutarė dėl 2,4 mlrd. eurų paskolų ir investicijų. Vien su „Luminor“ banku EIB sutarė paskolinti Baltijos šalių verslui iki 332 mln. eurų. Kokie verslai ir kaip gali pasinaudoti šiuo lengvatiniu skolinimu, pasakoja „Luminor“ banko...

Automobilių gamintojai ragina sparčiau įrenginėti įkrovimo stoteles: per savaitę ES reikia 8 000 naujų taškų 4 val.

Europos automobilių gamintojai pirmadienį pareiškė, kad Europos Sąjungoje trūksta elektromobilių įkrovimo taškų ir kad jų įrengimas atsilieka nuo transporto priemonių pardavimų.

Palankaus rezultato sulaukęs PSG trečius metus iš eilės tapo Prancūzijos čempionu 4 val.

Paryžiaus „Saint-Germain“ trečius metus iš eilės tapo Prancūzijos „Ligue 1“ čempionato nugalėtojais.

Apartamentai ir butai Palangoje – populiariausias pasirinkimas poilsiui prie jūros 4 val.

Kiekvienais metais Lietuvos pajūris vilioja keliautojus neribotomis poilsio, pramogų bei nuotykių galimybėmis. Palanga , pasižyminti kerinčiu pajūrio žavesiu, yra viena iš pagrindinių tokių poilsio vietų Lietuvoje. Baltijos jūros pakrantės ir gyvybinga kurortinio miesto atmosfera...

Krepšinio zona su Kurtinaičiu – apie staigmenas LKL čempionate ir intrigą Eurolygoje 4 val.

„Delfi TV“ eteryje – laida „Krepšinio zona“. Joje – pokalbis apie pasipylusias staigmenas LKL reguliariojo sezono pabaigoje ir intriguojančias Eurolygos ketvirtfinalio serijas.

Stovimas darbas padidina riziką susirgti šia liga: kasmet progresuoja, dažniau serga moterys 4 val.

Natūralu, kad pavasarį ir vasarą norisi pasidžiaugti saule, supakavus žieminę aprangą ją paslėpti kitam sezonui ir kuo daugiau laiko praleisti apsirengus lengvais bei patogiais drabužiais. Tačiau nuotaiką gali sugadinti atidengtos kojos, išvagotos kraujagyslių tinklo. Statistika...

Nutikus eismo įvykiui, nekartokite šios klaidos – galite likti be išmokos ir dar kaltas 4 val.

Išvažiuodami į kelią niekuomet negalite žinoti, kas nutiks – užsižiūrėjęs vairuotojas stuktelės į jūsų automobilio galą, o gal ir patys nespėsite laiku nuspausti stabdžio pedalo ar nepavyks išvengti kelyje netikėtai atsiradusios kliūties. Tokiose situacijose stresas dažnai...

Naujoviškas darbų saugos modelis: nereikia pildyti jokių žurnalų, galima sukurti geresnę atmosferą kolektyve 4 val.

Lietuvoje darbdaviai vis dar nepakankamai skiria dėmesio darbuotojų saugai. Daugelyje organizacijų tai – prievolė, į kurią neretai žvelgiama pro pirštus. Darbų saugos, sveikatos konsultavimo ir mokymų įmonės „Prosafety“ įkūrėjas Evaldas Pagojus sako, kad toks požiūris –...

Planas išmintingam lietuviui: leis pasirūpinti ir oria senatve, ir vaikų ateitimi 4 val.

„Atsakingam ir savo ateitimi besirūpinančiam žmogui finansų konsultantas turėtų būti lygiai toks pat svarbus, kaip kad šeimos gydytojas ar psichologas”, – įsitikinęs gyvybės draudimo ir pensijų kaupimo bendrovės „Allianz Lietuva“ patarėjas Tomas Burškys. Ir iš tiesų,...

Neramumai Sakartvele tęsiasi: toliau protestuojama prieš planuojamą „užsienio įtakos“ įstatymą (1) 4 val.

Sakartvele sekmadienį tūkstančiai žmonių vėl išėjo į gatves, protestuodami prieš planuojamą „užsienio įtakos“ įstatymą. Apie 20 000 demonstrantų su Sakartvelo ir ES vėliavomis susirinko sostinėje Tbilisyje, pasakojo agentūros AFP žurnalistai. Mitingą organizavo...

„Litgrid“ užbaigė 330 kV linijos Klaipėda–Šyša rekonstrukciją 4 val.

Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorė „ Litgrid “ atkarpoje Klaipėda– Šyša baigė 330 kV linijos Klaipėda–Šyša–Bitėnai rekonstrukcijos darbus.

Reidas Vilniuje: įkliuvo 7 migrantai, 4 nelegaliai pavežėjais dirbę užsieniečiai ir nuo policijos bėgęs „beteisis“ 4 val.

Penktadienio vakarą ir šeštadienio naktį kelių policijos pareigūnai, kartu su kolegomis iš VSAT, surengė jungtinį reidą Vilniuje. Įkliuvo įvairūs pažeidėjai, tačiau dominavo nelegaliai Lietuvoje užsibuvę užseniečiai.

Romanovskis: verslas yra pasiruošęs mokėti už gynybą, bet jei mokės tik jis, dalis įmonių pradės galvoti apie veiklą kitur 4 val.

Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidentas Andrius Romanovskis įspėja, kad jeigu gynybos poreikiai bus finansuojami vien tik verslo mokesčiais, tai sukurs nepalankias sąlygas. Anot jo, priėmus tokius sprendimus, jau esantis šalyje verslas pradės galvoti apie pasitraukimą iš...

Apklausa: dauguma vokiečių pasisako už didesnes išlaidas gynybai 4 val.

Aiški dauguma Vokietijos piliečių pritaria tam, kad pasikeitus saugumo situacijai Vokietija ir jos Europos sąjungininkės NATO turėtų gerokai padidinti savo išlaidas gynybai, rodo apklausa.

Dėl narkotikų platinimo panevėžietis ilgiems metams siunčiamas už grotų 5 val.

Panevėžietis V. V. išgirdo griežtą nuosprendį už disponavimą labai dideliu kiekiu amfetamino, kokaino ir šių kvaišalų platinimą bei neteisėtą šaunamųjų ginklų laikymą. Kartu nuteisti dar trys asmenys, praneša prokuratūra.

„Omberg group“ palieka Andrulionienė 5 val.

Nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovę „Omberg group“ palieka ketverius metus jai vadovavusi Dalia Andrulionienė .

Vokietijoje prieš teismą stos kariškis, kaltinamas šnipinėjimu Rusijai 5 val.

Pirmadienį prieš teismą stos Vokietijos kariškis, kaltinamas šnipinėjimu dėl, kaip įtariama, informacijos teikimo Rusijos žvalgybos tarnybai.

Užimtumo tarnyba: darbo rinkos Europoje bunda iš sąstingio 5 val.

Užimtumo tarnyba skelbia, kad balandį Europos darbo rinkos barometras trečią kartą iš eilės gerėjo. Valstybinių užimtumo tarnybų tinklo bei Užimtumo tyrimų instituto (IAB) pagrindinis rodiklis didėjo 0,2 balo ir siekė 100,5.

Neįprastai aiškiai Zelenskį kritikavęs Klyčko: daugybę kartų mėginau su juo susitikti 5 val.

Kyjivo meras Vitalijus Klyčko apkaltino Ukrainos vyriausybę nepakankamai kovojant su šalyje klestinčia korupcija. Paklaustas, ar vyriausybė gerai tvarkosi kovos su korupcija srityje, jis vokiečių žiniasklaidos grupės „Funke“ laikraščiams sakė: „Galite užduoti šį klausimą...

1 2