Pilnametystės proga – pranešėjai, kuriuos seka milijonai


„Darome viską, kad po konferencijos būtų galima pasakyti „va čia tai buvo vau“. Mūsų derybos su pranešėjais iš Lietuvos, Europos ir JAV virė beveik metus. Tiek laiko trunka kai kuriuos jų prisikviesti atskristi specialiai dėl LOGIN. Bet aš labai džiaugiuosi, kad turėsime išskirtinių savo sričių virtuozų ir konferencijoje savo turinį ras įvairus dalyvis – tas, kuriam įdomu futuristinės idėjos, sveikata, menas, tvarumas, verslas, kelionės, galimybės, socialiniai ryšiai. Bandau sugalvoti, kokių pažiūrų, pomėgių ar interesų žmogui LOGIN konferencijoje nebus nieko įdomaus. Nuoširdžiai nesugalvoju.

Kai LOGIN įvyko pirmą sykį – aš pats dar buvau mažas mokyklinukas su didesne už save kuprine. Jei tada man būtų kas pasakę, kad, Tomai, kažkada tu galėsi prisiliesti prie šito grand renginio ruošimo – mano reakcija irgi būtų „va čia tai bus vau“. Tai nėra tiesiog renginukas. LOGIN turi istoriją ir organizatorių komanda daro viską, kad šis festivalis neprarastų sau būdingo ryškumo, futurizmo ir jausmo, kad čia susitelkia patys pačiausi savo sričių rykliai, – šypsosi konferencijos LOGIN vadovas Tomas Stasiukevičius.

Pavyzdžiui, besidomintiems tvarumu ir ekologija, vienas laukiamiausių bus Rosalie Mann pranešimas. Rosalie yra ekologijos ir tvarumo pasaulio pokyčių epicentras – po dukros apsinuodijimo mikroplastiku Rosalie įkūrė ne pelno siekiančią organizaciją „No More Plastic“, o šiandien moters idėją palaiko ir ambasadoriauja daugybė pasaulio įžymybių – aktorės Penelope Cruz ir Rachel Roberts, Britų karališkosios šeimos atstovė Amelie Windsor, šefas Juan Arbelaez ir daugybė kitų.

 Rosalie Mann

Tvarumo tematikos fanų laukia dar viena vyšnia ant torto – Doina Ciobanu. Ji yra ne tik modelis su 1,3 mln. sekėjų Instagrame, bet ir United Nations Sustainability Development Programme ambasadorė, tvarumo temai skirianti didelę savo gyvenimo dalį. Doina apibūdinama kaip vienas stipriausių asmeninių prekės ženklų Jungtinės Karalystės mados industrijoje, o merginos gyvenimas išties vertas knygos – nuo pačios pasisiūtos vestuvinės suknelės iki darbo su pačiais garsiausiais pasaulio prekiniais ženklais.

 Doina Ciobanu

LOGIN scenoje atstovai iš žinomiausių prekių ženklų – Duolingo, Nokia, Google ir kt.


Ant šių metų konferencijos LOGIN scenos išvysite ir tikrą rinkodaros guru su pasauline patirtimi Lars Silberbauer. Šiuo metu Larsas yra Nokia Phones rinkodaros vadovas, buvęs Tokijo Olimpinių žaidynių prekės ženklo rinkodaros ir skaitmeninių technologijų vadovas, io dar anksčiau rinkodaros žinovas užėmė visiems gerai žinomo LEGO GROUP Socialinių tinklų vadovo pareigas, tad apie rinkodaros vingrybes Larsas tikrai turi ką pasakyti.

 Lars Silberbauer

Kito pranešėjo Tomo Ramanausko atskirai pristatyti nereikia – žymus reklamos strategas ir naujienlaiškio „Dėmes!o“ autorius pasiruošęs kalbėti apie naują ir aštrų požiūrį į kūrybinio pasaulio pokyčius ir intymų žmogaus bei dirbtinio intelekto santykį. Rinkodaros, reklamos, komunikacijos pasaulyje nardantys žmonės konferencijoje galės klausytis tikrų šios srities pirmūnų: žinoma komunikacijos specialistė Laura Dabulytė ateina su pranešimu „Bobos nevaldys“, bet jeigu gerai komunikuos, gal galėtų?“, pripažintas metų rinkodaros vadovu Regimantas Urbanas iš „Surfshark“ išduos savo sukauptas prekių ženklų paslaptis, o Zaria Parvez atskleis populiariausios pasaulyje kalbų mokymosi programėlės „Duolingo“ rinkodaros strategijas.

 Zaria Parvez

Apie šiomis dienomis vieną svarbiausių ir mus visus kasdien paliečiančią temą – kibernetinį saugumą – ateities tendencijų parke kalbės Menny Barzilay – žmogus, skaitmeninio saugumo klausimais konsultuojantis tokius gigantus kaip Microsoft. Ant LOGIN scenos sulauksime ir NATO Strategės komunikacijos vadovo, buvusio Didžiosios Britanijos premjerės Terezos Mei patarėjo Benjamin Tufft bei Europos Komisijos įvertintos kibernetinio saugumo mokslininkės ir ekspertės Marit Hansen pranešimų.

 Alan Wick

LOGIN konferencijoje Eduardo Reck Miranda ant scenos pademonstruos, kaip kuria muziką su kvantiniu kompiuteriu, o Alen Wick papasakos, kaip jo gyvenimą pakeitė vyrą ištikęs insultas, ir dalinsis tikrosios lyderystės istorija. Taip pat konferencijos organizatoriai garantuoja, kad Chris Stokel-Walker papasakos apie tai, ko nepapasakojo savo knygose apie dirbtinį intelektą ir Tik Tok, ant scenos išgirsite ir Lietuvos dirbtinio intelekto ekspertų Deivido Matačiūno, Roko Jurkėno, Antano Bernatonio ir Adomo Rutkausko diskusiją, o startuolius vienijančios asociacijos „Unicorns Lithuania“ vadovė Inga Langaitė kalbins Lietuvos startuolių vadovus: Vytautą Kaziukonį iš „Surfshark“, Justiną Šimkų iš „Baltic Classifieds Group“, Thomą Plantengą iš „Vinted“.

 Eduardo Miranda

Ne tik pranešėjai, bet ir papildomi unikalūs renginiai

Pranešėjų sąraše taip pat yra Lietuvos žmogaus teisių centro direktorė Jūratė Juškaitė, „Caffeine“ tvarumo specialistė Kotryna Ieva Vaičiulionytė, „Shift4“ dirbtinio intelekto plėtros ir strategijos vadovas Martynas Kairys, Google startuolių industrijos vadovas Baltijos šalims Audrius Janulis, UAB „Agrokoncernas“ komercijos vadovas Arnas Radzevičius, gydytoja endokrinologė, andrologė prof. dr. Birutė Žilaitienė ir tai – vos keletas iš bemaž 300 šių metų konferencijos pranešėjų.
 Tomas Ramanauskas

Šiemet konferencijos dalyvius pasitiks net šešios turinio salės, o jose – dvi dienos turinio pradedant verslo plėtra, technologiniais stebuklais, inovacijomis, vienaragiais, baigiant ilgaamžiškumu, žmonių saugumu, sveikimu, tarpusavio ryšiais ir rytojaus tendencijomis. Be to, konferencijos metu įvyks ir analogų pasaulyje neturintis renginys – gyvosios žurnalistikos šou „Reporter Slam: žurnalistinio darbo užkulisiai“, kurį LOGIN organizuoja drauge su naujienų agentūra ELTA ir Goethe's institutu. Didžiausio startuolių turnyro pasaulyje Startup World Cup regioninis finalas taip pat vyks ant LOGIN scenos.

 Chris Stokel

LOGIN – didžiausias, turtingiausias turiniu ir, ko gero, drąsiausias inovacijų susitikimas Baltijos šalyse. Organizatoriai pavadino jį festivaliu, nes kasmet pritraukia daugiau kaip 5 000 dalyvių, keičiančių žaidimo taisykles, pažangiai mąstančių, technologijų naujoves išmanančių ir žinių ištroškusių žmonių. Jau 18-ąjį kartą bus siekiama plačiomis akimis žvelgti į šiuolaikinį pasaulį, įsigilinti į technologijų pažangos sukeliamus pokyčius ir kliūtis, pasisemti įkvėpimo iš inovacijų pionierių, tyrinėti idėjas, kurios gali nuvesti prie pirmojo vienaragio, bei pažvelgti į tai, kas laukia ateityje. Didieji šių metų LOGIN partneriai – medicinos centrai Northway, technologijų platintojas Baltijos šalyse ACC distribution, VĮ Registrų centras, VšĮ Inovacijų agentūra, draudimo bendrovė Balcia, nekilnojamojo turto projektų vystymo bendrovė Realco, Šveicarijos finansinių technologijų įmonių grupė „iSun“. LOGIN vyks gegužės 30-31 dienomis Litexpo, Vilniuje. Daugiau informacijos čia.