Ar tikrai vyras tą tragišką dieną nesuvokė savo veiksmų? Kaltinamojo būklę tiriantys medikai vieningi – vyras turi rimtą psichikos ligą. Apie tai po tragedijos kalbėjo ir vyro artimieji, kurie tikino, kad jis nesutiko gydytis.

Vyrui buvo atlikta teismo psichiatrinė – psichologinė ekspertizė, kuria jam buvo nustatyti psichikos ir elgesio sutrikimai, dėl kurių įtariamajam reikalingas gydymas. Kaip Delfi anksčiau teigė Klaipėdos miesto teismo atstovė Monika Vismantė, 2024 m. vasario 28 dienos nutartimi įtariamasis patalpintas į viešąją įstaigą Rokiškio psichiatrijos ligoninę iki 2024 m. gegužės 18 dienos. Dėl termino pratęsimo spręs teismas.

Prokuroras Arūnas Saunorius kreipėsi į Klaipėdos apygardos teismą, su prašymu vyrą pripažinti nepakaltinamu bei skirti jam priverčiamąsias medicinos priemones.


„Prašymas, kaip ir siūlo ekspertai – priverstinis gydymas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje, kadangi nusikaltimo metu jis negalėjo suprasti savo veiksmų esmės ir jų valdyti dėl psichinės sveikatos. Posėdis ne viešas, negaliu komentuoti detalių“, – sakė A. Saunorius.

Laisvės atėmimo bausme jis buvo nuteistas už nužudymą. Po to dar buvo nuteistas už sukčiavimą, toje byloje buvo paskirtas jau tik laisvės apribojimas.

Kaltinamasis, dar būdamas paauglys, su bičiuliu mirtinai sumušė benamį dėl kelių cigarečių. Dar nesulaukęs 18 metų, jis už grotų buvo pasiųstas 7 metams.

Pirmadienį prokuroro prašymą ėmęs nagrinėti teismas apklausė tragedijos dieną dirbusią medikę ir dar vieną žmogų, kuris šiek tiek pažinojo porą.

Medikė nebuvo linkusi daug kalbėtis su žurnalistais, tik pasakė, kad visada tikimasi geriausio, o tą dieną svarbiausia buvo kuo greičiau mažylį perduoti gydytojams.

Liudininkas: iš pradžių abu atrodė normalūs


Kūdikio tėvams butą išnuomojęs vyras buvo pakviestas liudyti į teismą. Iš uždaro posėdžio išėjusiam vyrui iš jaudulio drebėjo balsas.

„Negaliu net galvoti apie tai ramiai, net purto. Kai išnuomojau jiems butą, atrodė abu normalūs. Moteris laukėsi. Iš pradžių mokėjo normaliai nuomą, todėl pas juos nevaikščiojau, bet kai nesumokėjo vieną mėnesį, antrą – nuėjau pasikalbėti. Ji jau buvo pagimdžiusi. Jis atidarė duris. Veidas buvo toks, kaip pavartojusio, ar išgėrusio. Buvo bardakas namuose. Ji sėdėjo kambaryje su kūdikiu, susigūžusi. Matėsi įtampa“, – prisiminė porą vyras.

Liudyti teisme atėjęs žmogus teigė po pokalbio gavęs pažadą, kad pora tikrai sumokės ir išėjo. O po kurio laiko per žinias išgirdęs apie tragediją pamatė namą ir suprato, kad tai ta pati pora.

Vyras neslepia buvęs stipriai sukrėstas, dar ir dabar negali ramiai kalbėti apie visą Lietuvą sukrėtusią tragediją. Moteris, jo žiniomis, po kraupaus kaltinamojo poelgio vyko kartu su kūdikiu, ji buvo ir Kaune. Tačiau išgirdęs žinią, kad mažylis neišgyveno, žmogus neslepia skausmingai ir asmeniškai tai išgyvenantis.

Delfi primena, kad kūdikio gyvybę dar bandę gelbėti medikai jį skubiai nuvežė į Kauno klinikas. Deja, kūdikis neišgyveno. Įtarimai kūdikio nužudymu iškart krito mažylio tėvui, gimusiam 1998 metais. Po įvykio buvo įtariama, kad vyras nusikaltimą galėjo padaryti paveiktas narkotinių medžiagų, tačiau atliekant ekspertizę ėmė aiškėti, kad jis turi rimtų elgesio ir psichikos sutrikimų, dėl kurių nesuvokia savo veiksmų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją