„Vos per 23 dienas iniciatyva surinko virš 50 tūkst. kvalifikuotų parašų. Tai yra rekordinis pasiekimas per tokį laiko vienetą. Ir šį rytą peticijomis pasidalinta su atsakingomis institucijos“, – spaudos konferencijos metu žurnalistams teigė M. Mikuckas.

Pasak jo, iniciatyvos atstovai artimiausiu metu planuoja susitikti su prezidentu, Seimo ir Vyriausybės vadovais. M. Mikucko teigimu, šių susitikimu metu bus perduoti surinkti parašai ir aptarta, kaip būtų galima įgyvendinti politinių partijų susitarimą dėl 4 proc. BVP skyrimo gynybai.

„Lūkestis, kuo greičiau inicijuoti susitikimą su institucijomis ir diskutuoti, kaip ši iniciatyva galėtų būti paversta realybe“, – tvirtino M. Mikuckas.

ELTA primena, kad krašto apsaugos finansavimas Lietuvoje šiemet sudarys 2,75 proc. nuo BVP, tačiau siekiama, kad šis dydis artimiausiais metais pasiektų bent 3 proc.

Siekdami suvienyti visuomenę ir paskatinti politikus kuo greičiau susitarti dėl 4 proc. BVP skyrimo gynybai, pilietiškai nusiteikę Lietuvos verslai ir organizacijos prieš keletą savaičių susijungė į iniciatyvą „4 procentai“.