Dėl savo saugumo, efektyvumo ir begalės patenkintų pacientų ši procedūra tapo bene populiariausiu būdu patobulinti lūpų išvaizdą. Visgi, kaip ir su visomis estetinėmis procedūromis, aplink ją sklando nemažai mitų ir dar daugiau klausimų. Tad, pasinerkime į šią procedūrą giliau ir paieškokime atsakymų į dažniausias kylančius klausimus, į kuriuos padės atsakyti SUGIHARA klinikos gydytojas-dermatologas Tadas Raudonis.

Lūpų putlinimas hialurono rūgštimi – kaip tai veikia?


Lūpų putlinimas hialurono rūgštimi yra efektyvus būdas norint pagerinti lūpų išvaizdą. Šiam tikslui pasitelkiama organizme randama medžiaga – hialurono rūgštis. Ši rūgštis mūsų organizme gaminasi natūraliai, o jos tikslas – palaikyti odos drėgmę ir elastingumą. Tiesa, su amžiumi natūrali hialurono gamyba lėtėja, todėl veide pradeda ryškėti raukšlės, lūpos praranda buvusią formą.

Taigi, į lūpas injekuotas hialuronas lūpoms suteikia apimties ir užtikrina geresnę jų drėgmę. Taip pat, procedūros pagalba galime lūpoms suteikti norimą formą, o geriausia procedūros dalis – ilgalaikis ir tuo pačiu natūraliai atrodantis rezultatas.

Kodėl svarbu šią procedūrą patikėti profesionalams?


“Nors injekcinės grožio procedūros gali pasirodyti nesudėtingos ir nepavojingos, visgi joms atlikti reikalingas itin didelis žinių ir techninių įgūdžių kiekis, gebėjimas valdyti komplikacijas. Todėl renkantis specialistą svarbu įsitikinti, ar jis gali legaliai atlikti šias procedūras – tai užtikrina tinkamą paslaugos kokybę ir leidžia jaustis ramiau, jei įvyktų komplikacija. Pavojingiausia komplikacija yra kraujagyslės okliuzija, t.y. užkimšimas hialurono rūgštimi. Jai įvykus galima veido audinių nekrozė, randėjimas, retais atvejais netgi apakimas. Dažniausi nepageidaujami reiškiniai yra mėlynės, patinimas, kurie įprastai išnyksta per savaitę.

 Tadas Raudonis

Visas injekcines grožio procedūras Lietuvoje gali atlikti tik gydytojai dermatovenerologai, plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojai bei veido žandikaulių chirurgai, kurie besimokydami šių subtilybių praleidžia 10–12 metų. Specialisto kvalifikaciją galite pasitikrinti Valstybės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklos tarnybos internetinėje svetainėje.” - teigia gydytojas dermatologas Tadas Raudonis.

Kaip vyksta procedūra?


Procedūra įprastai trunka apie 30 minučių. Prieš procedūrą kartu su specialistu aptariami paciento lūkesčiai, procedūros galimybės, naudojamos priemonės ir visi kylantys klausimai..

Prieš procedūrą paciento lūpos patepamos nuskausminamaisiais vaistais arba atliekama jų injekcija, jog procedūra nekeltų nemalonių pojūčių. Kai nuskausminimas pradeda veikti, nedidele adatėle į lūpas injekuojama hialurono rūgštis, kuri tolygiai paskirstoma per visą lūpų tūrį, kol yra pasiekiamas norimas paciento rezultatas.

Rezultatai po lūpų putlinimo procedūros

Pirminiai rezultatai po procedūros matomi iš karto, tačiau galutinis procedūros efektas pasirodo po 1-2 savaičių, kai sumažėja atsiradęs patinimas. Galutiniame rezultate lūpos atrodo pilnesnės, turi gražią, išreikštą formą. Atlikus procedūrą svarbu laikytis specialistų rekomendacijų dėl gijimo proceso, jog būtų pasiektas geriausias įmanomas rezultatas.

Ar rezultatai yra ilgalaikiai?

Lūpų putlinimo hialuronu rezultatai nėra amžini, tačiau jie gali išlikti nuo 6 iki 12 mėnesių. Rezultatų išliekamumas priklauso nuo individualių organizmo savybių, gyvenimo būdo ir priežiūros po procedūros.