Tarptautinės asociacijos „Memorial“ vienas iš pirmininkų ir Charkivo žmogaus teisių grupės direktorius Jevgenijus Zacharovas portalui „Delfi“ papasakojo, kaip elgiamasi su civiliais gyventojais užgrobtose Ukrainos teritorijose.

– Dabar Rusija okupuotų teritorijų gyventojus verčia įgyti Rusijos pilietybę ir išduoda jiems rusiškus pasus. Tačiau iš tikrųjų to nepakanka, kad taptum visateisiu Rusijos piliečiu. Jei žmogus yra pensininkas, jis turi užsiregistruoti Pensijų fonde, ir jam turėtų būti skirta pensija, apskaičiuota pagal darbo stažą. Tačiau iš kur gauti šį darbo stažą, jei žmogus iki okupacijos Rusijoje nedirbo. Kad galėtum gydytis ligoninėje, turi gauti sveikatos draudimą, bet kur jį gauti? Kad galėtum paimti paskolą, privalai turėti kredito istoriją, o tu jos neturi. Jei turi nekilnojamojo turto, jis turi būti įregistruotas Rusijos nekilnojamojo turto registre, kurio okupuotose teritorijose paprasčiausiai nėra, ir taip toliau... Kokį statusą apskritai okupuotose teritorijose turi Ukrainos piliečiai?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)