Ne tik estetinė problema

Nuo veninės kraujotakos sutrikimų kenčia labai daug žmonių. Tam įtakos turi daugybė veiksnių: ilgos kelionės, sėdimas ar stovimas darbas, ne itin taisyklinga mityba. Kojų venų problemų ignoruoti nederėtų, nesvarbu, žmogui 30 ar 70 metų. Jei į jas numojama ranka, dažnai sulaukiama komplikacijų. Taigi – kaip sau padėti, pajutus pirmuosius nemalonius simptomus?

Varikozinė venų liga – dažniausia lėtinių venų ligų forma. Jos atsiradimui ir vystymuisi daugiausia įtakos turi genetika ir aplinkos veiksniai. Remiantis moksliniais tyrimais, venų ligų rizika yra žymiai didesnė tiems, kurie dažnai kilnoja sunkius daiktus, nevartoja pakankamai vandens ir tiems, kurie valgo nepakankamai maisto, turinčio skaidulų. Ši liga dažniau „aplanko“ ir tuos žmones, kurie dirba stovimą darbą, nereguliariai tuštinasi, nepakankamai laiko miega ir dar rūko.

Statistiškai venų varikoze dažniau serga moterys. Lėtinis venų nepakankamumas nustatytas net iki 40 proc. moterų ir iki 17 proc. vyrų. Ir tai – tikrai ne tik estetinė problema. Susidūrus su kojų venų problemomis, didėja uždegimų rizika, sutrikdoma mikrocirkuliacija, atsiranda deguonies badas gilesniuose sienelės sluoksniuose, vystosi lėtinis audinių uždegimas. Dėl šių priežasčių kojos tinsta, atsiranda net odos pažeidimų ir žaizdų.

Mokslininkai teigia, kad pacientams, sergantiems venų varikoze, liga kasmet progresuoja maždaug 4 proc., o iki 30 proc. venų varikozės atvejų progresuoja iki sunkesnių lėtinio venų nepakankamumo formų.

Svarbu pastebėti problemą ir su ja kovoti

Besivystant venų varikozei, atsiranda sunkumas kojose, skausmas, nuovargis, kojų tinimas, niežėjimas, tvinkčiojimas, tirpimas. Žmogų gali pradėti varginti ir raumenų mėšlungis, neramių kojų sindromas, odos paraudimas.

Vis dėlto išsigąsti nereikėtų. Tai – komplikacijos, kurios dažniausiai pasireiškia tiems, kurie nesigydo. Tačiau nekreipiant dėmesio į ligą, ilgalaikės komplikacijos gali virsti patologiniais odos pokyčiais.

Todėl vos pastebėjus kojų venų problemas, svarbu nieko nelaukiant pradėti su jomis kovoti. Tą daryti vertėtų atkreipiant dėmesį į savo kasdienius įpročius bei gyvenseną. Sveikti padėti gali ir nereceptinis „Ginkor fort“ trijų veikliųjų medžiagų derinys, kuris padeda stiprinti kraujagyslių sieneles, mažina jų padidėjusį pralaidumą ir slopina uždegimą.

Šis preparatas yra skirtas mažinti apatinių galūnių venolimfinį nepakankamumą, pasireiškiantį kojų sunkumo pojūčiu, skausmu, kojų neramumu.

Gali sulėtinti ligos progresavimą

Preparatas „Ginkor fort“ yra augalinės kilmės. Jis sudarytas iš ginkmedžio ekstrakto, trokserutino ir heptamininio chlorhidrato. Drauge šie komponentai veikia, kad pagerintų kraujotaką venose, sumažintų kojų ir pėdų patinimus ir diskomfortą, venų uždegimą.

Atlikus šio preparato tyrimus paaiškėjo, kad jis veikia tiek venų nepakankamumo ir hemorojaus ūminės fazės simptomus, tiek venų nepakankamumo priežastinius mechanizmus, o tai gali sulėtinti ligos progresavimą.

Venų varikozė

Visgi svarbu žinoti, kad šio preparato negalima vartoti nėštumo metu, taip pat jis nėra rekomenduojamas ir žindant bei esant pernelyg aktyviai skydliaukės veiklai ar sergant sunkia arterine hipertenzija, profesionaliai sportuojant. Prieš pradedant vartoti „Ginkor fort“ patartina pasitarti su gydytoju ar vaistininku, jei yra vartojami kraują skystinantys vaistai ar žmogus serga sunkiomis ligomis.

Kasdieniai įpročiai padės sveikti

Susidūrus su venų ligomis, svarbu kasdien daug vaikščioti, galbūt pradėti mėgėjiškai bėgioti. Galima išbandyti šiaurietišką ėjimą, važinėti dviračiu, pradėti reguliariai plaukyti. Visgi sergant venų varikoze nepatariama užsiimti sportu, kuris didina vidinį pilvo ertmės spaudimą, pavyzdžiui, sunkumų kilnojimu.

Svarbu ir nepersistengti. Jei kankina venų varikozė, pajutus nuovargį geriau atsigulti, ir, pakėlus kojas, pailsėti. Veninės kraujotakos sutrikimo atveju žmogus turi jausti, kiek gali vaikščioti. Reikia atminti, jog bet kuri statinė padėtis didina spaudimą į venų sieneles ir dėl šios priežasties žmogus jaučia sunkumą kojose.

Taip pat verta atkreipti dėmesį ir į kasdienius odos priežiūros ritualus. Turintiems venų varikozę patariama naudoti švelnų muilą ir drungną vandenį, o po maudynių pasitepti drėkinamuoju kremu.

Svarbu atkreipti dėmesį ir į kasdienę savo aprangą – reikėtų vengti aptemptų drabužių, kurie didina spaudimą pilvo ir kojų srityse. Nerekomenduojama ir ilgai avėti aukštakulnius. Sergant venų varikoze svarbi kūno ir svorio kontrolė, žalingų įpročių atsisakymas.

Daugiau informacijos apie „Ginkor fort“ rasite čia.