Ingredientai
svogūnas
1
vnt.
česnakas
2
skiltelės
vyšniniai pomidorai
250
g
petražolės
10
g
vištienos krūtinėlė
250
g
druska ir pipirai
pagal skonį
vištienos sultinys
600
ml
čiobrelio šakelės
keletas
Petražolės
žiupsnelis
Porcijos: 2
Ruošdami pietums vištieną troškinkite ją sultinyje – ji bus sultinga, prisigėrusi gardžių skonių ir aromatų. Šis patiekalas patinka ir vaikams. Troškintą vištieną patiekite, kol karšta.
Gaminimo eiga
* Vištienos krūtinėlę perpjaukite įstrižai per pusę ir supjaustykite juostelėmis.
* Keptuvėje pakaitinkite aliejų ir jame kepkite vištieną. Pagardinkite druska ir pipirais.
* Iškepusią vištieną ištraukite iš keptuvės, atidėkite.
* Į tą pačią keptuvę berkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną, griežinėliais smulkintą česnaką.
* Kai daržovės suminkštės, supilkite perpus supjaustytus pomidoriukus. Užpilkite vištienos sultinio, įmeskite kelias čiobrelio šakeles ir sudėkite vištieną. Įpilkite dar sultinio – tiek, kad šiek tiek apsemtų mėsą ir uždengę dangčiu troškinkite 20 minučių.
* Tada išimkite čiobrelio šakeles, užberkite smulkintų petražolių lapelių ir troškintą vištieną nukelkite nuo ugnies.
Atsiliepimai