Ingredientai

Česnakai 2 skiltelės
Ožragė žiupsnelis
Kuminai žiupsnelis
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 2
Balandėliai dažnai ruošiamas patiekalas ne tik namuose, bet ir kavinėse. Studijos “Sulieknėk sveikai” vadovė, sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė atkreipia dėmesį į balandėlių sudėtį bei su kuo juos valgome. Tradiciniai balandėliai gaminami iš kopūstų, šlifuotų ryžių bei mėsos ir šalia jų į lėkštę įsidedame bulvių bei rieboko padažo. Gaunamas ypatingai sunkiai virškinamas ir kaloringas derinys. Taigi V. Kurpienė siūlo kitokį, sveiką ir skrandžio neapsunkinantį balandėlių receptą.

Gaminimo eiga

* Išverdame visą kopūstą 10-20 min.

* Atskiriame jo lapus.

* Stambia tarka sutarkuojame morką ir cukiniją bei gabaliukais supjaustome papriką.

* Pusę saliero stiebo smulkiai supjaustome, taip pat – visą galvą svogūno, česnako pagal skonį ir patroškiname su šiek tiek aliejaus.

* Šalia keletą sekundžių pakepiname prieskonius: ožragę ir kumyną.

* Sumaišome keptuvėje, įpilame šiek tiek aliejaus, įdedame druskos. Supilame likusias daržoves bei troškiname apie 8-10 min.

* Pakepintas daržoves suvyniojame į kopūstų lapus , t.y. padarome balandėlius, sudedame į didelį puodą, įberiame druskos, užpilame vandeniu, kad vos apsemtų.

* Troškiname apie ~15-25 min.

Skanu valgyti su:
- šviežių daržovių salotomis ir/arba
- virtais ar garintais naturaliais ryžiais

Galima paskaninti:
- grietine ar/ir
- verdant galima įdėti šiek tiek pomidorų pastos (ne padažo!).

sulieknek.lt

Įvertink šį receptą

Panašūs receptai