Ingredientai

Vištiena 600 g
Medus 2 šaukštai
Sojos padažas 1 šaukštas
Baltojo vyno actas 1 šaukštas
Džiovinto imbiero milteliai 0.5 šaukštelio
Kiaušiniai 1 vnt.
Vanduo 5 šaukštai
Krakmolas 4 šaukštai
Česnakai 4 skiltelės
Džiovinto imbiero milteliai 1 šaukštelis
Cukrus 3 šaukštai
Baltojo vyno actas 2 šaukštai
Sojos padažas 4 šaukštai
Vanduo 6 šaukštai
Krakmolas 1 šaukštas
Sezamo sėklos 3 šaukštai
Žemės riešutai 1 sauja
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Sumaišykite marinato produktus ir užpilkite juo vieno kąsnio gabaliukais supjaustytą vištieną.

Dėkite į šaldytuvą ir palikite porai valandų pasimarinuoti.

Kiaušinį suplakite su šaltu vandeniu ir krakmolu.

Į tešlą sudėkite marinuotos vištienos gabaliukus.

Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudėkite vištieną ir apkepkite iš visų pusių, kad gražiai apskrustų (geriausia vištieną kepti per du kartus - taip gabaliukai nesukibs).

Iškeptą vištieną išimkite iš keptuvės.

Į karštą aliejų suberkite smulkiai pjaustytą česnaką ir imbierą.

Sumaišykite vandenį, actą, sojų padažą ir cukrų.

Padažą supilkite į keptuvę. Kaitinkite kol užvirs.

Vieną šaukštą krakmolo ištirpinkite trijuose šaukštuose vandens ir supilkite į padažą.

Gerai išmaišykite.

Padažui sutirštėjus, suberkite keptą vištieną, sezamų sėklas, išlukštentus, skrudintus žemės riešutus ir išmaišykite.

Maišant kepkite dar kelias minutes ant mažos ugnies.

Patiekite su virtais ryžiais ir daržovių salotomis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Pupelės su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Pupelės su daržovėmis

Silkė su moliūgu
Lengvai paruošiamas
20 min.

Silkė su moliūgu

Tradicinė silkė pataluose
Reikia pasistengti
1 val.

Tradicinė silkė pataluose

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba