Gaminimo eiga

1. Pradėkite nuo granolos paruošimo. Sutraiškykite riešutus vidutinio smulkumo gabaliukais, suberkite avižinius dribsnius ir išmaišykite. Keptuvėje kartu pakaitinkite medų, sviestą, cukrų ir cinamoną. Supilkite prieš tai sumaišytą riešutų-dribsnių masę, viską gerai išmaišykite ir leiskite atvėsti.

2. Paimkite dubenį, sumaišykite avižinius ir ruginius miltus bei kepimo miltelius. Lengvai pašildykite sviestą, bet neištirpinkite. Pašildytą sviestą išplakite su cukrumi, įmuškite kiaušinius ir dar šiek tiek paplakite. Palengva suberkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.

3. Paimkite kitą dubenį, sukrėskite varškę, suberkite cukrų ir razinas - viską išmaišykite.

4. Nuplaukite obuolius ir nulupkite odelę, supjaustykite plonomis skiltelėmis.

5. Kepimo formą patepkite aliejumi ir lengvai pabarstykite avižiniais dribsniais. Supilkite ir tolygiai paskirstykite tešlos masę, vėliau sudėkite varškės masę bei išdėliokite obuolius. Sluoksniavimą užbaikite granolos mase.

6. Kepkite 180 C įkaitintoje orkaitėje, apie 25-30 min. Leiskite atvėsti.

Skanaus!
MALSENA

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai