Ingredientai

Tešlai:
vandens 1 puodelis
drungno vandens 0.25 puodelio
cukraus 6 v. š.
druskos 1 a. š.
miltų 3 puodeliai
Bulvių įdarui:
Čederio sūrio 0.5 puodelio
Druskos pagal skonį
Kopūstų įdarui:
aliejaus 2 v. š.
Druskos pagal skonį
Pasigaminkite ukrainietišką mielinį pyragą „Pagach“. Nors tradiciniai ukrainiečių patiekalai – barščiai, virtinukai, Kijevo kotletai – žinomi visame pasaulyje, kiekvienas Ukrainos regionas turi tik jam būdingą kulinarinį paveldą. Centrinėje Ukrainoje iš kartos į kartą perduodami miltinių patiekalų receptai. Pyragai, pyragėliai ir įvairiausi koldūnai yra neatsiejama čia gyvenančių ukrainiečių mitybos dalis. Tekste – apie ukrainietišką mielinį pyragą „Pagach“

Gaminimo eiga

1. Supilkite į puodą 1 puodelį vandens, aliejų arba tirpintą sviestą, įberkite 4 šaukštelius cukraus, šaukštelį druskos. Užvirkite ir pravėsinkite. Ištirpinkite mieles su likusiais 2 šaukšteliais cukraus ketvirtadalyje puodelio drungno vandens.

2. Suberkite miltus į dubenį, supilkite cukraus, vandens ir aliejaus mišinį bei mielių ir vandens mišinį. Gerai išmaišykite, o toliau minkykite rankomis ne mažiau kaip 10 minučių arba 7 minutes – virtuviniu kombainu.

3. Tešlą pridenkite, pastatykite šiltai, leiskite jai pakilti, kol padvigubės.

4. Padalinkite tešlą į dvi dalis. Palikte kilti dar 15 minučių.

5. Vieną tešlos dalį dėkite į apvalią, apie 30 cm skersmens, kepimo formą (galite į į stačiakampę) Ant viršaus (nuo kraštų palikite po pusantro centimetro) išdėliokite bulvių arba kopūstų įdarą. Bulvių įdarui virtas jas sutrinkite į košę, pasūdykite ir į dar karštas įmaišę sūrio gabalėlius, atvėsinkite. Kopūstų įdarui juos reikėtų apkepti keptuvėje ant aliejaus, pasūdyti ir atvėsinti.

6. Likusią tešlos dalį uždėkite ant įdaro, sujunkite tešlos kraštelius ir juos užspauskite. Subadykite tešlos viršų šakute.

7. Pakaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių, o pyrago tešla tegul dar pusvalandį pakyla. Tada orkaitėje kepkite pyragą 30-40 minučių arba kol gražiai paruduos.

Skanaus!

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai