Jei mėgstate tortilijas su faršu, griebkite receptą ir gaminkite. O jei niekada neragavote, pats metas išbandyti. Tortilijos su faršu – tikrai dėmesio vertas patiekalas.

Gaminimo eiga

1. Morka nuvaloma, supjaustoma plonais šiaudeliais arba sutarkuojama stambia trintuve. Pievagrybiai švariai nuplaunami ir supjaustomi juostelėmis. Svogūnas supjaustomas pusžiedžiais, paprika - šiaudeliais.

2. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepinamas faršas. Pabarstoma druska, pipirais. Suberiamas susmulkintas česnakas ir pakepinama 1-2 min. Sudedami svogūnai, morkos, paprikos, pievagrybiai ir pakepinama dar kelias minutes. Sudedamas pomidorų padažas, suberiamos konservuotos pupelės, gerai išmaišoma ir uždengus patroškinama pora minučių. Pagardinama maltais čili pipirais, susmulkintais svogūnų laiškais.

3. Tortilijų paplotėliai įvyniojami į foliją ir kelias minutes pašildomi įkaitintoje orkaitėje (galima pašildyti ir sausoje keptuvėje, bet tik keletą sekundžių, svarbu tortilijų paplotėlių neperkaitinti). Ant kiekvieno pašildyto tortilijos paplotėlio dedama paruošto įdaro ir suvyniojama.

4. Tortilijos su faršu sudedamos į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepamos 200 laipsnių temperatūroje apie 10-15 min. Jei norite, galite tortilijas su faršu prieš tai apibarstyti tarkuotu sūriu.

Tortilijos paruoštos. Skanaus.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai