Ingredientai

Morkos 2 vnt.
Nedidelė cukinija arba agurkas 1 vnt.
Mėsos likučiai (virta arba kepta jautiena, vištiena, kiauliena) 1 sauja
Mėgstamas sėklų mišinys (saulėgrąžos, moliūgų sėklos, linų sėmenys) 3 šaukštai
Sojos padažas 2 šaukštai
Aštrus padažas 0.5 šaukštelio
Česnakas 1 skiltelė
Medus arba auksaspalvis padažas 1 šaukštelis
Šviežios kalendros arba bazilikai šakelė
Druska žiupsnelis
2 didelės arba 4 mažos porcijos.

Gaminimo eiga

1. Nulupkite baklažaną ir supjaustykite jį juostelėmis, pabarstykite druska ir palikite 5–7 min. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Suberkite baklažanus į skardą išklotą kepimo popieriumi, tolygiai paskleiskite, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite įkaitintoje iki 200 °C orkaitėje apie 20 min.

2. Morkas nuskuskite, tada kartu su cukinija supjaustykite šiaudeliais.

3. Pailgais šiaudeliais supjaustykite mėsą. Ir viską sudėkite į vieną dubenį kartu su iškeptu ir atvėsintu baklažanu. Suberkite sėklas.

4. Į dubenėlį pilkite alyvuogių aliejų, sojų padažą, actą, aštrų padažą ir įtarkuokite česnako skiltelę. Viską sumaišykite. Galite įdėti medaus arba auksaspalvio padažo, tačiau nedėkite per daug, nes salotos turi būti labiau rūgščios nei saldžios.

5. Į indą su salotomis suberkite plėšytas žoleles. Supilkite padažą ir viską išmaišykite.

Skanaus!

Alfo patarimai:

  • Jei salotoms naudosite agurkus, salotas geriau valgyti iš karto, nes pastovėjusios jos suskystės.
  • Šioms salotoms labiausiai tiks moliūgų sėklos, saulėgrąžos. Galite įdėti ir riešutų. Svarbiausia, nereikia šių ingredientų kepinti.
  • Jei nemėgstate mėsos, šias salotas galite valgyti su jūros gėrybėmis, pavyzdžiui, virtomis krevetėmis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai