Ingredientai

Velykinio pyrago likučiai (keksas, Velykų boba ar kitas pyragas) 200 g
Prinokę bananai 2 vnt.
Javainiai su mėlynėmis ir acai uogomis (tinka ir su riešutais) 0.5 stiklinės
Riebi varškė 15 % rieb. 250 g
Auksaspalvis sirupas 4 šaukštai
Šviežios braškės 300 g
Gėlių ar vaismedžių žiedlapiai (papuošti)
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Į dubenį rankomis sutrupinkite pyragą, gabalėliais sulaužykite bananą.

2. Suberkite javainius su mėlynėmis ir acai uogomis. Viską išmaišykite tarsi maišytumėte faršą kotletams.

3. Kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi ir ant jo tolygiai paskleiskite gautą masę, kad susidarytų pusės piršto storio pagrindas, kurį būtų lengva pjaustyti.

4. Kepkite orkaitėje 190 °C temperatūroje su karšto apipūtimo funkcija apie 20 minučių, kol gražiai apskrus.

5. Riebią varškę 15 % rieb. pertrinkite su virtuviniu trintuvu, kad ji taptų kreminė. Įberkite citrinos žievelės, įpilkite auksaspalvio sirupo ir viską sumaišykite.

6. Supjaustykite braškes. Užtarkuokite citrinos žievelės ir permaišykite.

7. Ant iškepusio pagrindo tepkite paruoštą kremą ir sudėliokite pjaustytas braškes taip, kaip norite matyti pyragą.

8. Pyragą puoškite gėlių ar vaismedžių žiedlapiais.

Skanaus!

Alfo patarimai:

  • Pyragui galite pasirinkti skirtingus šviežius vaisius ar uogas.
  • Jei šviežių uogų ir vaisių neturite, vaisius galite lengvai apkepti keptuvėje su cukrumi – lengvai karamelizuoti. Atšalusius dėkite ant varškės masės.
  • Vietoj varškės galite naudoti grietinėlę, maskarponės sūrį ar Filadelfijos kremą.
  • Jei mėgstate šokoladą, galite į pyrago masę įdėti jo trupinių arba išlydyto šokolado.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai