Nors iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad sudėtingas, iš tiesų – šį tortą pagaminti gana paprasta. Tereikia sumalti ingredientus pagrindui ir išplakti kremą. Ir viskas – paprasčiau nebūna. Veganiško torto be cukraus, be gliuteno skonis – dangiškas!

Gaminimo eiga

* Užmerkti per naktį anakardžius, kokoso pieną įdėti į šaldytuvą. Ekstra atveju, anakardžiams užteks ir kelių valandų, o kokosų pieną prieš gaminant trumpai įdėti į šaldiklį.

* Pasiruošti pagrindą – virtuviniame kombaine smulkiai susmulkinti migdolus, gerai pamaišyti ar tikrai visi riešutai susismulkino. Tačiau, persistengti nereikia, riešutai turi būti susmulkinti, bet dar nepasiekę miltų konsistencijos.

* Susmulkinus riešutus, sudėti kokoso drožles, ir datules (išimtais kauliukais). Jei norisi saldesnio pagrindo, galima dėti daugiau datulių. Visą masę sukti kombaine, kol ji taps lipni. Jei masė nekimba, įpilti šiek tiek vandens.

* Gautą masę dėti į formą, išklotą kepimo popieriumi. Rankomis palyginti, paspausti pagrindo paviršių, kad būtų tolygus.

* Pasiruošti kremą – nukošti anakardžius ir sudėti į kombainą. Išspausti citrinos sultis, klevų ar agavų sirupą, ir kokoso pieno grietinėlę (laikomas šaldytuve kokoso pienas suformuoja viršuje kietą masę – tai yra kokoso pieno grietinėlė, tik ją ir naudojame, o apačioje likęs skystis puikiai tiks į smoothie kitai dienai). Viską suplakti. Gauta masė turi priminti kremą, be gumulėlių. Paragaukite, jei trūksta saldumo, įpilkite dar sirupo. Jei rūgštumo – citrinos sulčių.

* Gautą kreminę masę pilti ant pagrindo ir dėti į šaldytuvą nakčiai.

* Kitą dieną dekoruoti kaip norisi – uogomis, riešutais ar pan. Aš dekoravau avietėmis ir gervuogėmis, manau, uogos labai tiko šiam gaiviam, nors ir sočiam tortui.

Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir @bandysiu.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai