Ingredientai

Tešla:
Česnakas 1 skiltelė
Malti kmynai 0.5 šaukštelio
Mėgstamos žolelės sauja
Marinuotų agurkėlių skystis 8 šaukštai
Miltai 200 g
Lydytas švelniai sūdytas sviestas 82 % rieb. 2 šaukštai
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Kremas:
Virti kiaušiniai 3 vnt.
Krienai 1 šaukštas
Avokadai 1 vnt.
Majonezas 2 šaukštai
Kedrinės pinijos 2 šaukštai
Druska žiupsnelis
Juodieji pipirai žiupsnelis
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Į virtuvinį smulkintuvą suberkite susmulkintus svogūnų laiškus, dalį česnako skiltelės, kmynus, susmulkintas žoleles, supilkite marinuotų agurkėlių skystį ir viską sumaišykite.

2. Į dubenį su miltais supilkite sumaišytą masę, sudėkite lydytą, švelniai sūdytą sviestą 82 % rieb., kepimo miltelius. Išminkykite tešlą.

3. Su kočėlu iškočiokite tešlą iki plono sluoksnio. Jei tešla limpa, pabarstykite miltų. Tešloje išpjaukite kvadratą. Iš likusios tešlos galite daryti kitus kvadratus arba kepti lazdeles.

4. Ant kepimo skardos padengtos kepimo popieriumi sudėkite tešlą. Ją pabadykite, kad kepant nesusidarytų gumbų.

5. Kepkite orkaitėje 190 °C temperatūroje su karšto apipūtimo funkcija, kol gražiai apskrus apie 25 minutes.

6. Į virtuvinį smulkintuvą sudėkite nuluptus ir per pusę perpjautus kiaušinius, krienus, likusią česnako skiltelę, išskobtą avokadą, majonezą, kedrines pinijas, įberkite juodųjų pipirų, druskos. Viską sutrinkite iki vientiso kremo.

7. Smulkiai supaustykite svogūną, pomidoriukus perpjaukite per pusę. Galite kremą paskaninti keletu lašelių citrinos sulčių.

8. Ant iškepto ir atvėsusio paplotėlio tepkite paruoštą kremą. Dėkite pomidoriukus, ridikėlius, galite užtarkuoti citrinos žievelės. Užbarstykite svogūno, kedrinių pinijų.

Skanaus!

Alfo patarimai:

  • Daržoves esančias ant paplotėlio galite derinti pagal skonį. Tinka švieži agurkėliai, salieras, skirtingų rūšių ridikėliai, morkos ir kita.
  • Galite paplotėlį supjaustyti ir patiekti kaip mini sumuštinukus. Arba patiekti visus ingredientus atskirai, kad kiekvienas galėtų pats sau užsitepti kremo bei pasirinkti savo mėgstamas daržoves.
  • Paplotėlius galite papuošti mėgstamais daigais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai