Krienai

Krienas (lot. Armoracia, angl. Horseradish, vok. Meerrettich, Kren) – bastutinių (Brassicaceae) šeimos augalų gentis, kurioje viena Lietuvoje auganti rūšis – valgomasis krienas (Armoracia rusticana). Auginamas kaip prieskoninis augalas. Šaknyse ir lapuose yra daug vitamino C (apie 290 mg kilograme šaknų) ir fitoncidų. Šaknys ilgos, storos, mėsingos. Šaknyse gausu mineralinių druskų (kalio, kalcio, magnio, sieros, vario, fosforo, ir kt.).

Kategorija
Rūšiuoti pagal

43 receptai

Karšti sumuštiniai su pievagrybiais
Lengvai paruošiamas
35 min.

Karšti sumuštiniai su pievagrybiais

Kopūstų salotos su ypatingu padažu
Lengvai paruošiamas
20 min.

Kopūstų salotos su ypatingu padažu

Silkė pataluose šventėms
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Silkė pataluose šventėms

Įdaryti silkių suktinukai
Lengvai paruošiamas
15 min.

Įdaryti silkių suktinukai

Silkė su krienų padažu
Lengvai paruošiamas
20 min.

Silkė su krienų padažu

PATOBULINTA: garstyčios su žolelėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

PATOBULINTA: garstyčios su žolelėmis

Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai

Firminė grybų mišrainė
Lengvai paruošiamas
1 val.

Firminė grybų mišrainė

Kruvinosios Meri kokteilis
Lengvai paruošiamas

Kruvinosios Meri kokteilis

Šventinis karpis krienų padaže
Reikia pasistengti
2 val.

Šventinis karpis krienų padaže

Obuolių padažas
Lengvai paruošiamas
20 min.

Obuolių padažas

Krienų užpiltinė
Lengvai paruošiamas

Krienų užpiltinė

Burokėlių užkandis
Lengvai paruošiamas

Burokėlių užkandis

Įkelti daugiau receptų