Trys nauji būdai, kaip iškepti bulves ant grilio

 (1)
Ruošiantis šiltam savaitgaliui tikru galvosūkius tampa ne tik mėsos marinavimas, bet ir klausimas, kokį vaizdų ir skanų garnyrą patiekti. Dauguma vasarotojų išsiverčia su šviežiomis lietuviškomis daržovėmis, tačiau visą dieną praleidus gryname ore, norisi ir karšto garnyro.
Keptos bulvės
© Fotolia nuotr.

Sprendimas čia vienas: mūsų nacionalinės kulinarijos pagrindas – bulvės. Pasirodo, skaniai jas paruošti – atskiras mokslas.

Armonikos garnyras

Maistas, kad ir ką begamintume, turi būti išvaizdus. Būtent rega yra vienas pagrindinių jutimų, padedančių iš restorano meniu išsirinkti patiekalą. Maisto žaismingumas tampa nepamainomai svarbus, gaminant vaikams, kurie dažniausiai labiau domisi žaidimais, o ne maistu. Visiems galimiems atvejams prekybos tinklo „Iki“ kulinarijos ekspertė A. Rasmussen rekomenduoja ant griliaus paruošti bulves, primenančias armoniką:

„Nuplaukite nevirtas bulves ir iki galo neperpjaudami padarykite tankias įpjovas. Tokias bulves svarbu dar praplauti vandeniu, kad kepant skiltelės nesuliptų. Tada į tarpelius sukaišiokite pjaustytą česnaką ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Taip paruoštas bulves kepkite ant griliaus grotelių, o pabaigoje dar apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu ir smulkintais krapais“.

Bulvės su staigmena

Taupantiems laiką, siūlome bulves kepti jau išvirtas. Tokiu atveju, tikrai nereikės baimintis, jog galite patiekti neiškepusį garnyrą. A. Rasmussen išvirtas bulves su lupenomis siūlo kepti padaže susukus į foliją:

„Ingredientų mišinį – medų, alyvuogių aliejų, druską, pipirus, garstyčių grūdelius ir mėgstamiausias žoleles – sumaišykite atskirame inde. Išvirusias bulves suketvirčiuokite ir sumaišykite su pagamintu mišiniu. Suskirstykite bulves į norimas porcijas, sudėkite į paruoštus folijos lopšelius, įdėkite smulkintą česnaką ir viską apibarstykite mėgstamu sūriu. Nepalikdami tarpų užspauskite foliją ir dėkite ant griliaus“.

Garnyro iešmeliai

Ant iešmo galime verti ne tik gardžius šašlykus, bet ir spalvingą garnyrą prie jų. A. Rasmussen rekomenduoja tokiam garnyrui taip pat iš anksto išsivirti nedidelių šviežių lietuviškų bulvyčių, o tada:

„Mažąsias bulves nusausinkite, apipilkite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska. Kietesnį fetos sūrį supjaustykite didesniais kubeliais. Galiausiai maišydami ingredientus sumaukite ant medinio iešmelio bulvytes, fetą, skirtingų spalvų vyšninius pomidorus ir kepkite kol viskas gražiai parusvės“.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą