Jei nuo pietų liko makaronų ar tiesiog norite paruošti kitokį garnyrą, kviečiame išmėginti makaronų kroketus. Juos tinka valgyti vienus kaip užkandį ar patiekti prie mėsos, žuvies ar daržovių patiekalų. Makaronų kroketus su malonumu valgys ir vaikai.

Gaminimo eiga

* Į verdantį pasūdytą vandenį suberkite mkaronus ir virkite 3-4 minutes. Nukoškite.

* Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus, maišydami pakepinkite. Tada supilkite pieną, išmaišykite. Įtarkuokite muskato riešuto, įberkite druskos, pipirų, išmaišykite.

* Kai padažas užvirs, į jį suberkite tarkuotą čederio sūrį, išmaišykite.

* Kai sūris išsilydys, į keptuvę supilkite makaronus, išmaišykite.

* Makaronų masę suberkite į indą ir jai šiek tiek atvėsus perkelkite į šaldytuvą.

* Visiškai atvėsusią ir sustingusią makaronų masę išverskite ant lentutės ir supjaustykite gabaliukais.

* Makaronų gabaliukus apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir panko džiūvėsėliuose.

* Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintame aliejuje 3 minutes.

* Patiekite su majonezu.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai