Ingredientai
vandens
500
ml
kapotų avižų kruopų
150
g
obuolių
2
vnt.
cinamono
0.25
a. š.
migdolų riekelių
20
g
kviečių ar avižų sėlenų
2
a. š.
alyvuogių aliejaus
1
v. š.
druskos
0.25
a. š.
Porcijos: 2
Avižinė košė su obuoliais ir riešutais yra maistingas, gardus pusryčių receptas. Mitybos specialistai rekomenduoja, kad pusryčiai būtų sotūs ir maistingi. Avižinė košė su obuoliais ir riešutais – tikrai užtikrins reikalingų medžiagų kiekį.
Gaminimo eiga
* Puode užvirkite vandenį ir suberkite avižinius dribsnius. Virkite apie 10 minučių ant silpnos kaitros, kol suminkštės.
* Obuolius suplaukite ir supjaustykite nedideliais griežinėliais, sumaišykite su kruopomis, uždenkite ir virkite dar 5 minutes ant silpnos kaitros.
* Virimo pabaigoje košę paskaninkite cinamonu ir ypač tyru alyvuogių aliejumi.
* Tiekite su migdolų riekelėmis, kviečių sėlenomis.
Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Sveikas receptas.
Atsiliepimai