Penki būdai, kur panaudoti natūralų jogurtą

Jogurtas gali išgelbėti situaciją ne tik gaminant desertus, tačiau ir padažą bei marinatą. štai keli receptai.
© Shutterstock nuotr.

1. Marinatui. Sutrinkite trintuvu 2 šaukštelius kmynų, 2 šaukštelius kalendros sėklų, 4 skilteles česnako, 2 – 3 šaukštelius tarkuoto imbiero, 2 šaukštus kario, po žiupsnelį juodųjų pipirų ir aitriųjų paprikų, žiupsnelį druskos, 2 šaukštus žaliosios citrinos sulčių ir 2 stiklines jogurto. Užpilkite marinatu vištienos filė, palaikykite keturias valandas, paskui iškepkite orkaitėje.

2. Padažui. Sutarkuokite 2 agurkus burokine tarka, skystį nusunkite. Sumaišykite tarkuotus agurkus su 500 ml natūralaus jogurto, susmulkintomis dviem skiltelėmis česnako, 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, žiupsnelių smulkintų žalių mėtų. Pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų.

3. Padažui prie žuvies. 100 gramų natūralaus jogurto sumaišykite su pusės citrinos sultimis, žiupsneliu druskos, smulkintu svogūnu. Viską išmaišykite ir patiekite prie keptos žuvies.

4. Jogurtiniams putėsiams. Užmerkite 2 šaukštelius želatinos, paskui įstate indą su karštu vandeniu ištirpinkite. Išplakite 200 gramų riebios grietinėlės, sumaišykite su 500 gramų natūralaus jogurto, įpilkite 2 šaukštelius citrinos sulčių, 1 šaukštelį tarkuotos citrinos žievelės, 2 šaukštus cukraus pudros, supilkite želatiną. Supilstykite į indelius, įdėkite į šaldytuvą sustingti, papuoškite uogomis.

5. Padažui su uogomis. Pavirkite puode 300 gramų šviežių uogų (mėlynių, aviečių ar serbentų) su puse stiklinės cukraus. Kai atvės, perpilkite į trintuvo indą, įpilkite 125 gramus šviežio jogurto ir išplakite iki vientisos masės. Valgykite su blyneliais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą