© Shutterstock nuotr.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.

Moliūgą supjaustykite nemažais gabalais – po 300-400 g kiekvieną. Išimkite sėklas, bet nenulupkite. Sudėliokite vienu sluoksniu kepimo skardoje ir kepkite apie pusantros valandos, kol suminkštėja. Ataušinkite.

Atvėsus nulupkite žievę ir moliūgą sutrinkite. Jeigu turite - galite elektriniu smulkintuvu ar plaktuvu, jei neturite, tiks ir paprasta mėsmalė.

Gausite gana tirštą tyrę. Jeigu moliūgas pasitaikė vandeningesnis, masę supilkite į kelių sluoksnių marlę ir palikite nusivarvėti.

Moliūgų masę galite užšaldyti arba iš karto pasigaminti puikių pusgaminių, pavyzdžiui, virtinukų.

|Populiariausi straipsniai ir video

Naujausi recepetai