Andrius Butkus
© T. Šimkaus nuotr.

Įvairiuose projektuose dalyvaujantis ir nuolat draugų apsuptas šokėjas pripažino, kad kulinarija yra jo hobis, o Ispanijos virtuvė jam ne svetima. Net ir vienas jo firminių patiekalų – paella su jūros gėrybėmis – priklauso būtent šios šalies tradicinei virtuvei. Šiam patiekalui paruošti, šokėjas naudoja ryžius, midijas, krevetes, aštuonkojį, šparagines pupeles, o viską pagardina šviežių pomidorų padažu bei prieskoniais.

Tačiau nuo šiol A. Butkus savo draugams galės surengti tikrą ispanišką vakarėlį, nes sudalyvavęs linksmame projekte „Siurprizas lėkštėje“, jis išmoko pagaminti ne tik nuostabią katalonišką vištieną su špinatų įdaru, bet ir burnoje tirpstantį ispanišką desertą „Churos“.

„Churos“ – tai spurgų skonį primenančios juostelės, aplietos šokoladu. Šiam skanumynui buvo pasirinkti Kauno grūdų „Ekstra“ miltai. Jie ypatingi tuo, kad iš 100 kg grūdų išmalama tik 3 kg „Ekstra“ miltų. Jie yra itin birūs, nelimpa prie rankų, o tešloje nesusidaro gumulėliai.

Kaip šokėjui sekėsi gaminti ir koks nuodėmės vertų spurginių juostelių receptas, sužinosite puslapio www.1000receptu.lt rubrikoje „Siurprizas lėkštėje“ bei per Delfi TV.

Projekto „Siurprizas lėkštėje“ partneriai: „Borjomi“ – geros savijautos po gardžių patiekalų rėmėjas ir buitinė technika „Bosch“ – profesionalas namuose, kuris palengvins kiekvieno virtuvės šeimininko darbą.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai