Šašlykai
© Fotolia nuotr.

Anglys paprastai gaminamos iš plačialapių medžių ir lengvai įsižiebia. Be to, jų temperatūra yra aukštesnė, o degimo laikas trumpesnis nei briketų. Anglys tinka greitam žalio maisto kepimui: ploniems mėsos gabalėliams, žuviai ar dešrelėms.

Briketai yra pagaminti iš presuotos anglies, dega ilgiau, palaiko vienodą temperatūrą, bet įsižiebia lėčiau. Juos tinka naudoti kepant žalius produktus, kurie reikalauja ilgesnio kepimo, pavyzdžiui, įvairią filę, paukštieną, žuvį, šonkaulius.

Skiedros ir žolelės naudojamos tam, kad suteiktų maistui malonų aromatą. Kepant kepsninėje jos sumetamos arba tiesiai ant anglių, arba sudedamos ant specialių grotelių po kepsninės grotelėmis. Jei įmanoma, pirmenybę teikite kadagio, obels ar vyšnios skiedroms. Iš žolelių labiausiai tinka rozmarino ir čiobrelio šiurkštūs sumedėję stiebai. Švelnius lapelius reikėtų atskirti.

Karštis kepsninėje turi būti tolygus, tad ugnį reikia nuolat prižiūrėti. Tinkamai parinktas medis dega lėtai ir vienodai, be dūmų, nekibirkščiuoja ir maloniai kvepia. Šiuos kriterijus atitinka beržas, ąžuolas, obelis ir vyšnia.

Uždegimo metodai

Niekada nenaudokite žibalinių skysčių, nes jie kepimo metu maistui suteikia stiprų poskonį. Lengviausias būdas užkurti ugnį – naudoti laikraščius ar kitus specialius degiklius.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai