Šašlykas ir padažai
© Fotolia nuotr.

Fetos sūrio padažas

Reikės:
200 g susmulkinto fetos sūrio;
3 šaukštai susmulkintų čiobrelių;
4 šaukštai natūralaus jogurto;
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų.

Sumaišykite visus produktus.

Šaltmėčių padažas

Reikės:
200 ml natūralaus jogurto;
1 šaukštas susmulkintų šaltmėčių;
1 šaukštas skysto medaus;
1 susmulkinta česnako skiltelė;
žiupsnelis druskos;
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų.

Sumaišykite visus produktus.

Ridikėlių padažas

Reikės:
200 g stambiai sutarkuotų ridikėlių;
2 sugrūstos česnako skiltelės;
200 ml natūralaus jogurto;
žiupsnelis druskos;
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų.

Sumaišykite visus produktus.

Česnakinis padažas

Geriausias padažas mėgstantiems česnakus. Tinka tiek prie mėsos ar žuvies, tiek ir prie dešrelių.

Reikės:
500 g tepamo varškės sūrelio be priedų;
500 g natūralaus jogurto ar neriebios grietinės;
3–5 sugrūstos česnako skiltelės;
1 šaukštas cukraus;
žiupsnelis aromatinės druskos;
0,5–1 citrinos sultys;
susmulkintų krapų;
pagal skonį susmulkintų česnako laiškų;
šviežių agurkų;
svogūno laiškų.

Sumaišykite visus produktus. Prieskoninės žolelės ir agurkai turėtų būti smulkiai supjaustyti. Iki patiekdami laikykite šaltoje vietoje.

Grūdėtos varškės padažas

Reikės:
200 g grūdėtos varškės;
200 g grietinės;
3 česnako skiltelės;
šviežių arba džiovintų bazilikų;
1 šaukštas obuolių marmelado;
žiupsnelis druskos;
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų.

Sumaišykite padažui skirtus produktus. Patiekite prie keptos vištienos.

Greitas kepsnių padažas

Reikės:
3 šaukštai rūgščių uogų ar obuolių tyrės;
2 šaukštai barbekiu padažo;
2 šaukštai pomidorų padažo;
2 šaukšteliai garstyčių;
1 šaukštas vyno acto;
1 šaukštas Vusterio (Vorčesterio) padažo.

Produktus sumaišykite, uždenkite ir iki vartojimo laikykite šaltoje vietoje.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai