© Shutterstock nuotr.

Pirmas žingsnis

Likus pusvalandžiui iki maisto ruošimo pradžios išimkite mėsą iš šaldytuvo, kad ji įšiltų iki kambario temperatūros. Tada nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu. Mėsos plauti tekančiu vandeniu nepatartina, nes ant žalios mėsos esančios bakterijos gali patekti į plautuvę.

Antras žingsnis

Mėsai kepti naudokite kokybišką keptuvę ir ją gerai įkaitinkite – vandens lašas ant keptuvės paviršiaus turi čirškėti. Ant įkaitintos keptuvės pilkite nedidelį kiekį aliejaus. Mėsą prieskoniais barstykite prieš pat dedami ją ant keptuvės. Jei druskos bersite anksčiau, mėsa išskirs sultis.

Trečias žingsnis

Kepdami mėsą ją apverskite tik tada, kai ji lengvai atsiskirs nuo keptuvės paviršiaus, o tai lengvai pavyks padaryti, kai susiformuos traški plutelė. Jei mėginant mėsą apversti iškyla sunkumų, palikite ją kepti dar minutę ir tik tada kartokite bandymą.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai