Kaip išvirti skanią kavą

 (11)
Skanią kavą išvirti - tikras menas. Tačiau žinant kelias gudrybes, tobulą receptą atrasite gerokai greičiau.
© Shutterstock nuotr.

Kad ilgai laikytos uždarytoje dėžutėje pupelės atgautų aromatą, suberkime jas 10 min į šaltą vandenį, paskui tuoj pat išdžiovinkime orkaitėje.

Kava bus aromatinga, jeigu pakepintas pupeles keletą dienų palaikysime sandariai uždarytoje metalinėje dėžutėje.

Kad pagerėtų aromatas, maltą kavą truputį padžiovinkime ant ugnies ir įberkime keletą kristaliukų druskos.

Kavos nereikia užvirinti, nes virinant blogėja jos skonis ir dingsta aromatas. O vis dėl to jeigu kava užvirė, kavinuką skubiai nukelkime nuo ugnies ir įlašinkime keletą lašų šalto vandens.

Kavos skonis ir aromatas labai pagerės, jeigu į paruoštą kavą įbersime truputį kakavos.

Kavai ruošti tinka porcelianiniai, fajansiniai, stikliniai, keraminiai, emaliuoti arba nerūdijančio plieno kavinukai.

Paruoštą kavą reikia tuoj pat tiekti, nes ilgiau pastovėjusi neišpilstyta kava gali apkarsti.

Kavą laikykime uždarytame stikliniame inde arba metalinėje dėžutėje sausoje vėsioje vietoje.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą