Soti ir šiek tiek kitokiu būdu paruošiama vištienos ir ryžių sriuba.
Receptu dalijasi tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija Galinytė.

Gaminimo eiga

1. Svogūna nulupame, nuimame viršutinį svogūno sluoksnį, sudedame į puodą. Morkas gerai nuplauname, nulupame ir lupenas sudedame į puodą kartu su svogūnu. Nupjauname saliero stiebų galus ir taip pat sudedame į tą patį puodą kartu su vištienos krūtinėle. Užpilame 8 stiklinėmis vandens. Sudedame lauro lapelius, pagardiname druska ir pipirais, užverdame. Tada sumažiname ugnį ir verdame apie 25 min., kol vištiena išverda.

2. Vištienos krūtinėlę išimame iš sultinio, paliekame atvėsti 5 min., tada suplėšome į plonas juosteles naudodami šakutes.

3. Sultinį nukošiame, išmetame daržovių gabaliukus. Sultinį atidedame į šalį.

4. Svogūną susmulkiname, salierą ir morkas supjaustome griežinėliais. Česnakus nulupame ir susmulkiname.

5. Puode ant vidutinės ugnies įkaitiname alyvuogių aliejų, sudedame smulkintas daržoves, čiobrelį ir kepiname apie 5 min. Sudedame ryžius, užpilame sultinį ir užverdame. Sumažiname ugnį ir verdame 15 min., sudedame vištieną, verdame dar 5 min., įmaišome citrinos sultis (išspaustas iš dviejų citrinų), pagardiname druska, pipirais ir patiekiame su šviežia petražole.

Skanaus!
Vištienos sriuba

Pastaba:
Šiai sriubai būtinai nepamirškite nusipirkti citrinų, nes citrinos sultys ne tik prideda nuostabaus aromato, bet ir apjungia visus ingredientus. Vietoje ryžių galite kuo puikiausiai naudoti ir makaronus, tik tuomet juos sudėkite į verdantį vandenį ir virkite tiek laiko, kiek nurodyta ant makaronų pakuotės.

Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai