Ruošdami pietums vištieną troškinkite ją sultinyje – ji bus sultinga, prisigėrusi gardžių skonių ir aromatų. Šis patiekalas patinka ir vaikams. Troškintą vištieną patiekite, kol karšta.

Gaminimo eiga

* Vištienos krūtinėlę perpjaukite įstrižai per pusę ir supjaustykite juostelėmis.

* Keptuvėje pakaitinkite aliejų ir jame kepkite vištieną. Pagardinkite druska ir pipirais.

* Iškepusią vištieną ištraukite iš keptuvės, atidėkite.

* Į tą pačią keptuvę berkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną, griežinėliais smulkintą česnaką.

* Kai daržovės suminkštės, supilkite perpus supjaustytus pomidoriukus. Užpilkite vištienos sultinio, įmeskite kelias čiobrelio šakeles ir sudėkite vištieną. Įpilkite dar sultinio – tiek, kad šiek tiek apsemtų mėsą ir uždengę dangčiu troškinkite 20 minučių.

* Tada išimkite čiobrelio šakeles, užberkite smulkintų petražolių lapelių ir troškintą vištieną nukelkite nuo ugnies.