Ryžiai

Ryžis (lot. Oryza) – miglinių (Poaceae) šeimos augalų gentis.

Ryžiai kilę iš Pietryčių Azijos, kur jie buvo auginami dar priešistoriniais laikais. Tai vienintelis kultūrinis augalas, auginamas vandeniu užlietame lauke. Kinijoje, Indokinijoje, Indonezijoje nuo seno yra svarbiausias maistinis augalas.

Kategorija
Rūšiuoti pagal

203 receptai

Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Reikia pasistengti
1 val. 05 min.

Vištienos sriuba su ryžiais ir daržovėmis

Lengvai paruošiamas
1 val.

Varškės ir ryžių apkepas

Lengvai paruošiamas
1 val.

Ryžių ir vištienos pyragas

Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

Vištienos plovas

Reikia pasistengti
45 min.

Salierų kroketai

Reikia pasistengti
40 min.

Marokietiška sriuba

Lengvai paruošiamas
30 min.

Traškieji vištienos kepsneliai

Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

Įdarytos paprikos

Patyrusiems
1 val. 20 min.

Azerbaidžianietiškas plovas

Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

Balandėlių troškinys

Reikia pasistengti
2 val.

Plovas kitaip

Lengvai paruošiamas
30 min.

Ryžių košė su pievagrybiais

Lengvai paruošiamas
1 val.

Ryžiais ir cukinija įdaryti pomidorai

Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Angliškas ryžių pudingas

Lengvai paruošiamas
1 val. 20 min.

Varškės, ryžių ir bananų pyragas

Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Balandėliai ATVIRKŠČIAI

Lengvai paruošiamas
4 val.

Avienos šašlykas

Lengvai paruošiamas
30 min.

Ryžių ir vištienos salotos KITAIP

Įkelti daugiau receptų