Ingredientai

Pasirinkti grybai 250 g
Balzaminis actas 1 šaukštas
Smulkiai supjaustytas svogūnas 1 vnt.
Smulkiai supjaustytos česnako skiltelės 3 vnt.
Druska žiupsnelis
Apvalieji ryžiai 1.5 stiklinės
Mielės 0.5 stiklinės
Porcijos: 3

Gaminimo eiga

1. Įkaitinkite didelį puodą iki vidutinės ugnies ir į jį pilkite 2 šaukštus kokosų aliejaus, svogūnus, česnaką. Viską pagardinkite žiupsneliu druskos ir maišydami masę virkite maždaug 10 min.

2. Tuomet suberkite ryžius ir pavirkite dar apie 2–3 min. Į šią masę supilkite 2 puodelius sultinio, o masei šiek tiek sutirštėjus, supilkite likusius. Virkite viską dažnai maišydami iki kol rizotas suminkštės. Kai ryžiai bus paruošti, supilkite mieles ir viską dar kartą sumaišykite.

3. Tuo metu į iki vidutinės ugnies įkaitintą keptuvę dėkite grybus, pilkite 2 šaukštus kokosų aliejaus ir viską pagardinkite žiupsneliu druskos. Kepkite grybus iki kol jie gražiai apskrus. Tuomet sumažinkite ugnį ir supilkite balzaminį actą. Viską išmaišykite ir kepkite dar 2–3 min.

4. Tada į paruoštą rizotą įpilkite grybų padažą, pagardinkite petražolėmis ir viską išmaišykite. Rizotą patiekite dubenėliuose.

Skanaus!

Receptu dalijasi „Maxima“.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai