Ingredientai
Gaminimo eiga
Receptu dalijasi tinklaraštis „Lieknos bitės“.
- Moliūgą nulupkite, išpjaukite sėklas ir supjaustykite gabalais. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi, prieskoninėmis žolelėmis, druska ir dėkite 20 minučių kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
- Puode įkaitinkite vandenį, į jį dėkite kubeliais pjaustytą bulvę. Kai ji išvirs, įmeskite sultinio kubelį.
- Į sultinį dėkite iškepusį moliūgą. Viską pavirkite dar 10 minučių.
- Kai sriuba truputėlį atvės, ją sutrinkite maistiniu smulkintuvu, pagardinkite baziliko lapeliais ir moliūgų sėklomis.
Patarimai:
- sriubai galite naudoti ir kitas daržoves: cukiniją, morką, porą, saldžiąsias bulves.
- Prie šios sriubos labai tinka įvairūs duoniukai ir trapučiai.
- Jei norite patiekti įdomiau – išskobkite moliūgo vidų ir į jį supilkite sriubą.