Ingredientai

šalto sviesto 125 g
miltų stiklinės
kokoso drožlių 0.5 stiklinės
cukraus stiklinės
kepimo miltelių a. š.
sodos a. š.
vanilinio cukraus 0.5 a. š.
druskos žiupsnelis
varškės (9 proc. riebumo) 450 g
grietinės 125 g
kiaušinių 2 vnt.
cukraus stiklinės
šviežių arba atitirpintų aviečių 200 g
vanilinio cukraus 1 a. š.
Porcijos: 8
Gaminant šį varškės pyragą yra visiškai nesvarbu ar naudosite šviežias, ar atitirpintas avietes. Be to, neturint aviečių jas galima pakeisti mėlynėmis. Taip pat labai tiks ir aviečių, mėlynių ar juodųjų serbentų uogienė. Pyrago išeina tikrai nemažai, todėl užteks didesnei grupelei žmonių.

Gaminimo eiga

1. Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

2. Tešlai viename inde sumaišome miltus, kokoso drožles, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Sudedame kubeliais supjaustytą sviestą ir suminkome rankomis. Minkome tol, kol iš tešlos atsiranda trupiniai. Dedame į šaldytuvą.

3. Įdarui kitame inde išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakame elektriniu mikseriu kelias minutes, kol gauname kreminę, gelsvą masę. Tada sudedame varškę ir grietinę, išplakame mikseriu.

4. Į kepimo indą aukštesniais kraštais patiesiame kepimo popierių. Aš naudojau stačiakampį stiklinį kepimo indą (30 cm x 19 cm).

5. Į kepimo indą sutrupiname ¾ tešlos, prispaudžiame prie dugno. Supilame varškės įdarą, tolygiai išdėliojame avietes ir ant viršaus sutrupiname likusią tešlą.

6. Pyragą kepame 30 min įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį pyragą atvėsiname ir patiekiame.

Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai