Ingredientai

Gazuotas mineralinis vanduo 130 g
Šviežiai spaustos apelsinų sultys 120 g
Pilno grūdo speltų miltai 120 g
Šviesūs speltų miltai 40 g
Maltas cinamonas 0.5 a. š.
Druska žiupsnelis
Aliejaus kepimui
Uogų papuošimui
Porcijos: 2

Gaminimo eiga

Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame Oksanai ir tinklaraščiui Sveikas receptas.

1. Miltus sumaišome su krakmolu, druska ir cinamonu.

2. Apelsinų sultis sumaišome su mineraliniu vandeniu ir klevų sirupu. Beriame miltų mišinį ir užmaišome tešlą. Paliekame 5 min. Konsistencija turi būti vos vos tirštesnė nei lietiniams. Ją galite koreguoti miltais, mineraliniu ar sultimis.

3. Įkaitiname keptuvę su lašeliu aliejaus. Į įkaitintą keptuvę liejame samtelį tešlos, tolygiai paskirstome. Apkepame lietinius iš abiejų pusių.

4. Padažui supjaustome nuluptus apelsinus (be visokių odelių), įberiame cukraus arba įpilame klevų sirupo cukraus ir troškiname.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai