Ingredientai
Grikiai
100
g
Pievagrybiai
250
g
Svogūnas
1
vnt.
Česnako skiltelė
1
vnt.
Graikiniai riešutai
0.3
stiklinės
Anakardžių riešutai
0.3
stiklinės
Jūros druska
žiupsnelis
Citrinos sultys
šaukštas
Alyvuogių aliejus
šlakelis
Bazilikas
žiupsnelis
Ekologiškas sultinys
0.5
vnt.
Druska
žiupsnelis
Juodieji malti pipirai
žiupsnelis
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
2. Sekančią dieną nuplaukite mirkytus riešutus ir sudėkite juos į trintuvą. Šalia įpilkite mažą stiklinę vandens ir viską sumalkite iki vientisos masės. Tuomet drauge supilkite citrinos sultis, suberkite druską ir viską išmaišykite.
3. Vėliau keptuvėje pakepinkite smulkintą svogūną ir česnaką, sudėkite baziliką ir suberkite per naktį mirkytus grikius – troškinkite viską apie 10 min.
4. Kitoje keptuvėje pakepinkite smulkintus grybus, įberkite druskos bei pipirų – kepkite taip pat iki 10 min. Tada sumaišykite paruoštą riešutų kremą su grybais ir grikiais bei porą minučių viską patroškinkite.
Atsiliepimai