Ingredientai

Dideli kiaušiniai 3 vnt.
Cukrus 2 vnt.
Kokosiniai saldainiai („Raffaello“ tipo) 7 vnt.
Ištirpę vaniliniai-kokosiniai grietininiai ledai 200 g
Grietinė 1 šaukštas
Miltai 220 g
Druska žiupsnelis
Cukraus milteliai (patiekimui)
Porcijos: 3

Gaminimo eiga

1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų.

2. Į trynius suberkite cukrų ir viską išplakite.

3. Į virtuvinį trintuvą sudėkite kokosinius saldainius, juos sutrinkite.

4. Į trynių masę suberkite sutrintus saldainius, viską išmaišykite. Supilkite kokosinius ledus, išmaišykite. Įtarkuokite citrinos žievelės.

5. Kepimo miltelius sumaišykite su grietine (grietinės dėka neliks nepageidautino kepimo miltelių skonio ir kvapo) ir dėkite į trynių masę, po truputį įmaišykite miltus, supilkite lydytą sviestą ir viską išmaišykite.

6. Tada atsargiai įmaišykite išpurentus baltymus.

7. Vaflius kepkite įkaitintoje vaflinėje apie 2–3 minutes arba kol apskrus.

8. Patiekite su šviežiomis uogomis, užbarstykite cukraus miltelių.

ALFO PATARIMAI:

· Galite patiekti su smulkintomis braškėmis ir mėtomis, natūraliu jogurtu ar ledais.
· Vaflius galite patiekti supjaustę širdelėmis arba kaip vieną blyną.
· Norint patiekti blynus dar įdomiau – uogas suverkite ant smilgos. Jos pagyvins patiekalą.
· Vietoje kokosinių ledų galite naudoti vanilinius.
· Jei neturite kokosinių saldainių, galite jų nedėti.
· Vaflius kepti reikėtų iškart užmaišius tešlą, nes kuo ilgiau laikysite tešlą, tuo jie bus mažiau purūs.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Agrastų ir bananų uogienė
Lengvai paruošiamas
40 min.

Agrastų ir bananų uogienė

Vyšnių uogienė su šokoladu
Lengvai paruošiamas
50 min.

Vyšnių uogienė su šokoladu

Pomidorai savo sultyse
Reikia pasistengti
50 min.

Pomidorai savo sultyse