Ingredientai
Gaminimo eiga
Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų. Supilkite miltų mišinį į smulkintuvą, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir smulkinkite, kol masė taps panaši į avižų dribsnius. Tuomet po šaukštą pilkite plaktą kiaušinį, kaskart po to paleisdami smulkintuvą, kol visas kiaušinis bus įmaišytas.
Tešlą išimkite iš smulkintuvo, suformuokite iš jos kamuolį, dėkite į maišelį ir šaldykite porą valandų.
Atšalusią tešlą iškočiokite, kepimo inde suformuokite pyrago pagrindą. Tešlą subadykite šakute, dar 30 min. šaldykite.
Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temp. Pagrindą kepkite apie 15 minučių.
Įdarui skirtą grietinėlę, abiejų rūšių cukrų, medų, apelsino žievelę sudėkite į puodą aukštomis sienelėmis ir virkite karamelę (nuo užvirimo – apie 6–10 min). Paruošta karamelė turi būti švelniai rusvos spalvos, skysta. Įmaišykite į ją riešutus. Pilkite paruoštą įdarą į tešlos krepšelį ir kepkite pyragą dar 25 minutes.
Atsiliepimai