Ingredientai

Miltai 220 g
Cukrus 1 stiklinė
Medus 50 g
Riešutai 2 stiklinės
Porcijos: 8
Gardus karamelinis riešutų pyragas, lyg griliažas.

Gaminimo eiga

Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų. Supilkite miltų mišinį į smulkintuvą, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir smulkinkite, kol masė taps panaši į avižų dribsnius. Tuomet po šaukštą pilkite plaktą kiaušinį, kaskart po to paleisdami smulkintuvą, kol visas kiaušinis bus įmaišytas.

Tešlą išimkite iš smulkintuvo, suformuokite iš jos kamuolį, dėkite į maišelį ir šaldykite porą valandų.

Atšalusią tešlą iškočiokite, kepimo inde suformuokite pyrago pagrindą. Tešlą subadykite šakute, dar 30 min. šaldykite.

Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temp. Pagrindą kepkite apie 15 minučių.

Įdarui skirtą grietinėlę, abiejų rūšių cukrų, medų, apelsino žievelę sudėkite į puodą aukštomis sienelėmis ir virkite karamelę (nuo užvirimo – apie 6–10 min). Paruošta karamelė turi būti švelniai rusvos spalvos, skysta. Įmaišykite į ją riešutus. Pilkite paruoštą įdarą į tešlos krepšelį ir kepkite pyragą dar 25 minutes.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai