Gaminimo eiga

Užverdame vandenį ir išverdame makaronus. Makaronus virkite kiek nurodyta gamintojo. Galite naudoti ir kitokios rūšies makaronus.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. 

Kol orkaitė kaista ir verda makaronai puode ar keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir pakepiname česnakus ir šalotinius svogūnus. Kai lengvai pagels suberiame smulkiai pjaustytus pomidorus, smulkintus čiobrelius, šaukštą cukraus, dedame druskos ir pipirų pagal skonį.

Pakaitiname pora minučių. Visą masę supilame į virtuvinį kombainą, įdedame kelis lapus baziliko, saulėje džiovintus pomidorus ir petražoles. Sumalame iki vientisos masės. Perkošiame per sietelį. Jei trūksta skonio, įdėkite daugiau džiovintų pomidorų. Padažą pasidedame atskirai.

Pinijas paskrudiname atskiroje keptuvėje.

Parmezano čipsai. Sutarkuokite parmezaną, įberkite šiek tiek miltų ir pipirų. Viską sumaišę, po žiupsnelį berkite ant kepimo popieriaus 1-2  mm storio rutuliukais. Dėkite į orkaitę ir kepkite, kol sūris išsilydys ir gražiai paskrus. Išėmę čipsus, galite juos formuoti ir lankstyti, kol šilti, į jums patinkamas formas. Patiekite su makaronais.

Krevetes truputį pasūdykite. Į kitą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkintą česnaką ir rūkyta papriką. Sudėkite krevetes ir kepkite priklausomai nuo dydžio.

Makaronus dedame į lėkštę, uždedame krevetes, viską gausiai užpilame padažu ir apibarstome kepintomis pinijomis. Patiekite su parmezano čipsais.

skonis

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai