Ingredientai
Baklažanai
2
vnt.
Druska
žiupsnelis
Sviestas
2
šaukštai
Svogūnai
1
vnt.
Pomidorai
1
kg
Petražolės
2
saujos
Ryžiai (trumpagrūdžiai)
stiklinė
Vištienos sultinys
1
stiklinė
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Egiptietiškas patiekalas. Baklažanus galima įdaryti bet kuo – vis tiek skonis bus dieviškas. Tai labai nesudėtingas receptas.
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių. Nuplaukite baklažanus, išimkite šerdį. Subadykite šakute, pabarstykite druska. Apverskite ir atidėkite į šalį.
Svieste arba aliejuje pakepinkite svogūną. Sudėkite pomidorus ir petražoles, pakepinkite dar penkias minutes. Sudėkite ryžius, viską išmaišykite.
Nuimkite nuo ugnies, atidėkite dešimčiai minučių. Įdarykite baklažanus mišiniu ir įdėkite į kepimo skardą. Užpilkite mėsos sultinio, uždenkite folija ir kepkite 120 laipsnių temperatūroje, kol bus gatavi ryžiai - apie keturiasdešimt minučių.
Atsiliepimai