Ingredientai
Aliejus
300
ml
Cukrus
šaukštelis
Druska
žiupsnelis
Krakmolas
1
šaukštelis
Kiaušiniai
1
vnt.
Sojos padažas
1
šaukštelis
Sezamų aliejus
1
šaukštelis
Vištienos šlaunelės
2
vnt.
Salierų stiebai
2
vnt.
Morkos
vnt.
Svogūnai
vnt.
Šiitake grybai
50
g
Aitriųjų paprikų padažas
1
šaukštelis
Česnakai
1
skiltelė
Aliejus
1
šaukštas
Krakmolas
1
šaukštelis
Vanduo
50
ml
Porcijos: 6
Šis receptas - svečias iš Azijos.
Gaminimo eiga
Daržoves nuplaukite, morkos pusę nuskuskite. Supjaustykite 2 – 3 cm šiaudeliais, česnaką smulkiai supjaustykite.
Ištirpintą krakmolą sumaišykite su cukrumi, druska, kiaušiniu. Užpilkite filė marinatu, palikite 1 – 3 valandoms pastovėti. Paskui smulkiai supjaustykite vištieną.
Kelias sekundes pakepkite aliejuje česnaką, neperkepkite.
Sudėkite į česnaką filė, kepkite, kol iškeps. Jei norite, įdėkite aštraus padažo.
Sudėkite daržoves, grybus, kai iškeps, sudėkite prieskonius, supilkite padažus, krakmolą. Patroškinkite 2 min., paskui palikite atvėsti.
Paimkite tešlos lakštą kampu į save, uždėkite 25 – 30 gramų įdaro, sulankstykite kaip voką.
Apkepkite suktinukus aliejuje, paskui sudėkite ant popieriaus, kad susigertų aliejaus perteklius. Patiekite.
Atsiliepimai