Rinkitės tik gerai sunokusias, sveikas slyvas. Ruošiant slyvas kepimui, visai nebūtina pašalinti odelę, nes ji - pagrindinis aromato šaltinis. Be to, joje gausu naudingų sveikatai medžiagų.

Gaminimo eiga

Užminkykite smėlinę tešlą, išklokite ją į formą, suformuodami kraštelius. Iš slyvų išimkite kauliukus ir į jų vietą įberkite cukraus.

Sumaišykite trynius, krakmolą, varškę ir grietinę. Išplakite baltymus ir sudėkite į trynių masę. Tuomet masę imkite arbatiniu šaukšteliu ir dėkite mažais kauburėliais ant tešlos, o tarp jų dėliokite slyvas, perpjautąja puse į viršų.

Kepkite 40 min. 180 C temperatūroje.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai