Ingredientai
Miltai
150
g
Cukrus
60
g
Kiaušiniai
1
vnt.
Sviestas
125
g
Slyvos
600
g
Varškė
200
g
Kiaušinių tryniai
3
vnt.
Cukrus
100
g
Kiaušinių baltymai
2
vnt.
Grietinė
125
g
Kukurūzų krakmolas
60
g
Miltai
200
g
Porcijos: 10
Rinkitės tik gerai sunokusias, sveikas slyvas. Ruošiant slyvas kepimui, visai nebūtina pašalinti odelę, nes ji - pagrindinis aromato šaltinis. Be to, joje gausu naudingų sveikatai medžiagų.
Gaminimo eiga
Užminkykite smėlinę tešlą, išklokite ją į formą, suformuodami kraštelius. Iš slyvų išimkite kauliukus ir į jų vietą įberkite cukraus.
Sumaišykite trynius, krakmolą, varškę ir grietinę. Išplakite baltymus ir sudėkite į trynių masę. Tuomet masę imkite arbatiniu šaukšteliu ir dėkite mažais kauburėliais ant tešlos, o tarp jų dėliokite slyvas, perpjautąja puse į viršų.
Kepkite 40 min. 180 C temperatūroje.
Atsiliepimai