Ingredientai
Kelmučiai
1
kg
Vanduo
1
l
Cukrus
2
šaukštai
Druska
2
šaukštai
Actas
1
šaukštas
Juodieji pipirai
žiupsnelis
Gvazdikėliai
3
vnt.
Česnakai
2
skiltelės
Lauro lapai
2
vnt.
Krapų žiedynai
sauja
Marinuoti grybus galite bet kokius - tam tiks ir baravykai, ir kelmučiai, ir bet kokie kiti valgomi grybai.
Gaminimo eiga
Gaminimas
Kelmučius nuvalykite, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, užvirinkite ir virkite 10 min. Nuovirą nupilkite. Grybus užpilkite 1 l verdančio vandens, pridėkite cukraus, druskos, pjaustyto česnako, pipirų, lauro lapų, acto esencijos. Virkite 15 min.
Sudėkite grybus į švarius stiklainius ir užsukite indelius. Laikykite šaldytuve.
Atsiliepimai