Ingredientai
ilgavaisiai agurkai
4
vnt.
česnakas
4
skiltelės
imbieras
20
g
adžika
100
g
alyvuogių aliejus
50
ml
sojos padažas
40
ml
kepintos sezamo sėklos
žiupsnelis
Porcijos: 2
Pagaminkite garnyrui marinuotų agurkų. Pikantiško skonio agurkai labai tiks prie grilio patiekalų, mėsos troškinių. O galima marinuotus agurkus valgyti ir vienus.
Gaminimo eiga
* Palei agurko šonus paguldykite po šiaudelį ir pjaustykite agurką griežinėliais kas maždaug 0,5 cm. Šiaudeliai neleis agurko perpjauti iki galo.
* Tada agurką apverskite ir jau iš kitos pusės pjaustykite siaurais ruoželiais. Tokiu būdu gausite agurko „armonikėlę“.
* Į indą berkite traiškytą česnaką, imbierą, adžikos pastą, alyvuogių aliejų, sojos padažą ir išsukite.
* Į gautą padažą dėkite pjaustytus agurkus ir gerai pasukite indą, kad daržovės pasidengtų padažu. Indą uždenkite maistine plėvele ir palikte pusvalandžiui agurkus pasimarinuoti.
* Patiekdami agurkus apiberkite kepintomis sezamo sėklomis.
Atsiliepimai